3 In Blog/ Persoonlijk

Het dagboek van een blogger.

Het dagboek van een blogger. BMelloW.nl (2)

Het dagboek van een blogger. Hierin zal ik regelmatig een stukje schrijven over de voortgang van mijn blog. Zo kan je meelezen hoe mijn blog tot stand komt.

Achter de schermen ben ik druk bezig met deze blog. Al het voorwerk wat er komt kijken bij een blog. Elke blogger zal zich hier meteen in herkennen. Ik wil het dit keer goed doen en niet van ik zie het allemaal wel. Dat heb ik gedaan met KnutselMam.Nl. Deze blog heeft me veel geleerd over bloggen. Maar ik weet nog lang niet alles. Deze wereld is veel ingewikkelder dan ik dacht. Ik dacht dat doe ik wel even. Nou dit viel aardig tegen.

Het dagboek van een blogger.

Ik wil jullie een kijkje geven in hoe een blog tot stand komt. Jullie mee nemen op mijn reis naar lancering. Iedere gevorderde of beginnende blogger kent die weg. Een spannende maar leuke weg. Voor een ieder die de weg niet kent zal ik een kijkje geven in de wereld van bloggen. En voor de bloggers onder ons ik hoor graag jullie verhaal en tips.

Als eerste ben ik begonnen met een moodboard.

Een moodboard is een verzameling van informatie op een board. Dit geeft een sfeer (Mood) waar. (Zie onderstaande foto ↓ ) Dit kan je op een vel papier doen of zoals mij geheel digitaal bewerkt.  Verzamel plaatjes die jij mooi vind en de kleuren en motieven de er het meest in voor komen daar ga je verder naar kijken. Wat kan samen en vormt een mooi geheel. Hoe ik mijn moodboard hebt gemaakt ga ik het nu niet over hebben. Wel zal ik jullie in het kort uitleggen wat je ziet op mijn moodboard.

Moodboard BMelloW (1)

Letter types:

Ik heb gekozen voor niet te zakelijke maar toch duidelijk te lezen letter types. Merriweather voor de titels van mijn blog.  Lato voor het schrijven. Satisfy gebruik ik voor mijn naam BMelloW.

Kleuren:

Ik ben uit gegaan van 3 kleuren waar ik echt gek op ben dat is Teal, Turqouise, en Hot pink. Daar ben ik kleuren bij gaan zoeken die samen een geheel gaan vormen en alles in balans brengen. Dit is de kleuren  Zacht roze geworden. De op internet gezochte foto’s, bevestigen voor mij dat deze kleuren combinatie werkt. Deze kleuren zal je terug zien in de BMelloW blog. Zowel in de indeling en ontwerp van de site als in de berichten zelf.

Patronen:

Hier ben ik nog niet helemaal 100% zeker van.  Dit zal je je terug gaan zien in mijn blog graphics’. Dit zijn bewerkte foto’s en stukjes tekst voor in mijn berichten. Wat het precies gaat worden. Ach volg mijn blog en je zal het van zelf gaan zien. Aangezien ik hier nog niet zo zeker van ben.

De uitstraling van mijn blog:

Zoals je misschien al ziet geeft een moodboard een sfeer waar. Ik weet niet wat deze board bij jullie oproept. Met BMellow blog wil ik een zachte, volwassen, vrouwelijke maar toch een speelse uitstraling weergeven. Met veel details voor hoe kan het ook anders bloemen en flamingo’s. Ik hou van flamingo’s.

Ik ben echt dag en nacht bezig met deze blog. Elke minuut dat ik me er mee bezig kan houden doe ik dat dan ook. Het soms zwaar, maar ik wil dit gewoon tot een goed einde brengen. En het nieuwe jaar in met een BANG.

Waar ben ik de afgelopen week mee bezig geweest.

Nou dat zal ik je vertellen. De afgelopen week is wel de belangrijkste week van mijn blog geweest. Ik heb een domein naam aangevraagd. Nu zullen sommige denken wat is dat een domein naam?

Een domeinnaam (of, afgekort, ‘domein‘) is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem (op internet) waarmee computers zoals webservers en mailservers alsmede bepaalde diensten en toepassingen kunnen worden geïdentificeerd. Bron: Wikipedia

Beter dan dat, kan ik het zelf niet uitleggen.

