Het is weer donderdag en dat betekend crea cross tijd. Tijd voor weer een nieuwe uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is de uitdaging kaartje. Ik hou van de kerstperiode en kan hier dan ook genoeg leuke dingen voor bedenken. Dit keer besloot ik weer eens een explotion box te maken…. Nu ja box dat werden een aantal boxen.

Een kaart is leuk om op te sturen, dat doe je met een explotion box toch minder snel. Een Kerst explotion box maak ik meestal om aan de leerkracht te geven. Maar ook als ik bijvoorbeeld ben uitgenodigd om bij iemand de Kerst thuis te vieren. Soms maak ik ze zodanig dat er licht doorheen kan schijnen. Dit keer hield ik het wat simpeler. Zodat het niet alleen makkelijk na te maken is, maar ook dat je er niet al te veel tijd in hoeft te steken. 

Ik ga je niet in details mee nemen hoe ik deze Kerst explotion box (en)  heb gemaakt. Ik geef je meer een idee mee. In vorige blogs heb ik al goed uitgelegd hoe je het maakt. 

Lees mijn voorgaande blogs over explotion box om te leren hoe je het moet maken:

In het nieuwe jaar is dit wel een van de DIY projecten waar ik een filmpje over wilt maken. Zodat ik het voor je kan verduidelijken als dingen na het lezen van mijn blogs nog onduidelijk is.

Kerst explotion box 

Van alle explotion boxen die ik heb gemaakt ben ik nog niet met allemaal klaar. Sommige hebben nog een klein detail nodig. Ook wil ik niet alles weg geven op mijn blog, aangezien dit nog cadeau gegeven moet worden. 

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: >60 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

Voor de bovenstaande foto ben ik voor de traditionele kleuren rood, groen en wit gegaan. De achtergrond van de hulzen takken, ( Als ze anders heten hoor ik dat graag in een opmerking.) had ik nog over. Ik besloot ze uit te knippen en er met speciale sticker foam er op te plakken. Zo blijft de Kerst explotion box simpel maar geeft het toch net dat beetje extra.

Merry christmas and a happy new year heb ik zwevend op gehangen. Dit doe je door aan de achterkant van de tekst een strook stevig papier hier aan vast te maken en de uiteinden hiervan vast te lijmen aan de achtergrond van de box.

Rechts zweeft de Kerstman en zijn rendieren op de slee door de lucht. Je moet goed kijken om het te kunnen zien. Op de bodem heb ik een tekst die niet duidelijk te zien is op de foto maar in het echt wel heel duidelijk is. 

Met deze Kerst explotion box ben ik van start tot finish een uurtje bezig geweest.

Kerst explotion box

Kerst explotion box 2

Zoals je kan zien heb ik de basis van deze ecplotion box het zelfde gemaakt als de eerste. Wel andere kleuren en de details verschillend. Maar de basis is bij deze ( en de andere ook) allemaal het zelfde. Zo hou ik het makkelijk voor mezelf en kan ik de snelheid er in houden.

De kerstballen heb ik gestanst, wat het voor mij wel heel makkelijk maakt. Heb je geen machine dan kan je het ook met de hand knippen. De kerstballen staan recht op doordat ik er een strookje papier achte hebt geplakt. 

Op de onderstaande foto zie je duidelijk hoe ik achter de kerstballen een gemberkoekman heb geplakt. In mijn vorige Crea cross zie je deze ook al verschijnen. 

Het mooie van scrappen is dat je restjes papier kan gebruiken voor de details. Deze kerstballen zijn daar een goed voorbeeld van.

Kerst explotion box

Lees ook eens: Explotion kaart.

Tip:

  • Teken eerst alle dozen uit.
  • Knip of snij deze dan uit.
  • Doe hetzelfde met alle deksels.
  • Meet en knip dan alle binnen maten uit. Door te werken met een vaste indeling zoals ik dat hebt gedaan kan je achter elkaar alles snijden. Dit scheelt je later veel tijd.
  • Nadat je hier klaar mee bent kan het in elkaar plakken beginnen. 
  • De details kan je maken met restjes papier. Maak ook alle details in een keer.
  • Met alles nu klaar is het een kwestie van alles in elkaar zetten. Dan heb je niet al je materiaal meer nodig. Dat scheelt een hoop rommel.
  • Bovendien zorgt het er voor dat je niks meer hoeft te meten, slechts plakken en mooi maken. Iets wat ik het leukste stukje vind hieraan. En ik denk jij ook wel.
  • Plaats er een led waxine lichtje in en pons in de doos een paar gaatjes. Vlak voordat je de Kerst explotion box geeft doe je het lichtje aan. Geeft net wat leuker.
  • Of stop er een cadeautje in zoals Merci chocolade of misschien wel een sieraad. 

Lees ook eens: Verjaardagskaart

Ik hoop dat ik je weer hebt kunnen inspireren. Een explotion box lijkt heel moeilijk, Maar het valt best mee. Alles draait om goed meten. Wil je meer ideeen op doen toets dan op Pinterest of YouTube Kerst explotion box en er zal genoeg moois voorbij komen. Voor veel van deze voorbeelden heb je veel materiaal nodig. Ik wil je vooral laten zien dat je met minimaal aan materiaal ook iets moois kan maken.

Maak jij je eigen kaarten met kerst? Heb jij toevallig wel eens een explotion box gemaakt? Of denk je na het zien van deze blog … ja dat ga ik ook maken.

Veel knutsel plezier,

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken. Ilse maakte last minute kerstkaarten. En neem een kijkje bij Natasha van Mama duizendpoot. Natascha borduurde dit keer kerstkaarten.

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link. Of gebruik #creacross op je sociale media zodat wij kunnen zien dat je mee doet.

Pin It on Pinterest

Share This