Ineens zijn ze groot. Ik weet niet wat er is gebeurd. Maar het lijkt wel of ik twee keer met mijn ogen knippert en alle drie mijn kinderen een paar centimeter zijn gegroeid. Zo nu en dan heb ik het gevoel wel met een van mijn kinderen. Maar nu alle drie. Vooral de zomer vakantie lijkt een uitstekend moment om even flink te groeien. Herkenbaar?

Ik zie het niet alleen bij mijn eigen kinderen. Nichtjes , neefjes, kinderen uit de buurt. Ineens zijn ze groot. De zomer maanden doen kinderen groeien. Komt het door de vitamine c, of komt het doordat ze rust hebben. Even niet meer hoeven te leren waardoor hun hersenen rust krijgen. Hun lichaam kan groeien. Ik weet het niet. Maar de zomer is de tijd dat kinderen enorm groeien.

Ineens zijn ze groot.

Voor de zomer vakantie hadden alle drie mijn kinderen een nieuwe garderobe gekregen. Aangezien ze geen van allen hun zomer kleding van het jaar daarvoor nog pasten. Maar de zomer is nog niet om en een groot gedeelte is al weer te klein.

Broeken die qua lengte net iets te kort zijn geworden. T’shirts die net te kort zijn. Schoenen waarvan hun tenen er tegen aan zitten.

Leuk hoor nu mag ik alle drie weer een geheel nieuwe garderobe geven. Weet niet of mijn portemonnee er zo blij van gaat worden.

Ineens zijn ze groot.

Maar het is niet alleen dat mijn kinderen gegroeid zijn in lengte. Ook in hun doen en laten.

Mijn dochter is vooral in haar doen en laten erg aan het veranderen. . Zij begint ineens heel veel te praten. Begrijpt enorm veel. Puzzels maken is haar nieuwe favoriete bezigheid.

Zelf doen, zelf willen aan en uit kleden. Mijn, ze weet heel goed wat van haar is en nee niet alles wilt ze meer delen.  Lily-Roo, (zoals ze zich zelf graag noemt) praten in de derde persoon is ze ineens ook erg goed in geworden.

Ze is twee en ondanks dat het zo nu en dan best een uitdaging is, vind ik dit een heerlijke leeftijd.

Mijn oudste is aan het veranderen van een jongen naar een jonge man. Best gek. Zo nu en dan slaat zijn stem over. Is hij ineens nog maar een paar centimeter kleiner dan ik. Vind zich ineens te groot voor bepaalde dingen.

Omdat de pubertijd een nieuwe fase is waar ik nog geen ervaring mee hebt vind ik dit een leuke maar ook wel een spannende fase. Geen idee wat ik allemaal kan verwachten. Hopelijk wordt hij niet zo een moeilijke puber als dat ik was. 

Mijn jongste zoon is mijn zorgen kindje. Een lieve behulpzame zoon die veel moeite heeft met veel dingen. Maar eindelijk kan ik zeggen dat speciaal onderwijs hem goed doet. Eindelijk groeit ook hij in zijn doen en laten. Ineens kan hij vlot lezen. Hij wordt bijna 9 jaar en begint zich ook meer naar zijn leeftijd te gedragen. Het pre puber gedrag begint ook hij steeds meer te vertonen.

Mijn oudste die nu naar de middelbare school gaat en zijn vleugels zal gaan uitslaan. Waarschijnlijk steeds minder met ons zal willen doen en steeds meer met zijn vrienden. Mijn dochter die steeds zelfstandiger wordt ondanks dat ze nog maar twee is. Mijn jongste zoon die ineens niet altijd meer bij mama wilt zijn.

Ineens zijn de groot

Ineens zijn ze groot.

Naar alle drie mijn kinderen zat ik laatst te kijken. Ze waren samen aan het spelen. Ineens zijn ze groter. Ineens waren het voor heel even broers en zus. Op zulke momenten voel ik me rijk. En doet het me nog meer beseffen dat ik de kleine momenten met hun nog meer moet koesteren. Ineens zijn ze groot.

Lees ook eens: The mommy scenario tag

Heb jij dat ook? Van die momenten dat je naar je kind kijkt en denkt wat is er met jou gebeurd? Hoe dan? Hoe ben jij in zo een korte tijd zo gegroeid? Alsof je twee keer met je ogen knippert en ze veranderd zijn.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This