4 In Geef mij er 5./ mama verhalen/ Persoonlijk

De 5 hoogte punten uit het leven van mijn dochter.

De 5 hoogte punten uit het leven van mijn dochter. BMelloW.nl.

De 5 hoogte punten uit het leven van mijn dochter. Net als elke zaterdag geef ik ook vandaag een top 5. Maar dit keer is het feest, mijn prinses, boefje mijn kleine meid. Mijn dochter, Lily-Rose is vandaag jarig. Ik vind dat best wel een dingetje. De afgelopen twee jaar zijn aan mijn voorbij gevlogen. En zij, mijn dochter groeide als kool.

Vandaag deel ik 5 hoogte punten uit het leven van mijn dochter. Momenten die mij erg zijn bij gebleven. In willekeurige volgorde heb ik een top 5 gemaakt. Welke voor mij het belangrijkste is het meest is bij gebleven, dat vind ik zo moeilijk. Vandaar in willekeurige volg orde.

De hoogte punten uit mijn dochter haar leven voor mij tot nu toe zal voor veel ouders wel herkenbaar zijn.

Wow ik realiseer me ineens dat ik geen dreumes meer in huis heb maar een peuter. Laat de terible two fase maar beginnen. O wacht daar was ze al een half haar mee bezig. Alles is nee en alles is een reden tot een drift bui.

Vandaag deel ik 5 hoogte punten uit het leven van mijn dochter:

#1 Uiteraard de geboorte zelf.

Na een olifanten dracht, (althans zo voelde het) kwam mevrouw keurig de uitgerekende datum. Ik ben nooit zo goed geweest in het zwanger zijn. Eerlijk gezegd vind ik het vreselijk. Een maand voor de uitgerekende datum was ik het zo danig zat dat ik niet bepaald aardig was. Rond uit sacherijnig. In staat om te moorden. Het kind mot er uit. Vandaag nog. Op de uitgerekende datum had ik er geen vertrouwen in dat ze zou komen. Terwijl ik in de middag me al niet meer zo goed voelde ben ik toch de jongens uit school gaan halen. Bij elke stap die ik zetten voelde het of ze er uit kon vallen. Niet heel veel later belde ik de verloskundige. Het zou wel eens zover kunnen zijn. Ondanks dat dit kind nummer 3 was twijfelde ik aan de echtheid van de weeën. Stom eigenlijk. Maar als snel wist ik het zeker dit is het echte werk.

Onder de heftige weeën door kreeg ik een bericht van mijn beste vriend. “Mop ik moest ineens aan je denken gaat het allemaal goed.

Meer dan twintig jaar vriendschap kennelijk voelde hij het. Als je het hele verhaal wilt lezen over mijn bevalling lees dan lekker mijn bevallingsverhaal.

Terug naar het onderwerp. Ik dwaal af. Het moment dat ik haar in mijn armen had voelde zo goed. Helemaal toen mijn schoon ouders de jongens thuis kwamen brengen en ze het kleine wondertje konden zien. Allemaal heel even compleet. Dat voelde zo goed.

#2 Eerste stapjes

Dit is ook zo een hoogte punt dat iedere ouder bij blijft. En ook al zal ik die van mijn zoons ook nooit vergeten. Dit keer is het extra speciaal. Mevrouw was snel met alles zo ook met lopen. Maar los lopen dat wilde niet vlotten. Gefrustreerd en boos werd ze er door. Dus ik kocht een loop rek. Prachtig vond ze dat. Los lopen door het huis doormidden van het rek. Haar vertrouwen groeide en een week later was het zo ver.

We zaten als gezin met zijn allen aan tafel te eten. Mijn dochter was klaar met eten. We zetten haar op de grond en zo kroop ze naar de gang. Ze staat op door zich vast te houden aan de deurpost. En zo gebeurde het ze liep zo op haar grootste broer af. Met open armen de kamer door. Mijn oudste zoon werd daar zo emotioneel van. Ik zat met een mega kind. ( Bijna net zo groot als ik) op schoot. Zo trost als wij waren op ons prinsesje. Nog trotser was hij op zijn zusje.  Je begrijpt dus wel dat dit voor mij een extra mooi moment was.

#3 Opa en oma

Niet de woordjes mama en papa was voor mij een hoogte punt. Alhoewel dat ook echt wel een dingetje was. Maar toen ze eenmaal oma en opa ging zeggen en mijn schoon ouders herkende. Dat vond ik toch wel een mooi iets. Mijn ouders ziet ze minder dus dat duurde iets langer. Inmiddels begrijpt ze dat ook hun opa en oma heten. Met haar krijs stem roept ze nu constant waar opa en oma zijn. Erg lief. Zeker toen ze laatst mijn schoon vader buiten zag staan en ze hem herkende en er op af rende.” Opa”!!!! Ik vind dat zo mooi om te zien. Ze gaat nu echt mensen herkennen.

#4 Praatjes.

