0 In Blog/ Kerst/ Tags

Is het al bijna Kerst? Tag

Zo nu en dan zie je bij mij een tag voor bij komen. Op deze manier leer je snel wat meer over mij kennen. En met Kerst kan een Kerst gerelateerde tag niet ontbreken. De is het al bijna Kerst? Tag is afkomstig van Tamara van The mommy diaries. Door haar werd ik hier ook in getagd. Lees je met mij mee?

Kerst the most wonderfull time of the year. Ik ben gek op de Kerst. Dat maakt de koude en donkere dagen een stuk dragelijker. Het aftellen is dan ook al vol op begonnen….

Is het al bijna kerst? Tag.

Hoelang nog tot het kerst is?

Nog 17 dagen.

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Geen 10 maar wel een dikke 8. Hoe leuk ik het ook vind. Als het eenmaal voorbij is ben ik ook altijd weer blij.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Normaal pas na Sinterklaas. Maar dit jaar ben ik het afgelopen weekend al gaan optuigen. Ineens bedacht ik me dat bijna alle weekenden vol gepland zijn. Het was nu of pas over 2 weken en dat vond ik weer te dicht op Kerst zelf. Sinterklaas vierde we dit jaar ook niet dus ach voor een keertje iets eerder.

DIY lolly voor in de Kerstboom. BMelloW.nl

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Ideaal. Tja dat is een mooie grote en volle Kerstboom. Vol met alle kleuren van de regenboog. Hoe voller hoe beter. Hoe fouter de ballen en ornamenten hoe meer glitter hoe beter.

Mijn Kerstboom is nep en staat op de tafel. Meer uit nood geboren door ruimte gebrek. Een echte komt er niet in bij mij ondanks ik dit wel veel mooier vind.  Ik kan het niet met mezelf goedpraten. Een prachtige boom laten kappen voor mijn gerief. Er wordt al zo veel van de natuur weg gehaald door ons mensen. Ook haat ik de naalden van een echte boom.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Dat zijn er een aantal. Maar eentje is toch al jaren mijn favoriet. Echte jeugd sentiment. Dat is  Wham met Last Christmas . Niet alleen was ik als kind een enorme fan van hun. Ik blijf het een heerlijk nummer vinden.

Band aid met Do They Know Its Christmas. Maar dan wel de originele. Dit nummer heeft geen uitleg nodig. Ik hou van het nummer van Chris Rea met Driving home from Christmas. Een van mijn helden uit de muziek wereld. Frank Sinatra met Have yourself a merry litle Christmas.  Ik kan nog wel even doorgaan. Maar ik hou het hier wel bij.

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Alleen en eenzaam zijn. Kerst hoort gezellig te zijn. Een moment van bezinning. Mooie momenten en herinneringen creëren.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Eigenlijk heb ik er niet een. Meestal kook ik een Indische rijsttafel vol lekkere gerechten. Mijn kinderen zijn gek op mijn kip sateetjes. Ik kijk het meeste uit naar het toetje. Een heerlijke trifle of cheescake.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Iets netjes. Al heb ik voor dit jaar een hele foute kersttrui/ jurkje gekocht. En deze moet toch een van die twee dagen gedragen gaan worden.

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Een huis vol gezelligheid. Mijn kinderen en hun aanhang. Een mega tafel vol lekker eten, muziek en waarschijnlijk al wat klein kinderen. Lijkt me zo leuk….

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Ik heb niet doelbewust kersttradities. Ze zijn er ingeslopen. Maar op kerstavond zijn we meestal thuis. Dan mogen de kinderen een paar pakjes uitpakken. Daar zit een nieuwe pyama in. Sloffen en een bordspel of speelfilm. Dit spelen en kijken we dan altijd die avond onder het genot van warme chocomelk en lekkere hapjes.

Wil je weten welke  kersttradities wij nog meer hebben. Lees dan mijn blog over kersttradities.

Dit was de ‘Is het al bijna kerst?’ Tag.

Neem de tag vooral over. Vergeet niet om Tamara als bedenker van deze tag te noemen. Wel zo lief.

Op zoek naar nog een leuke Kerst tag. Vorig jaar vulde ik The Christmas tree tag in van Kirsten.

Wat vind jij van deze tag? Wat is jouw favoriete kerstlied?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply