Het dagboek van een blogger. Hierin schreef ik regelmatig een stukje over de voortgang van mijn blog. Zo kan je meelezen hoe mijn blog tot stand is gekomen. Waar ik allemaal mee te maken kreeg, zodat jij als newbie blogger weet waar je mee te maken krijgt.

Achter de schermen ben ik druk bezig met deze blog. Al het voorwerk wat er komt kijken bij een blog. Elke blogger zal zich hier in herkennen. Ik wil het dit keer goed doen en niet van ik zie het allemaal wel. Dat heb ik gedaan met KnutselMam.Nl. Deze blog heeft me veel geleerd over bloggen. Maar ik weet nog lang niet alles. Deze wereld is veel ingewikkelder dan ik dacht. Ik dacht dat doe ik wel even. Nou dit viel aardig tegen.

Dus denk jij ik ga bloggen en dit doe ik wel even. Dan kan ik je nu al uit de droom helpen. Het is hard werken als je een goed lopende blog wilt. Geld er mee verdienen, dan komt er nog veel meer bij kijken. Dus wil je bloggen voor de gratis spullen en het snelle geld, dan zal je er snel op terug komen. Het bloggen niet lang vol houden.

Het dagboek van een blogger.

Ik wil jou een kijkje geven in hoe een blog tot stand komt. Jou mee nemen op mijn reis naar lancering. Iedere gevorderde of beginnende blogger kent die weg. Een spannende maar leuke weg. Voor een ieder die de weg niet kent zal ik een kijkje geven in de wereld van bloggen. En voor de bloggers onder ons ik hoor graag jullie verhaal en tips.

Als eerste ben ik begonnen met een moodboard.

Een moodboard is een verzameling van informatie op een board. Dit geeft een sfeer (Mood) waar. (Zie onderstaande foto ↓ ) Dit kan je op een vel papier doen of zoals ik, geheel digitaal bewerkt.  Verzamel plaatjes die jij mooi vind en de kleuren en motieven de er het meest in voor komen daar ga je verder naar kijken. Wat kan samen en vormt een mooi geheel. Hoe ik mijn moodboard hebt gemaakt ga ik het nu niet over hebben. Wel zal ik jullie in het kort uitleggen wat je ziet op mijn moodboard.

Moodboard BMelloW (1)

Letter types:

Ik heb gekozen voor niet te zakelijke maar toch duidelijk te lezen letter types. Shadows into light voor de titels van mijn blog.  Lato voor de tekst.

Kleuren:

Ik ben uit gegaan van 3 kleuren waar ik echt gek op ben dat is Teal, Turqouise, en Hot pink. Daar ben ik kleuren bij gaan zoeken die samen een geheel gaan vormen en alles in balans brengen. Dit is de kleuren  Zacht roze geworden. De op internet gezochte foto’s, bevestigen voor mij dat deze kleuren combinatie werkt. Deze kleuren zal je terug zien in de BMelloW blog. Zowel in de indeling en ontwerp van de site als in de berichten zelf.

Inmiddels gebruik ik de hot pink niet meer. En ben ik een andere kleuren combinatie aan het bedenken. 

 

De uitstraling van mijn blog:

Zoals je misschien al ziet geeft een moodboard een sfeer waar. Ik weet niet wat deze board bij jullie oproept. Met BMellow blog wil ik een zachte, volwassen, vrouwelijke maar toch een speelse uitstraling weergeven. Met veel details voor hoe kan het ook anders bloemen en flamingo’s. Ik hou van flamingo’s.

Bloemen zie je nog wel terug op mijn blog de flamingo eigenlijk niet. 

Ik ben echt dag en nacht bezig met deze blog. Elke minuut dat ik me er mee bezig kan houden doe ik dat dan ook. Het soms zwaar, maar ik wil dit gewoon tot een goed einde brengen. En het nieuwe jaar in met een BANG.