Gelukkig was de naam nog vrij in Nederland. Yeah. Reden voor een klein feestje. Met een domein naam alleen ben je er nog niet. Bij Strato heb ik niet alleen een domein naam aangevraagd maar ook mijn hosting pakket. Om niet al te technisch te worden zal ik wat dat inhoud maar besparen. Maar je hebt een hosting pakket nodig om uiteindelijk een  blog of website te kunnen beginnen.

Nu ik dat allemaal rond had kon ik al heel erg snel gebruik maken van mijn blog. Binnen een paar minuten kon ik beginnen om mijn blog op te bouwen via WordPress.

Ik ben nog steeds niet klaar met het bouwen van mijn blog. En omdat ik dit zelf doe en alles zelf uit moet zoeken zal ik hier ook nog wel even mee bezig zijn. Maar dat geeft niet. Ik vind het een heerlijk avontuur en geniet er van. Met kleine baby stapjes en soms ineens een grote sprong begint mijn blog steeds meer op iets te lijken. Langzaam aan word de blog zoals ik hem voor ogen hebt.

Van oud naar nieuw.

Vele van mijn oude berichten zal ik updaten en mee nemen naar de blog BMelloW. Niet alle berichten zullen mee gaan. En de geen die wel mee gaan zal ik met een kritisch oog naar kijken. En waar nodig herschrijven. Aangezien de blog BMelloW niet alleen over knutselen gaat kan ik ook niet alles mee nemen. Anders bestaat die blog alleen uit knutselen. En daarvoor ben ik deze blog niet begonnen.

Het dagboek van een blogger.

Steeds meer begint mijn blog vorm te krijgen.  Al heb ik een week helemaal niks er aan gedaan. Gewoon om mijn hoofd leeg te maken. Zodat ik alles met een verse blik kan bekijken. Zelfs denk ik dat als ik me nog een paar keer boos maakt ik de start datum zelfs kan vervroegen. Al weet ik nog niet of ik dat ook moet doen.

Ik ben nu vooral bezig met de opbouw van mijn blog. En om niks te gaan vergeten moet ik nu toch echt wel een soort van checklist gaan maken. Eigenlijk had ik die checklist moeten maken voordat ik aan dit avontuur begon. Maar nog altijd niet te laat en op te lossen.

Het dagboek van een blogger.

Ondertussen heb ik mijn checklist zo goed als allemaal aangevinkt. Er moet nog 1 ding echt gebeuren alvorens ik echt kan beginnen. Maar dit is wat ik op mijn andere blog al een moeizaam proces vond. Snap het niet al te erg. En om me er goed in te kunnen verdiepen heb ik rust nodig En die rust heb ik vooral laat in de avond. Nou ja rust. Mijn dochter is de laatste twee weken wel heel erg aan het spoken in de nacht. Waardoor ik te moe ben om me er goed op te concentreren. Daarom ben ik blij dat ik nog alle tijd heb voordat mijn blog gelanceerd zal worden. Ik hoop mijn lancering met 3 weken te vervroegen. Wat niet onrealistisch is. Maar ik durf nu nog net de knoop door te hakken.

De grootste obstakel.

Ik had met mijn vorige blog er al problemen mee. Maar toen besteden ik daar weinig tijd en moeite aan. Met deze blog wilde ik het anders doen. Ik wil het goed aanpakken vanaf het begin. En ook al weet ik dat gaande weg er nog veranderingen en verbeteringen zullen plaats vinden. Ik wilde pas met mijn blog van start als het er voor mij uit zal zien als een ruim voldoenden. Eerder ga ik niet online. Ik weet hoe ik mijn blog er uiteindelijk wil uit laten zien. En beetje bij beetje leer ik zelf steeds meer. En hopelijk kan ik over een tijdje zelf websites bouwen. Maar tot die tijd zal ik met baby stapjes vooruit gaan. En vandaag ben ik met een hele grote sprong vooruit gegaan. Al zeg ik het zelf.

Wat is nu die grote obstakel?

