Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; back to school. Ik maakte dit keer een etui waar ik mijn bullet journal,  pennen en nog veel meer in kwijt kan.  Om het geschikt te maken voor school kan je er ook je agenda of schriften in bewaren .

Eigenlijk wilde in een rol etui maken waar ik al mijn pennen en potloden ik kan opbergen.  Maar Natasha had het zelfde idee . Dus snel wat anders bedenken.  Zonder een duidelijk plan van aanpak maar wel een idee in mijn hoofd ging ik aan de slag…

Hoe maak je een etui voor je bullet journal

Moeilijkheidsgraad:

★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: >  60 minuten

Benodigdheden:

  • stof (diverse kleuren en soorten)
  • naaimachine
  • garen
  • schaar
  • lint

Etui maken voor je bullet journal

Lees ook eens: een bullet journal voor bloggers

Werkbeschrijving:

Patroon

Ik gebruikte mijn bullet journal als uitgangspunt. Uiteraard kan dit elk ander gewenste formaat zijn. Ik meten de bullet journal op. De lengte maakte ik ongeveer vier keer zo lang en in de breedte deed ik er ongeveer 6 cm in totaal bij. Ik heb het in dit verhaal over een bullet journal voor het gemak om het duidelijk te maken. Bedenk dat dit voor alles in te vullen is. 

Het geheel werkte ik uit door 3 A4 papiertjes aan elkaar vast te maken. Aan een kant ronde ik de uiteinden iets af. Het is aan jou of je dit ook wil. Sla het papier om je bullet journal heen. Zo zie je of het goed gaat zijn. Hou er wel rekening mee dat er aan alle kanten ongeveer een cm verloren gaat vanwege de naden.

Als je het patroon hebt uitgetekend dan kan je het uitteken op het gewenste stof. Knip het twee keer uit. Ik heb verschillende stoffen gebruikt. Het is aan jou wat je wilt. De verschillende kleuren heb ik eerst in de breedte aan elkaar moeten naaien om de gewenste lengte te krijgen.

Hoe zet je de etui in elkaar?

Leg de twee stofdelen met de verkeerde kant naar boven op elkaar. Een stuk stof. lint of elastiek kan je plaatsen op de plek waar de bullet journal komt zodat het op zijn plek blijft zitten.

Dit doe je door het stof tussen de twee lagen stof te plaatsen in de breedte. Naai het geheel nu rondom aan elkaar vast. Laat de rechte uiteinde open.  Knip de ronde delen in zodat het later mooier wordt. (zie bovenstaande foto’s)

Draai nadat alles vast genaaid is het geheel binnenste buiten. De goeie kant ga je nu zien. Voordat je de ene zijkant dicht gaat maken. Controleer eerst of het allemaal klopt. Als het klopt dan kan je de zijkant dicht maken.

Sla een stuk van de zijkant naar binnen. Hou het in de gaten dat de maten blijven kloppen. Ik maakte nog een zakje er op. Aan jou of jij dit ook wilt. Hier kom ik later op terug. Maak nu rondom een stik naad. Hierdoor maak je meteen de open zijkant dicht.

Sla nu en stuk om op de gewenste grote en naai die twee naden vast. Probeer het zo nauwkeurig mogelijk te doen op de eerder genaaide naden. Nu heb je een plek waar je papier, liniaal of misschien wel een notitieboekje kwijt kan.

lint

Aan zijkant van de ronde kant heb ik nu een lint vast gemaakt. Dit deed ik door in het midden een deel van de naad los te halen en er twee linten in te stoppen en weer vast te maken. Dit kan je ook aan het begin al doen. Maar ik vind het zo makkelijker.

Let op:

Ik gebruik satijn als lint. Dit soort lint rafelt heel erg. Door het boven een vlammetje (vuur) te houden schroeit het dicht en kan het niet gaan rafelen.

Etui maken voor mijn bullet journal

Lees ook eens: opberg ruimte maken voor in je bullet journal

Het zakje

Dit doe je voordat je het laatste deel van de etui vast naait. Ik heb een een stukje stof er op genaaid, wat iets langer was dan zichtbaar zou gaan zijn. Naai er een stukje lint in mee zodat je dat net als op de foto vast kan maken met een knoop. Hiervoor kan je ook een drukknoopje of klittenband gebruiken. Hier overheen naaide ik een ander stukje stof wat aan de bovenkant open blijft.

Omdat het hele ontwerp heel erg simpel te maken is kan je dit in nog geen half uurtje maken. Het zakje er op vraagt om meer tijd. Laat je dit weg en gebruik je net als ik een kant en klaar lint dan is het zelfs voor een beginner prima te maken. Ik heb wel een paar schoonheidsfoutjes gemaakt. Zo zit het zakje er niet helemaal recht op. Door er een leuke applicatie op te gaan strijken hoop ik dat het niet langer meer op zal vallen.

Hoe maak je een etui voor je bullet journal

Lees ook eens: Hoe helpt een bullet journal mij

Zoals je vast wel is opgevallen is de etui groter dan mijn bullet journal. Dit heb ik gedaan zodat ik er ook andere dingen in mee kan nemen. Mocht ik later toch weer een andere grotere bullet journal willen gaan gebruiken dan kan ik het er gewoon ik kwijt.

Zit jij wel eens achter de naaimachine? Zo ja wat maak je het liefst. 

Veel knutsel plezier.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Vandaag is er ook een mede co host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. 

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Link droppen en voorwaarde:

Pin It on Pinterest

Share This