Hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account?

door | feb 29, 2020 | Pinterest | 0 Reacties

Als blogger of ondernemer is het hebben van Rich pins erg aan te raden. Maar hoe instaleer je Rich pins op je Pinterest account? Vandaag neem ik het stap voor stap met jou door. 

Rich pin wat is het en hoeRich pins hoe instaleer je het met stap voor stap uitleg

Ook leg ik alles uit vanuit WordPress. Werk je met een ander platform en wil je er meer over weten laat het dan weten in de opmerkingen, dan maak ik er een apparte blog over.

Eerder schreef ik een blog over Rich pins, vandaag vertel ik hoe je het moet instaleren.

Het instaleren van Rich pins is best wel even een dingetje. Nergens kon ik de juiste, complete informatie vinden. Het duurde dan ook wel even voordat ik het door had.

Maar wees gerust ik neem het stap voor stap met je door. Het is heel makkelijk en met een paar minuten geinstaleerd.

Rich pins opzetten gaat in twee delen:

  • Stap 1 Open Graph Meta Data inschakelen
  • Stap 2 Rich pins aanvragen

Om deze stappen te kunnen doorlopen heb je een zakelijk account nodig. Ik ga er dan ook uit dat je de stappen die ik je geef op volgorde afgaat. Zo voorkom je dat je vastloopt.

Wat is een Rich pin? Wat is een uitgebreide pin?

Stap 1 OpenGraph Meta Data inschakelen

Heb je al een zakelijke account aangemaakt dan heb je als je mijn stappen daarvoor hebt opgevolgd deze stappen al genomen

  • Ga naar je dashboard en open de plug-in Yoast SEO (heb je geen Yoast SEO dan raad ik je direct aan om het te installeren. De Plug-in die je helpt op een makkelijke manier om je SEO te optimaliseren). 
  • Ga naar je dashboard van WordPress ga naar sociaal en Facebook en ga naar open graph metadata. Zet het op ingeschakeld.

Stap 2 Rich pins aanvragen

Rich pin wat is het en hoeRich pins hoe instaleer je het met stap voor stap uitleg

Let op.

Het moet een blogpost of iets anders zijn dan de hoofd pagina.

Het kan een paar dagen duren voordat Rich pins actief zijn.

Als je een zakelijk account heb en de Rich pins, zal in na het maken van pinafbeeldingen al snel meer bezoekers naar je site krijgen. Vanaf hier kan je verder… Maar als bedrijf of blog is dit de must do voor je Pinterest account.

Melanie

Hoi, mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW de blog voor antwoorden op al je Pinterest en blog vragen.

Let’s get sociale

Maak van jouw bedrijf een succes met Pinterest. Stap voor stap neem ik met jou door hoe je Pinterest moet opzetten en inzetten. Kickass met Pinterest na het lezen van het boek.

19,95

Uitgelichte pinterest borden
Uitgelichte pinterest borden

Als je een zakelijke Pinterest account hebt dan kan je de uitgelichte Pinterest borden instellen. Hoe dat moet en waar je op moet letten dat lees je in de blog. De uitgelichte bordsectie is niet langer beschikbaar. Een uitgelichte Pinterest bord is een bord dat je op...

Wat is een Rich pin?
Wat is een Rich pin?

Rich pins (Uitgebreide pins in het Nederlands) geven je pin extra informatie. Zo zie je direct bij de pin zelf een favicon en extra informatie. Wat het precies inhoud en wat het voordeel er van is? Ik vertel je er meer over. Vandaag ga ik niet in op hoe je de Rich pin...

Geheimen Pinterest borden
Geheimen Pinterest borden

Niet al je Pinterest borden wil je in het zicht voor iedere bezoeker. Sommige wil je graag voor jezelf houden.  Maar hoe doe je dat? Hoe maak je een bord geheim, alleen zichtbaar voor jou? Niet alleen leg ik jouw vandaag uit hoe je een bord geheim maakt maar ook...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This