Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; kleur. Aangezien ik nu toch echt wel wat wil gaan maken voor de kerst, ga ik niet langer wachten. Kleurrijke kerst ornamenten maken van kralen.

Als ik aan kerst denk dan zie ik mijn kerstboom voor mij. Een als je mij al een tijdje volgt kan het je vast niet ontgaan zijn dat mijn boom, vol, bond gekleurd en een tikkeltje overdreven is. Voor sommige een echte no. Maar voor mij kan en mag een boom zo gek mogelijk zijn.

Vorig jaar had ik zo veel plezier met het maken van ornamenten dat ik dit jaar gewoon er mee door ga. Was het vorig jaar een snoep thema geworden, dit jaar ga ik niet met een thema werken. Maar vooral veel kleur en veel glitter. De kerst ornamenten van vandaag bestaan niet uit glitter maar wel uit heel veel kleur.

Lees ook eens: suikerspin ornament

Omdat ik nog geen kerstboom heb staan kan ik nog niet laten zien hoe de ornamenten er uit zien in de boom. Tegen de tijd dat de kerstboom staat zal ik je genoeg lastigvallen met deze vrolijke kerst ornamenten. Denk je, leuk wat je maakt, maar die kleuren….. Ja het zal voor sommige best pijn aan de ogen doen. De kleuren kan je uiteraard aanpassen aan jouw smaak.

Omdat de crea cross uitdaging kleur is, en ik hou van kleur ga ik er vol voor.

Ik ga niet stap voor stap met je doornemen hoe je dit maakt. Werken met kralen vraagt om een mega uitleg. Als je weet hoe je sieraden maakt dan zal je hier een idee uit halen. Inspiratie opdoen. Binnenkort ga ik een film opnemen waarin ik je de basis van sieraden maken ga uitleggen. Dat werkt een stuk makkelijker.

Kerst ornamenten maken van kralen

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆
Tijdsduur: > 15 minuten
Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

Lange kerst kralen ornament:

 • Buig het draad in tweeën.
 • Rijg een kraal, eentje voor het midden.
 • Doe het draag bij elkaar en rijg een kraal over de twee draden.
 • Daarna deel je de twee draden op en ga je verder met rijgen van twee draden. Op een gegeven moment ga je weer de draden samenvoegen.
 • Rijg weer een kraal. Daarna haal je de twee draden weer los van elkaar en ga je weer beide draden rijgen. Herhaal dit tot je tevreden bent. Bovenin maakte ik een lus en draaide in het draad eromheen.

DIY kerst ornamenten maken van kralen

Lees ook eens: kerst ornamenten knutselen met kinderen

Kerst ornament met fratsen

 • Deze kerst ornament maakte ik door de draad weer te buigen.
 • Eerst een kraal er aanrijgen.
 • Voeg het draad samen.
 • Rijg nu kralen op nietstiften. Rond de uiteinden af. Maak hier er een aantal van.
 • Rijg ze aan het draag.
 • Op het laatst rijg je nog een paar kralen. Maak een lus en draai het te veel aan draad eromheen.

Kerst ornament rechthoek

 • Voor dit heb ik nietstiften met een oog gebruikt.
 • Rijg ook hier kralen aan. En maak het eind dicht door het om te krullen. Herhaal dit een aantal keren.
 • Pak nu draad en vouw dit door midden. Rijg het met een paar kralen. En maak dan aan beiden einden van de nietstiften vast aan het draad. Aan het einde weer wat kralen.
 • Zet het uiteinden vast net als bij de andere kerst ornamenten.

Kleurige kerst ornamenten maken van kralen. Je kan je helemaal uitleven. Er is zoveel mogelijk, kijk maar eens wat je op Pinterest allemaal tegen komt als je kerst ornamenten kralen intoetst. De kerst ornamenten die ik gemaakt hebt zijn niet al te moeilijk en binnen 15 minuten te maken. En op deze manier al geschikt om met kinderen te maken.

Ik kan niet wachten tot ik ze in mijn boom kan hangen. Ik heb in ieder geval genoeg tijd om er nog een aantal te maken.

Welke vind jij het mooist? En welke kleuren zit er allemaal in jouw kerstboom?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Ilse is op de gezonde traktatie toer. Vandaag is er ook een mede co- host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. Dit keer Dieren maskers van vilt.

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Link droppen en voorwaarde:

Pin It on Pinterest

Share This