Tijdens het kerstdiner is het een traditie om een cadeautje te geven aan de leraren. En elk jaar probeer ik weer een leuke DIY te bedenken. Dit keer een slee gemaakt van ijsstokjes. Aangevuld met iets lekkers. Een cadeau dat na het lekkers ervan af te hebben gegeten nog prima past in de kerstboom.

Het kerstdiner elk jaar weer een dingetje. Iets waar mijn zoons elk jaar weer naar uit kijken. Heb ik dit jaar vooral hoofdpijn over hoe ik het eten warm op school moet krijgen. Komt er ook nog altijd het cadeau voor de leerkrachten erbij kijken. Gelukkig wist ik dit jaar al vrij snel wat ik wilde maken.

Voorgaande jaren maakte ik al eens een lege pindakaas pot gevuld met kerstkransjes met een leuke label eraan gemaakt. Of een explotionbox waar sterren uit geponst zijn. Zodat er licht doorheen kon schijnen. En dus als decoratie niet misstaat. Al is dit wel een werkje om te maken. Maar succes gegarandeerd. Misschien volgend jaar weer eens maken.

Laats maakte ik al een aantal leuke ijsstokjes DIY voor de kerst. En na wat rondsnuffelen ontdekte ik pas hoe veel leuks je met ijsstokjes kan maken.

Dit jaar wilde ik vooral iets simpels maken voor de leerkrachten. En simpel dat is dit. Met een paar minuten Was de eerst ijsstokjes slee al een feit. Binnen 20 minuten was alles al af. Ideaal dus. En het ziet er nog leuk uit. Niet geheel onbelangrijk. 

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Lijm pistool
 • IJsstokjes
 • Snoep in papier
 • Dubbelzijdig tape
 • Touw

IJs stokjes slee maken. Perfect om cadeau te geven of voor in de kerstboom BMelloW.nl

Werkbeschrijving:

 • In de bovenstaande illustratie zie je precies hoe je de slee moet opbouwen.
 • De middelste latjes heb ik gemaakt door een ijsstokje doormidden te knippen. Deze plak je daarna op de vier stokjes.
 • De zijkanten plaats je op zijn kant tegen de middelste latten aan voor extra stevigheid.
 • Draai daarna de slee om.
 • Aan de bovenkant heb ik ook nog twee stokjes overdwars erop vast geplakt net als aan de onderkant. Dit doe ik om alles steviger te maken. Maar ook omdat het er leuk uit ziet.
 • Aan de onderkant plak ik een stukje touw vast.
 • Hier kan je een tag aan vast maken met een kerst wens voor de leerkracht.
 • Nu plak je een stukje dubbelzijdig tape in het midden van de slee. En plak hier snoepjes op vast. Omdat ik wilde stapelen ben ik er nog een laag op vast gaan maken. Weer met dubbelzijdig tape. enz.

De ijsstokjes slee is nu klaar om cadeau te geven. Voor een paar centen heb je in een hand omdraai een superleuk cadeau. Die niet alleen leuk is om cadeau te geven aan leerkrachten maar ook een leuk presentje is om te geven aan je gasten tijdens kerst.

Tijdens het kerstdiner is het een traditie om een cadeautje te geven aan de leraren. En elk jaar probeer ik weer een leuke DIY te bedenken. Dit keer een slee gemaakt van ijsstokjes. Aangevuld met iets lekkers. Een cadeau dat na het lekkers er van af te hebben gegeten nog prima past in de kerstboom. Het kerstdiner elk jaar weer een dingetje. Iets waar mijn zoons elk jaar weer naar uit kijken. Heb ik dit jaar vooral hoofdpijn over hoe ik het eten warm op school moet krijgen. Komt er ook nog altijd het cadeau voor de leerkrachten er bij kijken. Gelukkig wist ik dit jaar al vrij snel wat ik wilde maken. Voorgaande jaren maakte ik al eens een lege pindakaas pot gevuld met kerst kransjes met een leuke label er aan gemaakt. Of een explotionbox waar sterren uit geponst zijn. Zodat er licht doorheen kon schijnen. En dus als decoratie niet misstaat. Al is dit wel een werkje om te maken. Maar succes gegarandeerd. Misschien volgend jaar weer eens maken. Laats maakte ik al een aantal leuke ijsstokjes DIY voor de kerst. En na wat rond snuffelen ontdekte ik pas hoe veel leuks je met ijsstokjes kan maken. Dit jaar wilde ik vooral iets simpels maken voor de leerkrachten. En simpel dat is dit. Met een paar minuten Was de eerst ijsstokjes slee al een feit. Binnen 20 minuten was alles al af. Ideaal dus. En het ziet er nog leuk uit. Niet geheel onbelangrijk.  Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆ Tijdsduur: < 30 minuten Benodigdheden: Lijm pistool ijsstokjes snoep in papier dubbelzijdig tape touw Werkbeschrijving: In de bovenstaande illustratie zie je precies hoe je de slee moet opbouwen. De middelste latjes heb ik gemaakt door een ijsstokje door midden te knippen. Deze plak je daarna op de vier stokjes. De zijkanten plaats je op zijn kant tegen de middelste latten aan voor extra stevigheid. Draai daarna de slee om. Aan de bovenkant heb ik ook nog twee stokjes overdwars er op vast geplakt net als aan de onderkant. Dit doe ik om alles steviger te maken. Maar ook omdat het er leuk uit ziet. Aan de onderkant plak ik een stukje touw vast. Hier kan je een tag aan vast maken met een kerst wens voor de leerkracht. Nu plak je een stukje dubbelzijdig tape in het midden van de slee. En plak hier snoepjes op vast. Omdat ik wilde stapelen ben ik er nog een laag op vast gaan maken. Weer met dubbelzijdig tape. enz. De ijsstokjes slee is nu klaar om cadeau te geven. Voor een paar centen heb je in een hand omdraai een super leuk cadeau. Die niet alleen leuk is om cadeau te geven aan leerkrachten maar ook een leuk presentje is om te geven aan je gasten tijdens kerst. Op zoek naar een andere leuke DIY om cadeau te geven aan de leerkrachten? Pas het papier aan en ook deze twee leuke DIY's zullen gegarandeerd een hit zijn. scrapbook envelop ( vervang de cadeau bon of geld voor een zakje chocolade melk of kerst kransje) Scrapbook met lekkers voor de juf  Wat vind je van deze ijsstokjes slee? Geef jij een cadeautje aan de leerkrachten en zo ja wat? Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Op zoek naar een andere leuke DIY om cadeau te geven aan de leerkrachten? Pas het papier aan en ook deze twee leuke DIY’s zullen gegarandeerd een hit zijn.

Wat vind je van deze ijsstokjes slee? Geef jij een cadeautje aan de leerkrachten en zo ja wat?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

Pin It on Pinterest

Share This