Waar kijken mijn kinderen naar op You tube? Weet jij waar jou kind naar kijkt? Mogen jou kinderen alles zien op het internet?

Mijn kinderen kijken steeds mindere televisie en steeds meer op het internet. Of het nu om mijn jongens of dochter gaat. Internet neemt hier in huis steeds meer aan populariteit toe. Ja ook bij mij. Ik kijk nagenoeg helemaal geen tv meer.

Maar waar kijken mijn kinderen zoal na op het internet. Ik ben benieuwd of jou kind daar ook naar kijkt. Weet jij eigenlijk wel waar je kind naar kijkt? Persoonlijk hou ik het wel in de gaten.

Mijn puber is al op de hoogte van al het gevaar wat het internet met zich mee kan brengen en laat ik meer gaan dan de andere twee. Weet jij wat het internet allemaal voor gevaren met zich mee kan brengen? En heb jij het er over met je kind? Niet geheel onbelangrijk als je kind gebruik maakt van het World Wide Web. Maar vandaag hou ik het luchtig en ga ik hier verder niet op in.

Waar kijken mijn kinderen naar op You tube?

De puber:

Hij kijkt nagenoeg altijd naar de zelfde You tube kanalen. Eentje er van vind ik ook erg leuk en kijken we dan ook wel eens samen naar.

Een groot fan is mijn zoon van Dylan. En eerlijk is eerlijk deze jongen doet het zeer goed. Ik begrijp waarom mijn zoon gek op zijn kanaal is. De marketing achter deze jongen daar kan ik nog een hoop van leren.

Ik vind vooral de opdrachten die ze krijgen van hun kijkers soms erg grappig. Maar ook de bekende Nederlanders die op de vlucht zijn. Je leeft echt met de BN-ers mee als ze op de vlucht zijn. Geniaal TV maken is dit. En zeker voor ons ouders de moeite waard om zo nu en dan naar te kijken.

Mijn jongste zoon:

Hij kijkt het minste tv en zit het minste op het internet. En als hij op het internet zit luistert hij vooral naar muziek. Van Nederlandstalige rap ( waar ik niet altijd even blij mee bent) tot Justin Bieber. Zo nu en dan kijkt hij naar een serie via zijn ipad. Maar vooral muziek.

Mijn dochter:

Ja ook zij mag van mij op You tube. Wel moet ze naast me zitten en kijk ik met haar mee. Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe zij met haar kleine handjes precies weet wat ze moet doen. Vind jij dat niet knap? Peuters weten het soms nog beter dan oma of opa.

Mijn dochter is vooral gek op Amerikaanse kanalen. Elke keer vind ze die binnen een paar seconde. Ook al wis ik de geschiedenis. De meeste Amerikaanse kanalen op You Tube zijn gewoon goed in elkaar gezet. Ik begrijp dan ook waarom ze er steeds weer naar toe gaat.

Johny Johny yes papa:

Ik kan me haast niet voorstellen dat je deze als ouder van kleine kinderen niet kent. Er zijn vele varianten van. En allemaal even irritant. Maar mijn dochter vind het geweldig.

Learning colors

Mijn dochter is al een tijd heel erg bezig met kleuren en cijfers. Dit soort kanalen kijkt ze dan ook maar wat graag. Engels en Nederlands gaat dan ook bij haar door elkaar. Erg vind ik het niet. Alleen maar goed als ze een beetje Engels mee krijgt.

Lees ook eens: Foto’s van je kind op sociale media

Mag jou kind(eren) op You tube? Zo ja waar kijken ze dan naar? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This