IJsjes knutselen met peuters. De zomer is nu echt begonnen. Daardoor werd ik geïnspireerd om iets te maken rond het thema zomer. En wat past er nu meer bij de zomer dan ijsjes. Met deze hitte verlang ik de hele dag naar ijs en een zwembad. Een zwembad kan ik niet toveren maar een ijsje dat moet lukken.

Al een tijdje wil ik eens een knutsel maken voor de allerkleinste. Ik knutsel zo nu en dan echt wel met mijn dochter. Alleen niet alles laat ik zien. Keuzes moeten er gemaakt worden. En een dreumes of peuter knutsel is vaak toch wat minder spectaculair. Maar de kleinste mini mensjes wil ik niet vergeten.

Mede omdat ik de opmerking hoor. Leuk hoor die DIY’s maar nog lang niet geschikt voor mijn peuter. Al denk ik daar vak toch anders over. Ik begrijp de opmerkingen wel.

Lees ook eens: Toverstaf maken.

Als ik alles bij elkaar optel kon ik nog maar tot een conclusie komen. IJsjes knutselen met peuter. Eigenlijk maakte ik dit soort dingen al toen mijn dochter nog maar net 1 jaar oud was. Al gaat het nu een stuk makkelijker.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 15 minuten

Benodigdheden:

 • schaar
 • papier
 • ijs stokjes
 • stickers
 • alles lijm

Werkbeschrijving:

 • Vouw een a 4 formaat papier in tweeën.
 • Knip dan iets uit wat op een ijsje lijkt.
 • Geef je kind een deel en laat het beplakken met stickers.Help je kind desnoods bij het losmaken van de stickers en het vel. Laat je kind het zelf opplakken.
 • Alle bij de delen van het ijsje kan je laten beplakken met stickers.
 • Als dat gedaan is dan kan je op een deel van het ijsje lijm smeren.
 • Doe het stokje er op leggen en plak het andere deel er aan vast.
 • Klaar is je ijsje voor Peuters.

Nadat ik een ijsje af had gemaakt met mijn dochter wilde ze er nog een maken. Al bleek bij de tweede haar aandacht er niet geheel mee bij te zitten. Mevrouw had inmiddels besloten dat ze wilde tekenen.

Ik heb het nu met een ijsje als vorm gemaakt. Maar dit kan je ook heel simpel met een andere vorm maken. Zo heb ik het met Pasen in de vorm van een Paasei gemaakt op deze manier. Zonder stokje dan wel.

IJsjes knutselen met Peuters.

Lees ook eens: slippers knutselen

Knutselen hoeft echt niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze ijsjes wel. Natuurlijk kan je de ijsjes ook met grotere kinderen maken. De stickers van je vervangen voor stiften of verf. Maak een hele rij met ijsjes en hang ze op. Voor de sier, verjaardag of gewoon zomaar. De ijsjes zijn zo vrolijk dat het nu elk interieur een insta zomers gevoel geeft.

Wat vind jij van de IJsjes? Kan jij dit maken met je peuter? Of gaat je oudere kind het maken.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This