Hoe maak je een hartjes pompom?

DIY, Knutselen, Knutselen met kinderen | 0 Reacties

Vormen maken in pompoms. Weet jij hoe dat moet? Vandaag leg ik uit hoe je een hartje kan maken uit een pompom. Leuk om een mobiel mee te maken voor boven een baby bedje. Met een paar grote houten kralen is het ook leuk om aan je deur te hangen  of om een cadeau mee op te fleuren.

Lees ook eens:

Nog even en het volgende feestdag staat al weer voor de deur….. Moederdag.

De hartjes pompom kan je vast voor heel veel leuke dingen gebruiken. Ik ben benieuwd wat jij zelf kan bedenken.

Weet je niet hoe je een pompom moet maken? Ik schreef daar al eens eerder een uitgebreide blog over. Neem daar dan ook een kijkje. Hier ga ik alleen uitleggen hoe je de hartjes vorm er in kan maken.

Hoe maak je een pompom hart?

Moeilijkheidsgraad: ★★☆ ☆ 

Tijdsduur: >20 minuten

Benodigdheden

Werkbeschrijving

 • Maak eerst de pompom.
 • Zorg dat je een draad over hebt. Het draad dat de pompom bij elkaar houd.
 • Dit draad is het uitgangspunt om de vorm mee te kunnen maken.
 • Het draad is het middelpunt. Zonder dat draad kan het ook maar is het lastig om steeds weer het zelfde als middelpunt te gebruiken.
 • Knip rond het draad links en rechts zoveelmogelijk het draad weg.
 • De diepe V aan de bovenkant van het hart moet je voorzichtig aan pakken. Als je hier direct te veel weg gaat knippen kan je de vorm verpesten. Knip de V vanuit het draad schuin weg.
 • Bepaal dan aan de onderkant waar het midden is en begin het vnauit dit punt schuin naar buiten weg te knippen. Rondom.  Zo ontstaat er een soort van ijshoorn model.
 • Tussen het knippen door moet je wel even met je vingers door de pompom. Je zal ontdekken dat er steeds weer draden er uit gaan springen die je gemist hebt.
 • Verander zo nu en dan van richting of ga weer even een ander deel bijknippen. Als je te lang op een stukje gaat zitten kan je het mis knippen.
 • Je ziet vanzelf waar stukjes weg geknipt kunnen worden voor de vorm.
 • Schrik niet er gaat behoorlijk wat weg geknipt worden. Het hele proces duurt wel even. Stop tussendoor gerust als je het even niet meer ziet.

Hartjes pompom

Succes met het maken van de hartjes pompom. Ik hoop dat je wat hebt aan mijn uitleg. Heb je nog vragen stel ze dan gerust. Laat dan een opmerking achter of stuur mij een email. Beide onder de blog te vinden.

Meld je dan aan voor de Email lijst. Door je aan te melden krijg jij niet alleen als eerste de nieuwste printables maar krijg je ook toegang tot mijn bibliotheek vol gratis printables. Waarvan sommige exclusief voor leden.

Wordt lid van mijn BMelloW facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Veel knutsel plezier,

Melanie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutselwerk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen. 

Veel plezier

Let's get social

Pin It on Pinterest

Share This