Hoe vertel je je puber over seks? Ik vind dat best wel een lastig iets. En ik denk met mij veel ouders. Toch is het een onderwerp wat besproken moet worden. Zeker als je kind in de pubertijd zit. De hormonen gieren door de lijf van een puber en de interesse voor een ander zal snel gevoed worden.

Over het veranderen van het lichaam vind ik niet zo lastig. Dat ziet je kind zelf ook wel. Dat is dan ook een onderwerp waar ik het al lang over hebt gehad. Lang voordat de lichaam van mijn oudste langzaam aan ging veranderen.

Maar er zijn ook onderwerpen wat ik een stuk lastiger vind om over te hebben. Hoe begin je over beffen en aftrekken. Masturberen? Ik weet niet hoe het met jou zit maar dat vind ik nou niet echt makkelijk om over te hebben. Onderwerpen waar je het niet zo snel over hebt als ouder. Toch zijn het normale zaken en zouden we er ook normaal over moeten doen.  Ik ken ouders die er zonder moeite over praten. Maar ik ben daar niet eentje van.

Sommige ouders hebben het nooit over seks of over het veranderen van het lichaam. Maar ik wil dat er wel graag over hebben. Ik wil dat mijn kinderen het er over kunnen hebben. Niet dat ze over een paar jaar thuis komen met een geslachtsziekte of dat mijn jongens een meisje zwanger maken (per ongeluk). Liever bereid ik ze voor op wat komen gaat. Dat ze de juiste dingen doen.

Ondanks dat ik het lastig vind zal ik het er dus over gaan hebben. En nu heb ik de perfecte hulp middel.

Dokter Corrie geeft antwoord:

Het boek over puberteit, seksualiteit en relaties.

Met onder anderen een Puberpanel, tips, weetjes, checklists, do’s en dont’s, nuttige testjes, bloot memory en een heuse uitklap piemel.

Onderwerpen die ik als ouder lastig vind wordt door Dokter Corrie aangesneden.  Dokter Corrie geeft eerlijk antwoord op echte vragen van kinderen en jongeren. Ze geeft niet alleen de technische uitleg, maar heeft ook aandacht voor gevoelens, onzekerheden en andere zaken.

Met dit boek wordt het onderwerp seks een stuk makkelijker bespreekbaar.

Seksuele voorlichting is nog nooit zo leuk geweest!

Dit boek staat vol met buitengewoon originele, seksuele, puberale en soms misselijk makende informatie. En geeft antwoord op de vragen die jongeren stellen. Geen onderwerp blijft onbespreekbaar. Onderwerpen als haargroei, homoseksualiteit,  menstruatie, zaadlozing, verliefd zijn, zoenen en seks. Alles komt aan bod.

Alles wordt op een leuke, duidelijke maar nette manier uitgelegd.

Het boek is bedoeld voor kinderen om te lezen. En niet voor ouders. Al kan je het er uiteraard samen uit lezen. Of je kind het eerst laten lezen en er later samen het er nog een keer over te hebben.

Wat vind ik van Dokter Corrie geeft antwoord?

Het is een fantastisch boek. Alles wordt er in besproken. Op een leuke maar leerzame manier wordt echt elk onderwerp onder de aandacht gebracht. Met illustraties en foto’s word alles op een nette manier duidelijk gemaakt.

Een boek waarvan ik blij ben dat het in mijn boekenkast staat. En met drie kinderen vast zijn nut wel zal vinden. Ik raad dit boek dan ook aan om in huis te halen als het boek over seks. Bedoeld voor pubers en als ondersteuning van ouders. Het maakt onderwerpen makkelijker bespreekbaar.

Het boek is bedoeld voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Al denk ik dat oudere kinderen er ook nog genoeg nuttige informatie uit kan halen. En eigenlijk wel een must read voor kinderen moet zijn die naar de brugklas gaan.

Overige informatie:

Het boek Dokter Corrie geeft antwoord ligt vanaf nu in de boekwinkels en is onder anderen bij Bol.com te koop.

Voor €25,-

Bladzijden: 224

Uitgeverij: De Harmonie

Bespreek jij het onderwerp seks thuis met je kinderen? Of wat er allemaal met hun lichaam gebeurt in de pubertijd? Of ga je dat later doen als je kind eenmaal te leeftijd er voor heeft? Wat is eigenlijk de juiste leeftijd om over seks te hebben met kinderen?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This