Ideeën voor een LEGO thema verjaardagsfeestje.

Crea- cross, DIY, Knutselen, Knutselen met kinderen | 0 Reacties

Heb je een kind dat gek is van LEGO? En is hij of zij bijna jarig. Dan is dit de blog voor jou. Diverse leuke ideeen om een LEGO thema verjaardagsfeestje te geven.

Een thema feestje is helemaal hip. Tegenwoordig heeft elk (kinder-) verjaardag een thema. Met twee LEGO fans in huis kon ik het dan ook niet laten om er wat mee te gaan doen.

Diverse ideeën om het LEGO thema verjaardagsfeestje onvergetelijk te maken.

Tafel versieren

Maak kubussen waar servetten, rietjes en bestek in kan houden. Leuk en simpel om van te voren met je kind te maken.

Maak in de kubus een vakje zodat bepaalde items gescheiden kunnen blijven. Zoals ik dat met de servetten en rietjes hebt gedaan.

Tips:

  • Maak de LEGO kubus eerst goed schoon voordat je het in gebruik neemt. Ik weet niet hoe het met de LEGO van jouw kinderen zit maar hier is het nooit echt schoon.
  • Je kan ook de LEGO kubus om een bestaande bak heen bouwen. Zo werk je toch in thema, maar dan met een bakje dat 100% schoon is.

LEGO taart

Een feestje kan niet ontbreken zonder een taart. Maya van Mama Maai heeft een super leuke taart gemaakt. Deze taart is gemaakt voor de stoeren bouwer. Maar met een paar aanpassingen om te toveren naar jouw favo LEGO.

Lees ook eens: Snoep taart.

Kinder feestjes activiteiten.

De LEGO bingo

Kinderen vermaken op een feestje kan een dingetje zijn. Maar met een bingo zijn kinderen altijd even zoet. En als ze een klein prijsje kunnen winnen wordt het nog leuker.

Hoe kom jij aan het spel?

Klik op de onderstaande knop en de 6 bingo kaarten zijn voor jou om te downloaden. De eerste kaarten set is het setje dat je nodig hebt. Het extra setje dat je uiteraard ook nodig. Meer info hierover volgt.

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde LEGO bingo kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

  • Elke LEGO bingokaart plastificeren.
  • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren.

Als het goed is heb je 1 kaart extra afgedrukt. Deze extra kaart knip je uit. Elke vierkant met een afbeelding knip je uit. Ook deze kan geplastificeerd zijn. Doe dat dan wel voordat je het gaat uitknippen. Het middelste vakje gebruik je niet.

Zorg verder dat je een stiften hebt.  Of Whiteboard stiften (hebt als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Hoe werkt het spel?

De geknipte kaartjes doe je in een doos of in een mand. Leg hier dan een theedoek overheen.

Iedere deelnemer heeft zijn eigen  bingokaart.

Uit de mand wordt een plaatje gepakt zonder te kijken. Deze laat je aan de deelnemers zien. Leg de gebruikte kaarten voor je neer zodat je bij het nakijken precies weet welke je al hebt gehad.

Het doel is om zo snel mogelijk een horizontale of verticale lijn vol te maken. Zijn de kinderen al iets groter en weten ze wat diagonaal is dan kan je die optie eraan toe voegen.

De winnaar is de geen die als eerste zijn kaart vol heeft.

Let op: er kunnen meerdere winnaars per keer zijn.

Lees ook eens:Superhelden bingo

Trekpop

Op zoek naar nog een leuke DIY om te maken met de kinderen tijdens het feestje? Fleur van Miz Flurry heeft een LEGO trekpop dat je gratis kan uitprinten.

LEGO opdrachten kaartspel

Nog niet klaar met het entertainen van kinderen? Met de opdrachten kaartspel daag je de kinderen uit.

Elk kaartje staat een bouw opdracht. Maak in dit geval groepjes kinderen (solo kan ook) en laat ze binnen een bepaalde tijd een opdracht bouwen.

Geef elke groepje of kind een eigen opdracht en laat ze het bouwen. Laat de andere kinderen raden wat de ander heeft gemaakt. De groep of persoon die het meest goed geraden is kan je iets extra geven. Een medaile is al super leuk voor kinderen om te winnen.

Lees ook eens: Diverse uitnodigingen.

LEGO thema uitnodigingen

Om kinderen op je feestje te laten komen heb je natuurlijk wel uitnodigingen nodig.

Ik maakte twee soorten LEGO thema uitnodigingen. Zo heb je ook dit binnen het thema.

De uitnodigingen kan je downloaden door op de onderstaande knop te klikken. Aan jou welke van de twee je gaat uitprinten.

Ik kan nog heel veel meer leuke ideeen verzinnen. Ik kom hier dan ook snel op terug voor nog meer leuke ideeen voor een LEGO thema verjaardagsfeestje.

Wordt lid van mijn BMelloW facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Crea cross

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers    

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo  

    Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.  

Co-host

    Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natasha van mama duizendpoot (de andere Co-host). Natascha maakte dit keer draken maskers.    

Link Party

    Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken    

You are invited to the Inlinkz link party! Click here to enter

   

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutselwerk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen. 

Veel plezier

Let's get social

Pin It on Pinterest

Share This