Wat te doen in de herfstvakantie 2017? Heb jij er al over na gedacht? Ik eerlijk gezegd nog niet. Maar ik heb dan ook nog een week te gaan voordat ik er over na hoef te denken. Maar een groot deel van Nederland heeft al bijna vakantie. Dat vraagt om een nadere onderzoek. Dus bij deze een overzicht aan leuke dingen die er in het hele land te doen zijn.

Ik ben op zoek gegaan naar zoveel mogelijk verschillende uitjes. Voor een ieder wat wils. Niet allemaal even bekend, Maar wel zo leuk. Tips voor grote en kleine kinderen. Uitjes met en eventueel zonder kinderen.

Niet alleen in de herfstvakantie maar ook nog een paar leuke uitjes voor daarna heb ik voor je op een rijtje gezet.

Slagharen Miracle of Lights.

5 oktober tot 7 januari

De betoverende lichtjesparade wil je niet missen. Deze bestaat uit fraaie voertuigen begeleid door prachtige muziek! Als de bonte stoet het centrale plein bereikt, volgt het avondspektakel. Deze waanzinnige avondspektakel als bijzondere afsluiter van elke dag is namelijk uniek in Nederland. Een ongekende happening met lasers, fonteinen, projecties, vuurwerk, artiesten en sfeervolle muziek. Dit wil je niet missen! Bron: Slagharen.

Toegangsprijzen:

Vanaf €14,70

Locatie:

Attractie- & Vakantiepark Slagharen
Zwarte Dijk 37
7776 PB
Slagharen

Hollandse schilderkunst uit Rusland

7 oktober tot 27 mei

Voor de kunstliefhebbers als ik is dit een echte aanrader. Ik ga hier dan ook zeker naar toe. Het is toch wel heel bijzonder dat na meer dan 350 jaar de kunstwerken weer op Nederlands bodem zijn. Maar liefst 63 werken en 50 schilderijen zijn vanuit  St.-Petersburg hier tijdelijk te bewonderen.

Ga met het hele gezin en leer je kinderen kunst te zien. Kinderen zijn tot 11 jaar bovendien gratis.

Toegangsprijzen:

Wat is een Hermitage All-in Ticket? Met het Hermitage all-in ticket krijgt u voordelig toegang tot alle drie tentoonstellingen binnen de Hermitage Amsterdam: De Hollandse Meesters uit de Hermitage, Portrait Gallery of the Golden Age en Nieuwe Meesters.

Er zijn zo enorm veel ticket mogelijkheden. Ik raad je aan om op de site te kijken voor meer informatie.

De prijzen variëren van gratis tot €29,95

Locatie:

Hermitage Amsterdam
Amstel 51, Amsterdam

Halloween Fright Nights

7 – 29 oktober

Durf jij het aan de engste spookhuizen van Nederland te betreden? Niet zo geschikt voor jonge kinderen. Maar je tiener/ puber kan je even flink het stuipen op het lijf laten jagen.

 Ticket prijzen:

De vraag die je jezelf moet stellen: Wil ik in alle spookhuizen. Wil ik toegang tot het Walibi pretpark? En wil ik wachten zo ja hoe lang. Dit is allemaal van invloed op de prijs die je uiteindelijk zal betalen.
De prijzen variëren van €6,- tot € 99,-

Locatie:

Walibi Halland
SPIJKWEG 30
8256 RJ BIDDINGHUIZEN

Festival de betovering.

13 – 21 oktober

Den Haag staat op deze dagen in het teken van Festival de betovering. Op ruim 50 locaties in Den Haag zullen er nationale en internationale voorstellingen en  films worden getoond. Maar ook workshops zullen er worden gegeven.

Toegangsprijzen:

De prijzen verschillen per voorstelling, workshop en film.
Meeste Voorstellingen zijn €7,-
Workshops variëren meer in prijs. Variërend van €3,- tot €7,-

Locatie:

Op meer dan 50 locaties in Den Haag. Raadpleeg de site voor meer informatie.

Wat is er te doen in de herfstvakantie 2017?

Spoorweg museum Chuggington doe dagen.

14 – 22 oktober

Ook dit jaar organiseert het spoorwegmuseum voor de kleintjes weer een Chuggington doe dag. Ga met Wilson op de foto. Speel en zing liedjes mee en nog veel meer leuke doe dingen zijn er te beleven. Ervaar het tv programma van dicht bij.

Is je kind Chuggington ontgroeid? Geen probleem er is nog zo veel meer te ontdekken in de Spoorweg museum.

Toegangsprijzen

Entreeprijs: € 16,00
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Museumkaart: gratis
ICOM-houders: gratis
Groepen: € 12,80
NS personeel: € 10,00
Parkeren: € 7,00

Locatie:

Het Spoorwegmuseum
Maliebaanstation
3581 XW Utrecht

De Culturele Zondag Alles Kids

15 oktober

Op verschillende locaties in Utrecht zijn er ter afsluiting van het kinderboeken bal nog een laatste feest. Reuze Meccano, Midgetgolfen, speurtocht langs levende standbeelden, dans en theater en een wereld record grootste scheetkussen is zomaar een greep uit de vele activiteiten.