De bovenstaande citaat schreef ik toen ik nog moest beginnen met mijn blog. Inmiddels ben ik ruim een jaar bezig met mijn blog.

Wat heb ik gedaan voordat mijn blog online kwam?

Nou dat zal ik je vertellen. De domein naam aan vragen. Nu zullen sommige denken wat is dat een domein naam?

Een domeinnaam (of, afgekort, ‘domein‘) is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem (op internet) waarmee computers zoals webservers en mailservers alsmede bepaalde diensten en toepassingen kunnen worden geïdentificeerd. Bron: Wikipedia

Beter dan dat, kan ik het zelf niet uitleggen.

Gelukkig was de naam nog vrij in Nederland. Yeah. Reden voor een klein feestje. Met een domein naam alleen ben je er nog niet. Bij Strato heb ik niet alleen een domein naam aangevraagd maar ook mijn hosting pakket. Om niet al te technisch te worden zal ik wat dat inhoud maar besparen. Maar je hebt een hosting pakket nodig om uiteindelijk een  blog of website te kunnen beginnen.

Het belang van een goeie hosting pakket daar kwam ik helaas pas naar een jaar achter. Doe dan ook eerst even goed onderzoek naar. Belangrijk is te kijken naar de werk en schrijfruimte.

Nu ik dat allemaal rond had kon ik al heel erg snel gebruik maken van mijn blog. Binnen een paar minuten kon ik beginnen om mijn blog op te bouwen via WordPress. Langzaam aan word de blog zoals ik hem voor ogen hebt. Nog met grote regelmaat verbeter ik mijn blog.

Van oud naar nieuw.

Vele van mijn oude berichten heb ik heupdate en mee genomen naar de blog BMelloW. Niet alle berichten zijn mee gegaan. En de geen die wel mee zijn gegaan heb ik met een kritisch oog naar gekeken. En waar nodig herschreven.

Nog steeds kijk ik kritisch naar mijn blog. En verbeter ik het waar nodig.

De dagboek van een blogger.

Ik heb een knoop door gehakt. Ik ga niet lanceren op 1 januari maar een maand eerder namelijk op 1 december. Best eng om het te vervroegen. Maar toch doe ik het. Ik bedacht me namelijk dat er nu geen redenen meer zijn om de lancering uit te stellen. Al het belangrijkste om mijn blog te kunnen lanceren is gedaan. En natuurlijk zijn er nog wel kleine dingen die moeten gebeuren. Maar die kleine dingen staan mijn blog niet in de weg. Dus vandaar, de knoop is doorgehakt. Mijn blog gaat 1 december online. En ook al is dat de eerste keer dat jullie mijn berichten kunnen lezen. Ik ben toch dit soort van dagboek gaan schrijven, zodat jij terug kan lezen waar ik mee te maken hebt gehad voordat mijn blog de lucht in kon.

Lees ook eens: 1 jaar online

Lanceren waarom een maand eerder?

Zoals ik je al vertelde heb ik alles wat een blog nodig heeft om te kunnen starten al af. Ik heb een jaar planning liggen en had die al voor drie weken vooruit gewerkt. Het enigste wat ik nu nog moet doen is de maand december inplannen. En de daarbij behorende berichten schrijven. Dit heb ik inmiddels gedaan. Er staan 70 berichten in de planning, geschreven en al, klaar om de wijden wereld in te gaan. Bij sommige moeten enkel en alleen nog een foto er in verwerkt worden. Maar de meeste zijn af. Veel van de berichten komen van mijn andere blog KnutselMam.Nl. Ze zijn herschreven en hebben soms alleen een betere foto nodig.

Nee ik vond niet dat ik de lancering nog langer uit kon stellen. Er zijn mensen een blog begonnen veel minder voorbereid dan dat ik nu ben. Hoe goed was jij voorbereid? Zijn er tips die jij newbies mee willen geven?

Fijne dag.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Dagboek van een blogger.

Pin It on Pinterest

Share This