Hoe helpt een bullet journal mij? Persoonlijk verhaal hoe ik mijn weg zoek in bullet journaling. En hoe een bullet journal mij tot nu toe helpt. Plus tips hoe het jou ook kan helpen Ben je iemand net als ik die alles vergeet. Een overvol hoofd hebt. Lees dan zeker mee.

Hoe helpt een bullet journal mij?

Toen ik een bullet journal begon wist ik eigenlijk nog niet precies wat ik er mee hoopte te bereiken. Ik zocht naar een agenda maar nergens kon ik er eentje vinden die erin had wat voor mij belangrijk was. Zodoende dacht ik een agenda zelf te maken. Als snel kwam ik uit bij een bullet journal.

Zonder ook maar te weten hoe en wat de gedachten achter een bullet journal ben ik eraan begonnen. Ik maakte een agenda voor een jaar. Maar dit bleek ook niet te werken. Weg er mee nieuwe erin.

Crash course

Dit keer had ik een boekje gekocht Mijn bullet journal crash course een handleiding vol met tips en tricks. Door dit boekje te lezen kreeg ik veel meer ideeën wat de bedoeling is van bullet journaling. Althans dat dacht ik. Ja ik raad dit boekje aan als je wilt gaan starten met bullet journaling. Maar het boekje legt vooral de nadruk op het mooi maken, het creatieve aspect dat veel mensen gebruiken in hun bullet journal. Toen dacht ik dat dat zo hoorde. Inmiddels weet ik dat dat niet het geval is.

De waren betekenis achter een bujo

Het is begonnen als manier om belangrijke taken voor jezelf op een rijtje te zetten. Met bullets die je voor de taken tekent gebruik je om af te vinken als je deze taak hebt vervuld. Veel mensen denken dat de naam bullet journal afgeleid is van de stippen in de boekjes maar dat is niet waar. Het is genoemd na het systeem. Toen ik daar mee in aanraking kwam gingen er heel veel a ha momenten door mijn hoofd.

Mijn overvolle hoofd waar echt niks meer bij kon. Een hoofd die werkelijk alles vergeet. Dit is perfect. To do lijstjes, afspraken, alles in 1 overzicht.

Wil je meer weten over het originele idee van een bullet ga dan vooral op zoek naar de bedenker van dit systeem Ryder Carrol en zijn You Tube kanaal Bullet journal

Een jaar later

Nu ik ongeveer een jaar met het bullet journal avontuur bezig bent krijg ik steeds meer een inzicht met wat ik er mee wil. Een aantal verschillende manieren ben ik gaan uitproberen. Dat is het heerlijke van een bullet journal. Je kan het maken zodat het voor jou werkt. Als een bullet journal te veel werk voor je is dan doe je iets niet goed. Als het een verplichting een moetje wordt.

Inmiddels ben ik erachter dat al die opsmuk, creativiteit niet hoeft. Laat je dan ook niet ontmoedigen door alles wat je voorbij ziet komen. Ik kan redelijk tekenen. Zolang ik me maar niet waag aan mensen tekenen. Toch teken ik niet veel in mijn bullet journal. Ook ik zag zo veel moois voorbijkomen dat ik dacht dat je wel heel goed moet zijn. Inmiddels weet ik beter. Maar toch waag ik me niet aan tekenen. Dit wil ik wel meer gaan doen.

Als je mijn plan with me hebt gelezen en gezien zie je dat ik eigenlijk al een lange tijd de zelfde indeling had. Een eigen style als je dat zo wilt noemen. Toch ben ik het deze maand rigoureus gaan omgooien. Ik vind al dat plak werk van bullet journal junkies zoals Maris van Creachick er altijd zo leuk uit zien. Dit wilde ik ook. Minder vooruit werken. Hoe leuk ik dit ook vind ik ben er nog niet van overtuigd. Hou dan ook mijn plan with me van augustus in de gaten als je wilt zien of ik hier mee door ga.

Hoe dan ook nu je mijn bullet journal reis in een notendop weet ga ik over to business. Nou ja Business.

Hoe helpt een bullet journal mij?

Doordat ik een beetje creatief bezig kan zijn vind ik rust in mijn hoofd. Maar het belangrijkste is ik kan al mijn afspraken en to do’s in een overzicht kwijt. Ik kan doelen stellen en mijzelf daar nu ook echt aan houden. Mijn bullet journal is een verlengstuk van mijn leven geworden.

