Over ongeveer 9 weken is het alweer Kerstmis. Ik vind het nog maar moeilijk te geloven, aangezien we tot nu toe nog zulk mooi weer hebben. De herfst heeft nog maar nauwelijks zijn intreden gedaan. Dat het over zo’n 9 weken dan alweer Kerstmis is vind ik een erg raar idee. Toch is het zo. En dat vraagt om een aftelkalender. Een aftelkalender die alle feestdagen aftelt, dus voor de andere feestdagen ook prima te gebruiken is. En gratis te downloaden.

Een aftelkalender is perfect voor kinderen die nog geen besef van tijd hebben. Of gewoon omdat het leuk is. Vorige maand maakte ik er al een speciaal voor Sinterklaas. Maar als je Sinterklaas niet uitgebreid viert dan zal deze aftelkalender beter bij jouw passen.

Deze Kerstmis aftelkalender telt Sinterklaas, 1ste en 2de Kerstdag tot oud en nieuw. Een totaalbeeld voor jouw kind(eren.) Hoe handig is het om alles in een overzicht te hebben. En Nog leuker het is gratis te downloaden.

De Kerstmis aftelkalender heb ik zo gemaakt dat je er een leuke sticker op het vakje van de datum kan plakken of het in te kleuren. Bij de Action hebben meestal voor heel weinig leuke stickers om eventueel te gebruiken.

Als je denk ja leuk maar ik zou toch veel liever er eentje maken. Lekker knutselen met mijn kroost. Dan heb ik nog een leuke DIY. Een sneeuwpop aftelkalender. Hier kan je ook alle dagen van de maand december en zijn feestdagen op aangeven.

Kerstmis aftelkalender

Tip:

  • Je kan deze aftelkalender lamineren dan kan het nog vele jaren mee gaan. Met een speciale whiteboard stift kan je makkelijk de dagen doorkruisen. Door er een langdurig gebruiksvoorwerp van te maken, help je ook het milieu i.p.v. het meteen weg te gooien na gebruik.

Hoe kom ik aan de Kerstmis aftelkalender?

Download de onderstaande ↓ link. En je kan het meteen gebruiken.

Link: aftelkalender

Ben je op zoek naar nog meer leuke Kerstmis DIY? Kijk dan eens op mijn Pinterest bord Kerstmis. En vergeet mij niet op Pinterest te volgen. (Knipoog)

Vier jij Kerstmis? Zo ja wat doen jullie dan meestal met deze dagen? Is een aftelkalender handig hiervoor?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This