Het belang van een goeie webhost. Dat dit belangrijk is daar kwam ik afgelopen week wel achter. Dit zorgde er voor dat ik een week lang niks meer kon doen op mijn blog. En waarom het stil was rond mij. Vandaag vertel ik je wat er was gebeurd en hoop ik via deze weg andere te behoeden van de zelfde fout.

Het was je misschien wel opgevallen dat het nogal stil was op mijn blog. Op sociale media liet ik wel weten dat ik te maken had met technische problemen. Vandaag leg ik uit wat deze problemen waren. Maar vooral ook hoe je als (beginnende) blogger ze kan voorkomen.

Toen ik iets meer als een jaar geleden begon met mijn blog snapte ik nog maar weinig van bloggen. Ik had me wel ingelezen. Hierdoor wist ik dat ik een domeinnaam, weblog-software zoals WordPress nodig hebt, en een webhost. Over mijn domeinnaam hoefde ik niet lang na te denken. Dat ik mijn blog laat draaien met WordPress was ook niet iets waar ik lang over na hoefde te denken. Maar een webhost….

Ik zag door de bomen het bos niet meer. Zo veel aanbieders. Ik koos de eerste de beste. Nou ja beste..

Strato

Strato voor maar een paar euro kon ik een jaar lang uit de voeten. Omdat ik geen idee had waar ik allemaal op moest letten dacht ik hier wel goed aan te doen. Alle negativiteit rond Strato begreep ik dan ook niet. Ik had geen problemen.

Nadat ik mijn contract voor weer een jaar had “bijgetekend” begon de ellende. Een paar dagen nadat er een nieuwe jaar was aangebroken kon ik ineens niks meer op mijn blog. Geheugen zat vol. Iets wat ik niet zo raar vond aangezien ik al meer dan een jaar gebruik maakte er van. Zonder nadenken verhoogde ik mijn abonnement en daarmee mijn data.

Maar nog geen maand later zat mijn data weer vol. Veel foto’s verwijderd, fotobestanden verkleind. Maar al snel zat het weer vol. Weer mijn abonnement en data verhoogd. Maar amper een maand later zat mijn data weer vol. En dit keer zou ik naar de €30,- per maand gaan. Ik deed het maar blij was ik niet. Ik vond het behoorlijk veel geld.

Misschien voel je het al aankomen. Iets meer dan een maand later zat ik weer door mijn data heen. Alleen zou mijn Abonnement nu naar €50,- gaan. Ik vond dit onacceptabel.

Hoe doen al die bloggers het toch die soms wel tientallen foto’s in een artikel plaatsen. 

Neostrada

Ik besloot om nu toch maar eens wat rond te gaan vragen en ik kwam uit bij webhosts die niet eens bovenaan in google staan. Sterker niet eens op de eerst pagina. Maar deze werden wel geprezen. Ik besloot om er een aantal te vergelijken. Waar krijg ik het meeste waar voor mijn geld.

Tot mijn verbazing kwam ik er al snel achter dat de meeste webhosts onbeperkt data aanbieden. Dit verklaart mijn vraag; hoe doen bloggers het toch? Mijn keus viel uiteindelijk op Neostrada.

Wat mij gelijk al op viel is de service. Meteen werd ik geholpen en kreeg ik antwoord op alle vragen. En nog steeds bombardeer ik ze met vragen waar ik keurig antwoord op krijg en hulp. Iets wat bij Strato niet zo van zelf sprekend is. Vaak zit je uren aan de telefoon voordat je ook maar iemand aan de lijn krijgt. En via email duurt het al snel 24 uur voordat je wat van ze hoort. Dus tot nu toe ben ik erg tevreden met Neostrada.

Ik hoop dat via deze blog je als blogger of misschien nog te starten blogger een waarschuwing is. Maak niet de fout die ik maakte.

Lees ook eens: Wat je als blogger moet weten over Pinterest

Bij welke webhost zit jij en waarom?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Het belang van een goeie webhost.BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This