Ik deed laats een oproep aan mensen die kinderen hebben die anders zijn, of zelf anders zijn. Het anders zijn kan van alles zijn. Van hoogbegaafd tot een zeldzame ziekte. Met deze rubriek hoop ik op meer begrip en op steun. Een herkenning in het verhaal, het anders zijn. Vandaag lees je het verhaal van Gerda.

Ik zal mezelf even voorstellen.

Mijn naam is Gerda, ik ben 58 jaar,getrouwd en we hebben 3 kinderen en 4 kleinkinderen. In mijn dagelijks leven schrijf ik heel veel blogs. Nadat ik afgekeurd ben voor mijn werk als verpleegkundige,. Bloggen is mijn lust en mijn leven.

Het verhaal van Gerda over ADD.

Mijn man en ik zijn in 1977 getrouwd en een half jaar later kwam onze oudste dochter. Na een half jaar had ik door dat er iets niet klopte aan haar. Ze vroeg veel aandacht en op het moment dat ze dat kreeg, hoefde ze je niet meer en stootte ze je van zich af. Ze huilde ook werkelijk nooit, als ze huilde dan moest je rennen, dan was er echt iets ergs aan de hand.

Een jaar later.

Haar zusje werd geboren en drie jaar later haar broertje. De oudste was een tiran. Ze zorgde ervoor dat iedereen alleen maar met haar omging en met niemand anders. Deed je dat wel, dan zorgde ze ervoor dat dat niet langer gebeurde. Uiteindelijk heb ik een vertrouwensarts gebeld want ik was op! Die nodigde me uit om eens te komen praten en dat heb ik gedaan, vele uren, hij nam alle tijd voor mij.

Die vertrouwensarts was ook kinderarts en zorgde ervoor dat ons kind opgenomen werd in het ziekenhuis. 6 Weken lang hebben ze testen gedaan en de uitslag was: Uw kind is lichamelijk kerngezond maar ze is zwaar gedragsgestoord. Ja, dat wist ik ook wel maar waar kwam dat van? Dat kon niemand ons vertellen en toen is ze naar een therapeutisch gezinshuis gebracht. Wat niks heeft geholpen. In die tijd waren er geen namen voor zoals ADHD, ADD of PDD- NOS of wat dan ook.

Thuisgekomen ging alles weer van voren af aan. De familie en vrienden lieten ons allemaal vallen als een baksteen, Vanbuiten zie je niks aan het kind, dus heeft het met de moeder te maken hebben. Jammer dat veel mensen overleden zijn want nu kan ik het wel goed uitleggen.

Invloed op het gezin:

Onze andere kinderen zijn erg beschadigd door haar, want ook die pestte ze en zette ze voor gek. Inmiddels, ruim 39 jaar later weten we dat het ADD is en dat wisten we en ook de artsen nog niet. Ze is getrouwd, heeft zelf ook twee dochters waarvan de oudste ook anders is, dus het is waarschijnlijk erfelijk.

Hoe gaat het nu?

Wat betreft de opvoeding van haar kinderen dat doet ze ontzettend goed. Ze staat er alleen voor, altijd al want haar man doet niks. Ze is een erg meelevend kind maar mag nog steeds graag in de belangstelling staan. Maar datzelfde heb ik ook, ben erg getraumatiseerd geweest van mijn verleden dus ik snap heel goed wat haar beweegt.

Dit was het verhaal van Gerda. Bedankt voor je verhaal. Helaas werden er vroeger niet zo snel de juiste diagnose gesteld. Gelukkig had je een vertrouwensarts gevonden die jullie serieus nam. Het gaat nu gelukkig goed met haar. Wat heel fijn voor je dochter moet zijn is dat jij haar begrijpt. Dat is voor een kind zo belangrijk. Een stukje begrip.

Gerda blogt op verschillende blogs waaronder Yoors.

Heb jij een kind met ADD? Herken jij je in het verhaal van Gerda?

Volgende week weer een nieuw verhaal van Mijn kind is anders. Dan het verhaal van Shirley. Een verhaal wat mij heel erg aangrijpt.

Denk je na aanleiding van het verhaal van Gerda, dit wil ik ook wel. Heb jij een kind dat anders is, of ben je zelf anders. Dan ben ik op zoek naar jouw en je verhaal. Ga naar ik zoek jou en lees daar voor meer informatie. Of stuur een email naar bmellowblog@gmail.com onder vermelding mijn kind is anders.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  &

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Mijn kind is anders. Het verhaal van Gerda over ADD.

 

Pin It on Pinterest

Share This