Indeling Bullet journal van april. Een beetje laat misschien maar ik ben nu pas echt klaar met de maand april. Tot nu toe heb ik niet echt mijn (maand) indelingen met jou gedeeld maar daar gaat zeker verandering in komen. Eindelijk heb ik een indeling en een systeem gevonden die voor mij werkt. Nu pas vind ik het de moeite waard om met je te delen.

Eindelijk heb ik een systeem dat voor mij werkt. Ik begon in een liggende mus. Toen de bujo van de action. Maar nu heb ik het systeem dat voor mij werkt. Namelijk een losbandig systeem. Ik kan schuiven met de bladen. Maar ook alles er uit halen wat ik niet mooi vind. Voor een perfectionist als ik werkt dit het beste. Nog niet alles is klaar maar in grote lijnen wel. In ieder geval de maand april is af. Deze deel ik dan ook maar wat graag met jou.

Indeling bullet journal:

Voor mijn maand indeling heb ik een vaste volgorde. Eerst een voorblad. Dit keer niet getekend maar heel simpel met een leuk stukje papier en een sticker gemaakt. Daarna een monthly, weekly, trackers en memories. Mijn weekly heeft ook altijd de zelfde indeling. In varieer er iets mee door de banners soms te veranderen. Maar voor nu werkt deze indeling voor mij.

Mijn maanden hebben niet echt een duidelijke thema. Ik werk met een aantal kleuren. Dit keer werk ik met een donker groen, zacht roze en een heldere roze. Met hier en daar een goud accent. Een kleuren combinatie die ik erg mooi vind.

Indeling Bullet journal van april 2018 monthly

Monthy

Hier schrijf ik niet zo heel veel in op. Meestal de feestdagen en sommige afspraken. Onderwerpen die al vast staan voor mijn blog verwerk ik er soms ook in. Met een to do lijst aan dingen die ik die maand gedaan wil hebben en plek voor notities. De jarige jobs worden en ook in verwerkt. Zo zie ik elke maand in een oog opslag wie er allemaal jarig zijn.

Ook is er een deel waar ik al mijn maandcijfers voor mijn blog kan opschrijven. Deze cijfers zijn handig om te zien hoe ik er voor staat. Wat goed gaat en waar aan gewerkt moet worden. Deze cijfers werk ik later weer verder uit. Het achterste deel van mijn Bullet journal is speciaal voor mijn blog.

Indeling Bullet journal van april 2018 weekly dutch door

Indeling Bullet journal van april 2018 weekly

Weekly

Mijn weekly begint bij de eerste dag van de maand. Omdat deze maand op een zondag begon was het een beetje lastig. Ga ik voor 1 dag twee bladzijdes gebruiken? Dat vond ik echt zonde. Ik moest denken aan het dutch door systeem en bedacht daar een oplossing voor die voor mij heel goed werkte. Met een stuk tape plakte ik een extra dag er aan vast. Maar die zondag is niet zichtbaar. Het lijkt een normale weekly zoals ik die altijd maak maar als je de donderdag open vouwt komt daar de zondag onder vandaan. Probleem opgelost.

Al mijn weekly’s hebben de zelfde indeling. Stukje voor aantekeningen en alle dagen van de week. Geen trackers dat werkt toch niet bij mij ben ik achter. De trackers die ik wel heb plaats ik onder andere achter elke maand.

Indeling Bullet journal van april 2018 trackers

Trackers:

elke maand heb ik wel de nodige trackers die ik bij hou. Zowel gezondheid als blog. Maar de meeste staan niet in mijn maand overzicht. Toch heb ik er een aantal gevonden die wel werken om bij te houden. Mijn gewerkte uren variëren nogal. Door vakjes in te kleuren weet ik hoeveel uur ik heb gewerkt. Elk vakje staat voor een uur werk. Sport in uren zegt het eigenlijk al. Plus een overzicht met wat ik elke maand volgens mijn schoonmaak rooster zou moeten schoonmaken.

 

Indeling Bullet journal van april 2018 memories

Memories

Elke maand reserveer ik een bladzijde aan leuke herinneringen die ik wil bewaren. Deze schrijf ik hier op. Vul ik aan met eventueel een foto, polsbandjes of wat dan ook.

Indeling Bullet journal van april 2018 weekly envelop

Extra’s:

Elke maand probeer ik er iets extra’s in te maken. Iets creatiefs. Deze maand ben ik een envelop gaan maken. Handig voor stickers en andere leuke kleine dingen.

Wil je deze envelop ook graag maken. Dat is heel eenvoudig te doen met een bestaande envelop. Gaatjes er in en klaar. Wil je het helemaal zelf maken….

Envelop zelf maken:

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: <5 minuten

Benodigdheden: 

  • A 4 papier
  • lijm
  • schaar

Werkbeschrijving: 

  • Vouw de lengte van het papier om naar het midden. Zover als nodig is om de envelop passend te maken in je bujo.
  • vouw nu de onderkant voor iets minder dan de helft om.
  • Als het goed is blijft er aan de bovenkant een deel over dit deel vouw je over het onderste gedeelte heen.
  • Rond de flap eventueel af door het bij te knippen met een schaar.
  • Plak de omgevouwen delen in de lengte vast met lijm
  • Ik heb nog gaatjes in de envelop gemaakt zodat het past in mijn bujo.
  • Heb je een vast systeem dan plak je het er in vast.

Dit was mijn Indeling Bullet journal van april 2018. Wat vind jij er van? Welke kleuren of thema hebt jij gebuikt in de Bullet journal voor de maand april?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

 

Indeling Bullet journal van april 2018.

Pin It on Pinterest

Share This