Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; dierendag. 4 oktober is het weer dierendag. De dag om je huisdier te verwennen. Ik maakte huisdieren van wc rollen.

Knutselen met wc rollen vind ik altijd zo leuk. En geloof mij jou kind gaat het ook super leuk vinden. Regelmatig komt er wel een wc rollen knutsel frutsel van mijn voorbij. En dit keer heb ik er ook weer eentje voor je. Nog meer nieuwe dieren.  Verzamel de wc rollen en ga met je kind(eren) aan de slag.

Huisdieren van wc rollen

Moeilijkheidsgraad:

★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: >  15 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

  • Verf de wc rol in een kleur naar keuze.
  • Laat het goed drogen.
  • Bij de hond en kat vouw je het midden naar binnen zodat er oren ontstaan. Dit is de makkelijke manier van oren maken. En is perfect voor een snel knutsel werkje.
  • Ik had het geluk dat ik stickers heb met dieren gezichten er op. Als je die nu niet hebt, er op schilderen is ook een manier. Of je tekent het op papier en knipt het uit. Wiebel oogjes vind ik altijd leuk om te gebruiken. Net al veel kinderen. Dus speel en zoek naar wat voor jou werkt om het gezicht te maken.
  • De oren van het konijn heb ik uitgeknipt op een stukje wit papier en ingekleurd met een roze stift.
  • De dieren kan je aankleden met wat jij maar wilt. Glitters, strikjes. De kat gaf ik een klein roze hartje. Dit om de kat wat minder donker en eng te maken.

Lees ook eens:Halloween knutselen met wc rollen

Huisdieren van wc rollen

De achterkant

  • Een staart mag natuurlijk niet ontbreken bij een dier. De konijn heb ik een roze pompom gegeven als staart. Ik had geen wit meer. Al vind ik dit misschien wel zo leuk.
  • Voor de hond en de kat heb ik een halve pijpenrager gebruikt. Bij de kat heb ik de staart lang gelaten. Bij de hond heb ik de halve pijpenrager dubbel gevouwen.
  • Maak en klein gaatje met je schaar in de achterkant. Let er goed op dat het ongeveer de plek is waar een staart zou moeten zitten. Haal de pijpenrager er doorheen. Bij mij bleef het voldoende vast zitten. Zo niet dan kan je aan de binnenkant nog wat lijm en plakband gebruiken.

Knutselen met wc rollen. teckel

De huisdieren van wc rollen zijn af. Deze zijn misschien wel het makkelijkste te maken van al mijn wc rollen dieren die ik tot nu toe hebt gemaakt. Eerder maakte ik al andere dieren waaronder deze lieve hond Takkie. (Zie bovenstaande ↑  foto)

Wil je deze of een van de andere dieren maken. Ga dan naar dieren van wc papier

Huisdieren van wc rollen

Welke dier zou jij graag willen dat ik maak van wc rollen? Maak jij leuke knutsel werkjes van wc rollen? Zo ja wat?

Veel knutsel plezier.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Vandaag is er ook een mede co- host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. 

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Link droppen en voorwaarde:

Pin It on Pinterest

Share This