Hoe vermaak ik mijn kind onderweg?

Blog | 0 Reacties

Ga jij op vakantie met de auto of vliegtuig? Zie je er al tegen op? Vliegen je kinderen elkaar in de haren? Of heb je er eentje die continu vermaakt moet worden? Dan heb ik 10 tips voor jou waardoor je reis al goed van start gaat.

Vandaag is het weer crea cross tijd. De creatieve uitdaging. Vandaag is de uitdaging, onderweg.

Vandaag niet een mega DIY zoals je dat van mij gewend bent maar heb ik leuke tips voor onderweg. Hoe vermaak je een kind? Laat staan meerdere?

1 Voor de LEGO fan

Heb je een kind dat gek is op LEGO? Dan is een koffer met LEGO dat niet mag ontbreken. Niet alleen handig voor in de auto of vliegtuig maar ook voor op de vakantie bestemming zelf. De LEGO koffer is simpel  zelf te maken zoals de dames van Lady lemonade laten zien.

2 DVD speler, ipad of Nintendo

Persoonlijk heeft dit niet mijn voorkeur. Maar het is te makkelijk om niet 1 van deze apparaten bij je te hebben. Heb je meerdere kinderen maar niet meerdere van een soort. Spreek dan af om af te wisselen. 

3 Verrassings zakjes

Maak zakjes gevuld met een verrassing er in. Bij het doorkruizen van een bepaalde stad of tijd mag er een zakje geopend worden. 

Wat je er in doet is aan jou. Dat kan een nieuwe dvd zijn, een spelletje, snoepje, wat dan ook.

Of stop er een leermoment in en maak A4tjes met foto’s en feitjes over de steden of dorpen waar je lang komt. Uiteraard gaat hier wel wat voorwerk aan vooraf.

4 DIY DVD hoes tot teken doos.

Ideaal voor de kleine crea bea’s onder ons. Zo heeft je kind de belangrijkste tekenspullen bij zich, zonder dat het veel ruimte in neemt. Laat je kind zelf de hoes mooi maken voordat je opweg gaat. Zo is het zijn of haar eigen persoonlijke tekendoos.

5 Luisterboeken

Een goed alternatief voor een dvd is een luisterboek. Zo houden ze toch een beetje hun taalvaardigheden bij.

Je kan er voor kiezen om het via de auto ter gehoren te geven en er allemaal van te genieten.  Maar kinderen van verschillende leeftijden en interesses is dat niet altijd handig voor. Zorg ikn dat geval dat ze een eigen apparaat tot zich hebben om te luisteren.

6 auto bingo

Even afleiding en een leuke activiteit. De autobingo is er voor alle leeftijden. Voor de allerkleinste is het zoeken naar verschillende kleuren auto’s. Voor de grotere kinderen is het op zoek gaan naar getallen en letters die voorkomen op nummerborden.

Ga naar de blog autobingo en print het gratis uit. 

7 (Bord) spelletjes voor onderweg

Mini (bord) spelletjes zijn ideaal voor onderweg. Maar ook als je ergens op een camping staat. Zo heb je toch vermaak bij je zonder dat het mega veel ruimte in beslag neemt, zoals:

Speed Cups – Kaartspel 

Vanaf 6 jaar

Wij in huis spelen dit spel regelmatig. Je wordt er bloed fanatiek van. Minder geschikt voor in het vliegtuig omdat je steeds op een bel moet drukken.

Ravensburger Animal Party – pocketspel

Van 5 tot 10 jaar

Voor de kleinere kinderen leek mij dit een leuk spel. En de enigste in het rijtje die wij niet zelf hebben. Ik hoor dan ook graag wat jij er van vind.

Smart Games IQ Stars

Vanaf 6 jaar

Ik ben gek op smart games. Vele varianten hebben we hier. Vooral de kleine doosjes gevuld met denk spelletjes zijn ideaal. En deze is goed om het hele gezin te vermaken.

Monopoly Reisspel

Vanaf 8 jaar

Als Monopoly jouw spel is dan is dit een prima alternatief. Het is monopoly in kaart formaat. Ideaal en super leuk om te spelen. leuke bijkomstighied….. Het duurt geen uren. 30 minuten max.

Kletsdoosje met 108 kletskaarten – Reiseditie

Vanaf een jaar of 6

Dit is niet echt een spel. Maar wel een zeer goeie manier om een gesprek met elkaar aan te gaan. Zeker met pubers is het niet altijd even makkenlijk om een gesprek aan te gaan. En deze kaarten zorgen voor gesprek stof.

Met 108 kaarten vol vragen en dilema’s zal jij je zeker niet hoeven te vervelen.

9 Spelletjes zonder hulpmiddelen

Spelletjes waar je niks voor hoeft aan te schaffen of mee te nemen.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet …

Tel hoeveel Nederlandse kenteken plaatje je tegen komt zodra je Nederland uit bent

Vertel een verhaal en na elke 30 seconde neemt de volgende het verhaal over en geeft er een draai aan. Zo krijg je een leuk, gek verhaal waar iedereen een bijdragen aan heeft geleverd.

Je noemt een naam. Dit kan een meisjes of jongens naam zijn of de naam van een stad en land, eten, noem het maar op. Verzin een thema en binnen die thema kies je steeds een naam. Hoe dan ook…

Ik begin met de naam Nederland. Dan moet de volgende een stad of land noemen dat begint op de laatste letter van de naam. In dit geval de letter D. Denemarken, Noorwegen, New York, Kenia en ga zo maar door.

10 slapen

Mijn favoriete bezigheid als ik op reis ben. Slapen, Heerlijk. Als het ook maar even kan…. En uitegust aan je vakantie beginnen is toch de beste manier. Alleen jammer voor de bestuurder..

Lees ook eens: Leesbingo, de manier om je kinderen in de zomer aan het lezen te krijgen.

Print de gratis raadplaatjes spel uit. lachen, gieren brullen gegarandeerd. Het spel neemt nouwelijks ruimten in beslag. Ideaal voor onderweg, zowel in het vliegtuig als in de auto.

Heb jij nog meer leuke tips om kinderen onderweg te kunnen vermaken?

Wil je weten wat andere bloggers met de creatieve crea cross uitdaging hebben gemaakt. Of heb jij zelf een link dat binnen het thema past. Lees dan nog  verder…

Crea cross

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte heuptas van een oude spijkerbroek.

  1. Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutselwerk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen. 

Veel plezier

Let's get social

Pin It on Pinterest

Share This