Het boek van Sinterklaas. Van alle Sinterklaas boeken vind ik dit toch wel een boek dat ik moet noemen. Het boek is alles wat je nodig hebt om Sinterklaas een nog leukere en bijzondere beleving voor je kind te maken.

Van de week moest ik weer naar de bibliotheek. Iets wat ik trouw elke drie weken doe met mijn dochter. En met de komst van de goed heilig man bedacht ik dat het misschien wel leuk is om boeken mee te nemen met deze man in de hoofdrol. Elke keer dat ik naar de bieb ga probeer ik boeken volgens een thema mee te nemen. Ik merk dat dit erg helpt om de woordenschat en belevingswereld van mijn dochter te vergroten.

Iets begrijpen van Sinterklaas en aanhang dat heeft mijn dochter met haar 2 jaar nog niet. En eerlijk echt vieren gaan we het ook niet. De intocht en op vrijdag en zaterdag mogen mijn kinderen hun schoen zetten. Heel veel meer gaan we niet doen.

Ondanks dat wil ik mijn dochter voorbereiden op de Sint en zijn Pieten. Door het lezen van boekjes zal ze er toch zeker het nodige van herkennen als ze de man live gaat zien.

Lees ook eens: Chocolade letter maken van karton.

Het boek van Sinterklaas.

Er zijn vele boeken over de Sint. Ook ik heb er een aantal van thuis. Maar dit boek vond ik te leuk om in een overzicht te noemen. Dit boek verdiend aandacht. Het is zo leuk. Het ziet er van buiten al zeer uitnodigend uit. Het lijkt op het boek van Sinterklaas. Het boek zoals Sinterklaas er mee op school verscheen.

Wat dit boek uniek maakt is toch wel zijn uiterlijk en zijn verscheidenheid aan onderwerpen. Het boek is heel compleet met een maandplanner, interviews met de Hoofdpiet, gedichtjes, spelletjes, een Pietendiploma, recepten, liedjes, schmink- en kleedtips, verhaaltjes, strips, alles over en voor de intocht en nog heel veel meer!

Elke dag kan je iets leuks lezen en maken met je kind. Het boek zal de fantasie van je kind nog meer prikkelen. Sinterklaas nog meer tot de verbeelding doen leven.

Vooral de recepten en de knutsels vind ik een leuke aanwinst in het boek van Sinterklaas.

Overige informatie:

Het boek is geschreven door Rikky Schrever met illustraties van Marij Radher.

Om echt actief deel te kunnen nemen aan alles wat er in het boek staat is het boek aangeraden voor kinderen van 4  tot ongeveer 8 jaar. Het voorlezen en liedjes zingen kan je uiteraard al veel eerder met je kind. De knutsel en sommige recepten zullen voor een peuter lastig zijn. Maar met een beetje geduld zal er veel al mogelijk zijn.

Het boek is geen goedkoop boek maar persoonlijk vind ik het meer dan zijn centen waard. Zeker goed voor jaren lees en doe plezier. Te koop bij onder anderen Bol.com voor €24,50

Conclusie:

Het is een mooi boek. Waarin je actief bezig kan zijn met je kinderen. Ik ben verkocht bij het zien van het boek. En ik ben er van overtuigd dat de meeste kinderen dit ook een geweldig boek zullen vinden.

Bij Fleur van Miz Flurry zag ik een boek als tip die ik jou ook mee wilt geven. Door haar review werd ik enthausiast em wil ik het zeker nog nader gaan onderzoeken. Wel heb ik in de winkel er een bik op geworpen en het zag er allemaal heerlijk uit. Ik heb het over Het grote Sinterklaas kookboek.

Nog meer leuke boeken tips kan je vinden bij Joyce van mama kletst.

Ken jij dit boek? Welk boek lees jij graag voor aan je kinderen over de Sint?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This