Een aantal weken geleden werd ik getagd door Christa van Christa schrijft. (Ken je haar al? Super leuke blog.) Het is een tag die over mij als blogger gaat. Omdat ik dit een erg leuke tag vind dacht ik deze ga ik onthouden. En zodoende deze tag. Zo leer je mij als blogger beter kennen. De tag, ik als blogger.

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Als mama en als mama blogger haal ik heel veel inspiratie uit mijn kinderen. Alles wat ik met hun mee maak, zowel de mooie als minder mooie dingen. Mijn DIY projecten verzin ik soms zelf en soms haal ik mijn inspiratie uit Pinterest. Zo en zo haal ik hier veel ideeën vandaan. Maar ook het nieuws of de dingen die ik om mij heen zie kan als inspiratie bron functioneren.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Als ik druk aan het schrijven ben dan vergeet ik vaak te eten en te drinken. Maar als ik er aan denk dan zorg ik dat er een glas (fruit-) water of thee naast me staat.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Voor dat ik deze blog begon was ik het jaaroverzicht al gaan maken. Kijken wanneer welke feestdagen zijn en wanneer er ander belangrijke of leuke dagen zijn. Die ben ik in een schema gaan zetten. Vandaar uit ben ik gaan kijken vanaf welke datum ik kan beginnen met er over te bloggen. Ook dat ben ik gaan inplannen. Zo ontstond langzaam aan een jaarplanning. Hoe en wanneer ik daar dit jaar mee ga beginnen? Ik denk in oktober. Dat is voor mij de enigste maand dat ik het niet super druk heb en me er dus mee bezig kan gaan houden. Aangezien er toch een aantal uren in gaat zitten.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger hebt geleerd?

Wees niet bang om fouten te maken. En ook ik met mijn dyslexie kan best bloggen. Het is misschien minder gepolijst als  bij sommige bloggers. Maar dat maakt mij niet uit. Ik heb er veel plezier in. En al gaande leer ik elke dag weer iets bij. Maak je dromen waar, ongeacht wat anderen er ook over mogen zeggen. Laat een beperking je niet beperken.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Ik blog wanneer ik de kans zie. Dat is meestal s’avonds. In het weekend probeer ik toch wel een paar uurtjes te pakken in de ochtend. Dit lukt niet altijd. Maar als ik hier de kans voor krijg schrijf ik dan meestal meteen een paar berichten vooruit.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Meer lezers. Leuke samenwerkingen. En als ik er ooit een droge boterham mee kan verdienen zou dat fantastisch zijn.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Klikt misschien raar, maar nee. Alles wat ik schrijf sta ik achter. En sommige berichten daarvan weet ik dat die het goed zullen doen. En anderen weet ik dat die het mogelijk minder goed zullen doen. Maar ik schrijf wat ik wil. En als het goed gelezen wordt is dat super natuurlijk. Cijfers zijn voor mij niet het belangrijkste. Rot opmerkingen heb ik tot nu toe nog niet gehad. Iets waar veel bloggers ooit mee te maken krijgen. Misschien dat mij dat dan wel onzeker zal maken.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Ik zit in een whats app groepje met een aantal meiden. Uit dat groepje is een Facebook groepje blogtalk ontstaan. Een heel klein groepje meiden die bereid zijn om ideeën en vragen met elkaar uit te wisselen. Iets wat ik erg fijn vind. Met een aantal van die meiden heb ik afgelopen maand afgesproken. Meer hier over lezen? Klik dan hier.

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Vaak staat de TV op de achter grond aan. Wat er dan opstaat geen idee. Ik kijk vrij weinig TV. Op een aantal series na dan. Als ik overdag blog dan heb ik meestal muziek aan en dit kan van alles zijn. Net na hoe mijn bui is. Het kan Hardcore, Hardstyle, Top 40, Lounge, Latin muziek zijn maar ook Gamalan ( Indonesische muziek.) Van Gamalan wordt ik heel rustig. Als ik s’avonds blog dan heb ik meestal geen geluid aan staan.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Ik schrijf wanneer ik tijd heb. Meestal bedenk ik aan het begin van de maand waar ik die maand allemaal over wilt schrijven. Feestdagen en andere belangrijke dagen staan dan al vast. Meestal vul ik rond die dagen de rest in. Een aantal dagen laat ik open. Dan bedenk ik spontaan iets. Ik heb op mijn telefoon veel ideeën opgeslagen. Ideeën die spontaan ontstaan. Vaak werk ik die uit op een kladblok en als ik dat goed genoeg vind dan schrijf ik er over. Vooral tips werk ik zo ver mogelijk uit in klad. Omdat ik een zo compleet mogelijk bericht wilt schrijven over het desbetreffend onderwerp. Hier gaat dan ook vaak de meeste tijd in zitten.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Dit vind ik een moeilijke. Een bericht wat het best belezen is, en goed is voor 10 tallen lezers per dag is niet zo zeer het bericht waar ik het meest trots op ben. Ja het is veel gelezen, maar het is een bericht wat mij vrij weinig inspanning koste. Ik heb het over een DIY en het gaat over het beste zoutdeeg recept. Het bericht waar ik heel erg trots op ben is niet perse het bericht wat het beste is gelezen. Mijn kind is anders heeft me wel geïnspireerd om er een rubriek van te maken. Het gaat over kinderen die anders zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn vanwege een ziekte of gedragsprobleem. Ook zullen sommige volwassenen vertellen over hun aandoening, het geen wat hun anders maakt. Via deze weg hoop ik op meer begrip voor elkaar. Een manier om steun te kunnen bieden middels mijn blog. Een herkenning voor anderen die er mee te maken hebben. Dinsdag komt het eerste bericht online. Vergeet dan niet een kijkje te nemen.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Als jij het leuk vind om te schrijven of een uitlaatklep zoekt. Een aanvulling op je bedrijf zoekt. Wat je reden ook is. als je denkt te willen gaan bloggen. Doe het gewoon. Zolang je er maar plezier in hebt.

Wie zou jij willen vragen deze ‘Ik als blogger tag’ ook in te vullen?’

Kirsten van La vie de mama & Sandra van Mama planeet. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. Ik hoop dan ook dat jullie het willen invullen. ( voel je niet verplicht)

Dit was de tag, ik als blogger. Wat vind je van de tag? Heb jij misschien nog een leuke vraag over mij als blogger stel het dan gerust. 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

De tag. Ik als Blogger.

Pin It on Pinterest

Share This