Bij de feestdagen hoort eten. Maar ook heel veel lekkers. En dan heb ik het over snoep, koek en taart. Niet alleen is het lekker het is ook leuk om met je kinderen te maken in de kerstvakantie. Vandaag deel ik de o zo heerlijke onverantwoordelijke Kerstmis zoetigheid. Zoetigheid dat er fantastisch uit zal zien op de kersttafel. Ben je anti suiker dan ben je hier vandaag aan het verkeerde adres.

Met kerst maak ik altijd wel een taart en koekjes. In ben geen bak prinses al vind ik het altijd wel leuk. Elk jaar zoek ik weer een nieuw recept uit. En zo ben ik opzoek gegaan naar heerlijke recepten. Vandaag deel ik mijn bevindingen met jou.

Taart:

Een taart hoort er bij en deze twee fantastische taarten zullen zeker de show stellen.

Lees ook eens: kersttradities

Cake:

Geen tijd of zin in een uren langen bak sessie. Een cake is een goed alternatief voor een taart.
Deze Kerst stronk van Hap & tap ziet er niet alleen overheerlijk uit maar lijkt mij ook niet al te ingewikkeld om te maken. En daarmee een ware kandidaat om gemaakt te gaan worden.

Ik ben gek op een goeie brownie. Voor mij moet een goeie brownie zijn zoals ik het in Amerika heb gegeten. Lekker plakkerig. Die droge dingen die vaak hier in Nederland te krijgen zijn vind ik niks. Dat is chocolade cake geen brownie. Traktatie ideetje laat een leuke kerst variant zien als tip. Voor een goed brownie recept verwijs ik je naar Laura’s bakery

Cup cakes:

Persoonlijk hou ik hier het meest van om te maken. Heel nauwkeurig te bedenken hoeveel je er nodig hebt. Heel simpel voor elk persoon 1. Het is vind ik minder bewerkelijk als een taart en ziet er samen bij elkaar gepresenteerd minstens net zo feestelijk uit.

Lees ook eens: Overheerlijke kerst recepten.

Peperkoek huisje:

Ik zie het altijd in Amerikaanse films en series voorbij komen. Ook Pinterest is hierin goed vertegenwoordigd. Maar deze leuke huisjes zie je ook steeds meer in Nederland. Nog altijd staat het op mijn to do lijsje. Of ik er dit jaar aan toe kom. Ik heb geen idee. Ik hoop het.

Kerstkoekjes:

Dit mag toch niet ontbreken op tafel. Vooral als ze zelfgemaakt zijn me je kinderen. Gaat hier in huis zeker nog gebeuren.

Overige Kerstmis zoetigheid:

Er is nog genoeg andere lekkernij dat je kan maken voor Kerst.

Chocomelk:

Chocomelk eerlijk gezegd drink ik dit nooit. Maar met de Kerst dagen zelf maak ik graag een uitzondering. En hoe leuk is het als je het leuk neer zet zodat iedereen zelf zijn of haar ideale mok chocolade melk kan samenstellen. Bovendien ziet het er nog gezellig uit.

Of geef een leuke mok met chocomelk als cadeau aan je gasten. Super leuk om te krijgen niet niet duur.

Dit is mijn overzicht met Kerstmis zoetigheid. Ik twijfel nog wat ik allemaal ga maken. Welke lijkt jou het lekkerst of ga jij zelf maken? Of heb jij een favoriet die hier niet bij staat.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Foto is afkomstig van Pixabay

Pin It on Pinterest

Share This