Het belang van een goeie webhost.

door | feb 28, 2018 | Blog | 0 Reacties

Het belang van een goeie webhosting. Dat dit belangrijk is daar kwam ik vorig jaar wel achter. Dit zorgde ervoor dat ik een week lang niks meer kon doen op mijn blog. Vandaag vertel ik je wat er was gebeurd en hoop ik via deze weg jou te behoeden van dezelfde fout.
het belang van een goeie webhost

Toen ik begon met mijn blog snapte ik nog maar weinig van bloggen. Ik had me wel ingelezen. Hierdoor wist ik dat ik een domeinnaam, weblog-software zoals WordPress nodig hebt, en een webhosting. Over mijn domeinnaam hoefde ik niet lang na te denken. Dat ik mijn blog laat draaien met WordPress was ook niet iets waar ik lang over na hoefde te denken. Maar een webhosting….

Ik zag door de bomen het bos niet meer. Zo veel aanbieders. Ik koos de eerste de beste. Nou ja beste…

Strato

Strato voor maar een paar euro kon ik een jaar lang uit de voeten. Omdat ik geen idee had waar ik allemaal op moest letten dacht ik hier wel goed aan te doen. Alle negativiteit rond Strato begreep ik dan ook niet. Ik had geen problemen.

Nadat ik mijn contract voor weer een jaar had “bijgetekend” begon de ellende. Een paar dagen nadat er een nieuwe jaar was aangebroken kon ik ineens niks meer op mijn blog. Geheugen zat vol. Iets wat ik niet zo raar vond aangezien ik al meer dan een jaar gebruik maakte ervan. Zonder nadenken verhoogde ik mijn abonnement en daarmee mijn data.

Maar nog geen maand later zat mijn data weer vol. Veel foto’s verwijderd, fotobestanden verkleind. Maar al snel zat het weer vol. Weer mijn abonnement en data verhoogd. Maar amper een maand later zat mijn data weer vol. En dit keer zou ik naar de €30,- per maand gaan. Ik deed het maar blij was ik niet. Ik vond het behoorlijk veel geld.

Misschien voel je het al aankomen. Iets meer dan een maand later zat ik weer door mijn data heen. Alleen zou mijn Abonnement nu naar €50,- gaan. Ik vond dit onacceptabel.

Hoe doen al die bloggers het toch die soms wel tientallen foto’s in een artikel plaatsen. 

Neostrada

Ik besloot om nu toch maar eens wat rond te gaan vragen en ik kwam uit bij webhost die niet eens bovenaan in Google staan. Sterker niet eens op de eerst pagina. Maar deze werden wel geprezen. Ik besloot om er een aantal te vergelijken. Waar krijg ik het meeste waar voor mijn geld.

Tot mijn verbazing kwam ik er al snel achter dat de meeste webhost onbeperkt data aanbieden. Dit verklaart mijn vraag; hoe doen bloggers het toch? Mijn keus viel uiteindelijk op Neostrada.

Wat mij gelijk al op viel is de service. Meteen werd ik geholpen en kreeg ik antwoord op alle vragen. En nog steeds bombardeer ik ze met vragen waar ik keurig antwoord op krijg en hulp. Iets wat bij Strato niet zo van zelf sprekend is. Vaak zit je uren aan de telefoon voordat je ook maar iemand aan de lijn krijgt. En via email duurt het al snel 24 uur voordat je wat van ze hoort. Dus tot nu toe ben ik erg tevreden met Neostrada.

het belang van een goeie webhost

Het is niet dat ik per se vind dat je naar Neostrada moet gaan. Ik krijg er ook geen geld voor om de naam te noemen. Ondertussen weet ik dat een webhosting als Sideground volgens vele zeggen beter is. Ik koos er toen niet voor omdat ik een Nederlandstalige webhosting wilde hebben. 

Wees gewaarschuwd als je op zoek bent naar een website en als (startende) blogger . Maak niet de fout die ik maakte. Neem je tijd en kijk om je heen. Ga niet voor de goedkoopste maar vergelijk de verschillende webhosting met elkaar. In mijn geval was goedkoop echt heel duurkoop.

Bij welke webhosting zit jij en waarom? Herken jij je in mijn verhaal? Ik hoor graag jouw ervaringen.

Melanie

Hoi, mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW de blog voor antwoorden op al je Pinterest en blog vragen.

Let’s get sociale

Maak van jouw bedrijf een succes met Pinterest. Stap voor stap neem ik met jou door hoe je Pinterest moet opzetten en inzetten. Kickass met Pinterest na het lezen van het boek.

19,95

waarom moet je een content planning hebben
waarom moet je een content planning hebben

Je blog maar ook je sociale media plannen is zo belangrijk. Maar waarom is dat zo belangrijk. Vandaag vertel ik het belang van plannen en waarom jij dat ook zou moeten doen.Voordat ik aan mijn blog BMelloW begon had ik me over een aantal onderwerpen wat ingelezen. Zo...

Het grote Pinterest geheim.
Het grote Pinterest geheim.

Weet jij het al? Er is één ding wat veel bloggers niet weten van Pinterest. Een geheim dat je blog zo veel mooier kan maken. Bovendien helpt het je om je Pinterest een boost te geven. Nieuwsgierig wat het grote geheim is…..  Na het lezen van de blog weet ook jij het...

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This