Nu vraag je je misschien af wat mijn obstakel is. Dat is niet meer en minder dan een email lijst opzetten en de daarbij horende formulieren. Dat was nog niet het moeilijkste. Het moeilijkste was voor mij op een knop er naar toe te plaatsen op mijn blog. Samen met sociale media knoppen. Aangezien ik niet zo veel snap van coderen was het een weekend zweten. Maar ik ben er uit. Tenminste ik heb een manier gevonden die voor nu werkt en mijn blog er niet slechter uit laat zien. De aanhouder wint.

De dagboek van een blogger.

Ik heb een knoop door gehakt. Ik ga niet lanceren op 1 januari maar een maand eerder namelijk op 1 december. Best eng om het te vervroegen. Maar toch doe ik het. Ik bedacht me namelijk dat er nu geen redenen meer zijn om de lancering uit te stellen. Al het belangrijkste om mijn blog te kunnen lanceren is gedaan. En natuurlijk zijn er nog wel kleine dingen die moeten gebeuren. Maar die kleine dingen staan mijn blog niet in de weg. Dus vandaar, de knoop is doorgehakt. Mijn blog gaat 1 december online. En ook al is dat de eerste keer dat jullie mijn berichten kunnen lezen. Ik ben toch dit soort van dagboek gaan schrijven, zodat jij terug kan lezen waar ik mee te maken hebt gehad voordat mijn blog de lucht in kon.

Lanceren waarom een maand eerder?

Zoals ik je al vertelde heb ik alles wat een blog nodig heeft om te kunnen starten al af. Ik heb een jaar planning liggen en had die al voor drie weken vooruit gewerkt. Het enigste wat ik nu nog moet doen is de maand december inplannen. En de daarbij behorende berichten schrijven. Dit heb ik inmiddels gedaan. Er staan 70 berichten in de planning, geschreven en al, klaar om de wijden wereld in te gaan. Bij sommige moeten enkel en alleen nog een foto er in verwerkt worden. Maar de meeste zijn af. Veel van de berichten komen van mijn andere blog KnutselMam.Nl. Ze zijn herschreven en hebben soms alleen een betere foto nodig.

Nee ik vond niet dat ik de lancering nog langer uit kon stellen. Er zijn mensen een blog begonnen veel minder voorbereid dan dat ik nu ben. Hoe goed was jij voorbereid? Zijn er tips die jij newbies mee willen geven?

Ik wil je dan ook bedanken dat je de moeite neemt om mijn blog te bekijken. Hopelijk wat vaker dan 1 keer. Volg je me nog niet op het sociale media klik dan op een van de icoontjes hieronder. Lid worden van mijn blog dat kan uiteraard ook. Klik dan op het onderstaande icoon Nieuwsbrief.

Fijne dag.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Blogbericht overzicht januari 2017
  01/02/2017 at 12:04

  […] over knutselen. 1 deze dagen zal die niet langer meer bestaan. Wil je hier meer over weten lees dan het dagboek van een blogger. Er is toen een bericht van mij viraal gegaan en meer dan 10.000 keer gedeeld op Pinterest. Het […]

 • Reply
  Dewi
  06/12/2016 at 15:05

  Ik vind je blog echt supermooi geworden hoor! Leest ook fijn weg. Ik ben nog steeds aan het vogelen met de lettertypes en de kleur van tekst, welke tekstkleur heb jij?

  • Reply
   BMelloW
   20/12/2016 at 23:09

   Dank je wel Dewi. Ik zie nu pas je berichtje. Sorry. maar om antwoord op je vraag te geven. Zoals je in mijn moodboard al kan zien maak ik gebruik van de lettertype Lato.Merriweather en Satisfy. Al gebruik ik Merriweather alleen maar in mijn blog. Voor de grafische stukken gebruik ik alleen de andere lettertypes. Ook zie je in mijn moodboard de kleuren en hun nummers.Ik ben gegaan voor de kleuren waar ik het meeste van hou. Teal, turquoise, hot pink en soft pink. Soft pink is niet echt een favorite kleur van mij. Maar dit brengt de donkere teal en turquoise in balans. De aqua kleur ben ik van afgestapt. en gebruik ik niet. Zo zie je maar al gaande verander je toch nog van gedachten. Voor de titels en belangrijke tekst op mijn blog werk ik vooral met teal omdat dit een duidelijk te lezen kleur is. verder is alles zwart en hier en daar wat hot pink. Ben jij er ondertussen al een beetje uit?

  Leave a Reply