Er is zo veel te doen. Ik zou zeggen neem een kijkje op de site voor de hele overzicht. Hierbij staat ook duidelijk voor welke leeftijd alle activiteiten zijn.

Toegangsprijzen:

Ik kan nergens iets over prijzen vinden. Ik ga er dan ook vanuit dat het gratis is.

Locatie:

Het vind op vele locaties in  het centrum van Utrecht plaats. Het Museumkwartier, Tivoli Vredenburg,  Hoog Catharijne, Domplein enz.

ADE Amsterdam Dance Event.

18 – 22 oktober

Oké niet echt een kinder of gezins uitje. Maar soms wil je als ouder er ook even tussen uit. Vaste prik voor mij al ga ik dit jaar niet.

Amsterdam wordt voor een paar dagen omgedoopt tot dans stad. Door de hele stad in alle clubs zullen op deze dagen events plaats vinden. Voor iedere dance muziek stroming is er wel iets te vinden. Van mega grote feesten tot kleine knusse events. Voor een ieder wel iets te vinden.

Toegangsprijzen:

Deze verschillen per event. Raadpleeg de site voor meer informatie.

Locatie:

Clubs in Amsterdam.

Lego world

18 – 24 oktober

Het grootse Lego Event ter wereld is er weer. Bouw je eigen creatie. Bekijk de vele kunstwerken gebouwd van Lego. En beleef de magie dat Lego world heet.

Toegangsprijs:

Een ticket in de voorverkoop kost 19,50 Euro per persoon (incl. servicekosten),
kinderen tot en met 2 jaar hebben gratis toegang.
Tickets aan de kassa kosten 25,00 Euro

Locatie:

Jaarbeurs
Jaarbeursplein, 3521 AL, Utrecht.

Dutch design week

21 = 29 oktober

Op 110 locaties presenteert de Dutch design week processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen  van 2500 designers. Laat je inspireren, verwonder en vergaap jezelf aan design.

Toegangsprijzen:

Alleen met een Dutch design week ticket heb je toegang tot alle events.

  • DDW ticket volwassenen: € 99,-
  • DDW tickets kinderen ( 12 en 18 en studenten) €49,50

Als je een losse ticket wilt kopen dan kan dat voor bepaalde events. Dit varieert in prijs van €2,- tot €10,- Aan de deur zijn de prijzen aanzienlijk duurder. Kijk op de site voor meer informatie.

Locatie:

Verschillende locaties in Eindhoven. Er is zo veel te doen op zo veel verschillende plekken. raadpleeg de site voor meer informatie.

Wild life film festival.

26 – 29 oktober

Vier dagen lang worden de beste en meest recente natuurdocumentaires uit binnen en buitenland getoond op het grote scherm.

In juni werd er een oproep aan de jeugd gedaan. Of je mee wilt doen aan een film wedstrijd. Maak je eigen natuurfilm. Op 28 oktober zal er tijdens een voorstelling de finalisten hun werk mogen bekijken samen met een publiek. Hierna zal er een tot winnaar bekroont worden.

Toegangsprijzen:

per documentaire betaal je €8,-

Passe-partouts ticket verschaf je toegang tot vrijwel alle films. €60,-

25% korting voor:

  • Leden van Natuurmonumenten en hun gezinsleden op vertoon van hun ledenpas;
  • Scholieren en studenten op vertoon van een schoolkaart/collegekaart;
  • Kinderen tot en met 11 jaar;

Locatie:

Cinerama Filmtheater in Rotterdam.
Westblaak 18, 3012KL, Rotterdam

We are pregnant event.

3 – 5 november

Een super leuke en hippe beurs over alles wat met zwanger zijn te maken heeft. Van kleding, interieur, boeken, gezond leven en nog zo veel meer. Workshops, presentaties, demonstraties en inspiratiesessies zullen ook een belangrijk onderdeel zijn van We Are Pregnant. Maak kennis met bekende papa’s en mama’s ( to be). Ontmoet bloggers. En andere leuke gezellige mensen.

Een heerlijk dagje uit om je even onder te dompelen in de zwangere wereld.

Toegangsprijzen:

Tickets zijn geldig voor een dag naar keuze. Het geeft je toegang tot het event, de masterclasses en presentaties in de Prénatal Living.

Regulier ticket € 15,-
Online ticket € 12,50
Kinderen t/m 12 jaar gratis
Servicekosten € 0,95 per ticket

Locatie:

Werkspoor Kathedraal
Tractieweg 41
3534 AP Utrecht

Film tips herfstvakantie 2017:

Een vakantie is niet compleet zonder een bioscoop bezoek. Dus bij deze een overzicht van de kinderfilms die draaien in de bioscoop tijdens de herfstvakantie. Sommige films waren al even te bewonderen. Maar vanaf vandaag zijn al deze films te zien.

Wat te doen in de herfstvakantie 2017?

Ik geloof dat die vraag nu wel beantwoord is. Ben je er nog niet uit? Of wil je liever niet zo veel geld uitgeven. 52 leuke dingen om te doen tijdens de herfst met het gezin, of alleen.

Zit er iets bij wat jij gaat doen met je kinderen? Of heb je voor mij misschien nog een leuke tip. Ik hoor het graag.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This