Net als de woorden opa en oma begint ze ineens heel erg te babbelen. Het is geen dame dat woorden uit spreekt zonder er zeker van te zijn dat ze het goed zegt. Nu al een perfectionist. O jee van wie zal ze dat nu hebben. Al hoewel ze de namen van haar broers redelijk goed kan uitspreken. Ze heeft al vanaf haar eerst jaar een speciale naam voor haar oudste broer. Ze noemt hem Neenaa. Hoe ze daar bij komt, geen idee. Zijn naam lijkt er niet eens op.

Uit het niets zegt ze ineens woorden en zelfs een combinatie van de woorden bij elkaar. Ik denk wel eens heb ik wat gemist. Heb ik je de afgelopen weken niet gehoord. Maar het is echt van de een op andere dag. Woordjes zoals eten, kom, woef, miauw, schaap ( oké het lijkt meer op aap) Maar een aap is toch echt duidelijk aap. Net als fiets en vis. Bijna de zelfde uitspraak maar als je goed luister hoor je een duidelijk verschil. Huis, appel, broccoli (al het eten is broccoli  behalve appel) die, dat, nee, ja en nog zo veel meer. Elke dag hoor ik weer een nieuw woord. Ik vind dit zo leuk.

Het praten zal bij haar een hoop frustratie weg nemen. Ze wordt nu constant boos omdat we haar niet begrijpen.

#5 Kleding kopen bij de meisjes afdeling.

Al die baby kleding. Het is schattig. Maar ik ben niet van het schattig. Zodra het ook maar even kon kregen al mijn kinderen al spijker broeken aan en stoere kleding. Baby pakjes waren bij mij na een maand al de deur uit. Ja om in te slapen.

De hemel poort ging open toen ik merkte dat mijn dochter niet langer in de baby maten zat. Eindelijk kan ik echt gaan shoppen. De baby maat 92 is toch anders dan de meisjes maat 92 vind ik. Maar maat 92 heeft mijn dochter na genoeg over geslagen. Maat 98 ja nu begint het pas echt leuk te worden. Haar kast puilt inmiddels uit. En ik vind het haast een sport om iets voor haar te vinden voor een prikkie.

Nu kan ik haar pas echt gaan kleden. Is het niet dat ze mijn korte armen heeft en de lange benen van de vader. Mouwen zijn te lang en de broeken in haar maat te kort. Grr broeken een maatje groter zijn vaak weer te wijd. Ze heeft dan ook veel jurken en rokjes dat werkt voor haar nu beter.

Maar weet je wat ik aan dit alles nu echt zo leuk vind. Ze is net als ik was op jonge leeftijd. Ze is gek op kleding. Jurkjes en rokjes moeten zwieren, dansen. En dan zie je haar lachen van oor tot oor. Dan hoor je haar alleen maar zeggen. ‘OOOO mooi’ Met haar krijs stemmetje. Dan smelt ik. Mijn kleine prinses. Of beter gezegd ons prinsesje.

Vandaag deel ik 5 hoogte punten uit het leven van mijn dochter.

Dit waren de hoogte punten. was haar eerst verjaardag ook echt wel een hoogte punt. En nu vandaag, haar tweede verjaardag, daar heb ik het best wel moeilijk mee. In positieve zin. Ik vind het alleen zo verdomd snel gaan. Mijn kleine meisje wordt groot. En ik geniet van elke ontwikkeling die ze doormaakt. De hand kusjes en de gewone kusjes. De lieve knuffels. Als we samen tekenen of knutselen. Mijn lieve dochter. Jij rent mij er uit. Zoals de Buurvrouw al zei jij moet op atletiek, Hardlopen. Zo vliegens vlug ben jij. Som hou ik je echt niet bij. En de lol die je dan hebt. Price less.

Mijn lieve, lieve Lily-Rose Ik ben zo dankbaar dat jij in mijn leven bent gekomen. Je bent ons zonnetje in huis. Althans meestal. (Die driftbuien ga je vanaf nu achterwegen laten. Toch!! Hebben we een deal?) Ik hou zo veel van je. Je bent een energiek kind met een grote honger naar kennis. Je lijkt op je grootste broer. Jullie zijn ook twee handen op 1 buik. Zo mooi om te zien. Ik ben benieuwd wat je voor ons nog allemaal in petto gaat hebben.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Marloes
  10/06/2017 at 08:02

  Gefeliciteerd met je prinsesje! Ik kan niet wachten tot mijn jongste ook zo ver is ❤

 • Reply
  Christa
  10/06/2017 at 07:17

  Tijd gaat snel! Heerlijk dat de peuterfase is begonnen!
  Ik kan ook niet wachten!

 • Reply
  Sylvia
  10/06/2017 at 07:11

  Gefeliciteerd! Lekker genieten vandaag

 • Reply
  Dewi
  10/06/2017 at 06:51

  Ah wat lief! Tijd gaat te snel he? Lekker van genieten van je mooie meisje ❤️ Gefeliciteerd met je moppie en een fijne dag vandaag

 • Leave a Reply