Elke ochtend ga ik onder het genot van een kopje koffie 5 minuten zitten met mijn Bullet journal. Even een wakker worden momentje voor mezelf alleen. Dan schrijf ik voor die dag mijn to do list op. Voorheen bleef het hierbij. Maar nu ik niet meer vooruit werk schrijf ik ook een kort verhaaltje over mijn vorige dag erbij. Heb ik niks te vertellen dan doodle of plak ik er nog wat bij om de bladzijde te vullen. Zo verwerk ik het praktische met het creatieve. En een stukje dagboek erbij is ook zeker leuk.

To do

Door mijn gedachten en to do lijstjes in mijn bullet journal te schrijven is mijn hoofd een stuk leger. Ik krijg meer gedaan op een dag. Het geeft zo’n kick als je je to do lijst afgevinkt hebt aan het einde van de dag. Dat geeft een enorme voldoening. Let wel, voor mij werkt dit. Bij vele zal het een druk creëren om die lijsten maar af te moeten hebben.

Ben je iemand net als ik die alles vergeet. Een overvol hoofd hebt. Dan zal je zeker baadt hebben bij een to do lijst. Ik zal je vertellen hoe ik het doe zodat ik niet overweldigd raakt van mijn to do lijst.

Ochtend routine

Elke ochtend maar ik een to do lijst. Maar dit kan je ook s avonds al doen. Wanneer jou het beste uit komt. Hoe dan ook ik verdeel mijn to do sectie in tweeën. Eke dag schrijf ik drie must do’s op. Dit kan een hoofdstuk uit een boek zijn. Een was vouwen of wat dan ook. Dingen die moeten. Daarna heb ik nog een to do lijst. Hier schrijf ik nog eens 3 dingen op die ik ook graag gedaan wilt hebben maar minder urgent zijn. Als ik hier niet aan toe kom is het niet zo erg. Wel merk ik dat ik deze steeds vaker ook af krijg.

Mijn must do lijst komt ook niet altijd af. Maar die gaat dan naar de volgende dag. Dan wordt dit weer mijn must do lijst. Wel doe ik er dan alles aan om het dan wel af te krijgen. 1 dag verschuiven mag van mij. Maar niet meer dan dat.

Als ik na dag 1 het niet af heb gekregen omdat de taak te veel van me vroeg. Te groot was dan verdeel ik het onder in kleinere taken voor de volgende dag. 

Zeker voor iemand die weinig tot geen overzicht kan houden zal baadt hebben bij lijstjes. Raak niet overmoedig of gestrest door de lijstjes. Hou het realistisch. Verdeel een grote taak in stukjes zodat het wel kan lukken.

Hoe helpt een bullet journal mij_ En kan het jou ook helpen

Drie bullet journals

Inmiddels heb ik er drie dit is best verwarrend. Mijn oude waar ik nu nog in werk. Ik moet eerst al het papier op maken voordat ik over mag in mijn nieuwe bullet journal. Dit zal in september gaan gebeuren. Wel heb ik hier de opstart van mijn bullet al in gemaakt.

De andere is ook nieuw maar gebruik ik al. Deze is geheel gewijd aan mijn blog. Hier schrijf ik al mijn ideeën in op. Een content kalender enz. Wie weet ga ik hier ook nog wel eens een blog post aan wijden. De bullet journal voor mijn blog is minimalistisch. Geen mooie versieringen, tekeningen of wat dan ook. Puur functioneel zoals Ryder Carrol het had bedacht. En eerlijk. Ik heb geen afleiding. Doordat het simpel is ben ik veel meer gefocust in die Bullet journal dan in mijn andere. Vandaar dat ik erg twijfel hoe ik mijn bullet journal voort wil zetten.

Lees ook eens: Bullet journal voor bloggers

Mijn reis naar de perfect functionerende bullet journal zal voor iedereen anders zijn. Ook ik zoek nog naar wat voor mij werkt. Ik leer zo veel over mezelf de jouney op zich vind ik al geweldig. Ik hoop dat jij ook een leuke reis zal ervaren opzoek naar jouw perfect functionerende bullet journal.

Hoe helpt een bullet journal mij?

Ik hoop dat jij na het lezen van deze blog post geïnspireerd bent naar het vinden van jou weg. Er is geen goed of fout. Het moet voor jou werken. Laat je niet ontmoedigen door alle prachtige creaties die je voorbij ziet komen. Laat dat je inspireren, niet ontmoedigen. Begin er gewoon aan. Fouten ga je zeker maken. En dat is oké. 

Heb jij een bullet journal? Zo ja, hoe helpt het jou?

Veel plezier.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This