2 In Boeken tips

Kinderboeken tips over de herfst.

Kinderboeken tips over de herfst. BMelloW.nl (1)

Kinderboeken tips over de herfst. Leer je kinderen meer over de jaargetijden. En ook al gaat de herfst met veel regen gepaard. De kleuren pracht die er in de natuur opduikt maakt een hoop goed. Dat de herfst een leuke jaargetijde is vertellen deze kinderboeken. Lees je mee?

Persoonlijk vind ik de herfst wel wat hebben. Nee de regen en wind mag wegblijven. Zeker overdag. Maar helaas hoort ook dit er bij.  ‘S avonds op de bank met een kop thee en een dekentje. De kaarsjes kunnen weer aan. De prachtige kleuren deken van de natuur. Ik hou er wel van.

Maar wat is er nu leuker om samen met kinderen op avontuur te gaan in de natuur. Op zoek naar dennenappels, eikeltjes, kastanjes en mooi gekleurde blaadjes. Goed voor een aantal dagen plezier.

Samen met kleine kinderen die de seizoenen volop aan het ontdekken zijn een boekje lezen. Een boekje over de seizoenen. In dit geval de herfst.Dit vergroot de wereld om hun heen. En verduidelijkt een hoop. Bovendien is lezen gewoon leuk en goed voor hun taalontwikkeling. Daarom deze Kinderboeken tips over de herfst. 

Lees ook eens kinderboeken tips over de lente

Kinderboeken tips over de herfst

Het molletje in de herfst

Ook kleuters kunnen nu genieten van de avonturen van het schattige molletje en samen met hem de seizoenen ontdekken. Voor elk jaargetijde is een kartonboekje met een pakkend versje.

Zelf nog niet gelezen. Maar door het vele lof dat dit boekje krijgt is dit er wel eentje die ik ga lezen met mijn dochter. En daarom moest ik dit boekje wel noemen. Leeftijd vanaf 2 jaar.

Luuk en Lotje – Het is herfst!

Het is herfst! De tweeling Luuk en Lotje gaan in de tuin spelen. Tussen de blaadjes op de grond vinden ze een egeltje. Die maakt zich klaar voor zijn winterslaap, vertelt papa. Luuk en Lotje willen de egel graag helpen! Ze gaan een nestje bouwen. Zal dat lukken, denk je?

Het boekje heeft duidelijke herkenbare tekeningen. Mijn dochter nu 27 maanden heeft hier alleen nog niet het geduld voor. Het verhaal is best lang voor haar. Wel herkend ze de plaatjes. Ik vertel het verhaal aan de hand van de plaatjes. Er staat in de beschrijving dat het boekje vanaf 30 maanden is. Ik moet dit beamen.  Leeftijd vanaf 2,5 jaar.

Millie-Mae  – In de herfst

Ontdek de herfst samen met Millie-Mae. Zie bijvoorbeeld hoe de bladeren aan de bomen bij het huis van Millie-Mae verkleuren, en welke kleren Millie-Mae in de herfst draagt.

Prachtige illustraties met hier en daar een glim element. Zal kinderen alleen hierom al aanspreken. Het boekje heeft net genoeg tekst om het voor te kunnen lezen aan mijn dochter. Sterker nog ze wilt dat het steeds weer voorgelezen wordt. Groot succes hier. Helaas is het boekje niet meer in productie. Met een beetje geluk vind je er nog één in je plaatselijke boekhandel. Of huur het in de bibliotheek.  Leeftijd vanaf 2 jaar.

Kijk- en zoekboek – Het is herfst

Zo veel te ontdekken in dit prachtige herfstkijkboek!;;;Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen in een herfstig landschap Het stadsfeest is een mix van dans en muziek en in het cultureel centrum is er een pompoenwedstrijd. De kinderen wijden hun nieuwe school in met een grote lampionnenoptocht. Rotraut Susanne Berner vertelt ook nu weer talloze verhalen: over ganzen en oude bekenden, over huwelijksreizen of over de terugkeer van een vermist huisdier.

Het is wat anders dan een leesboek. Een zoekboek. Goed voor velen uren plezier. Waar altijd wel iets nieuws valt te ontdekken. Leeftijd vanaf 3 jaar.

Herfst met Jip en Janneke

De herfst is weer in het land! Buiten waait het hard en liggen er regenplassen, maar Jip en Janneke vinden het allemaal even leuk. Ze plukken appels, harken bladeren in de tuin, en proberen noten te kraken. Maar dat laatste is nog helemaal niet zo makkelijk…

Jip en Janneke dit mag toch niet ontbreken. Ook dit weer verteld de bekende verhalen van de twee. Zeg nu zelf dit mag toch niet ontbreken. En voor de prijs hoef je het ook al niet te laten. Het boekje zelf is niet heel erg groot. Persoonlijk vind ik dit niet erg eerder handig. Maar ik kan me zo voorstellen dat sommige mensen dit een tegenvaller zullen vinden. Leeftijd vanaf 3 jaar.

Nellie & Cezar Herfst

Nellie & Cezar verzamelen blaadjes in het bos. Whoe whoe, roept de wind. Hoe nemen Nellie & Cezar de blaadjes mee naar huis zonder dat de wind eraan kan?

Super leuk boekje. Naast dat het verhaal over Nellie en Cezar wordt verteld zit er ook een woordenboekje in. Het verhaal is duidelijk en verteld het verhaal minder rooskleurig. ( harde wint en regen)  Achter in het boekje zie je een verzameling van tekeningen met de bijbehorende woorden. Erg handig om de herfst nog eens duidelijk te maken.  Leeftijd vanaf 2 jaar.

Anna en de herfst

Het is herfst! Anna heeft haar laarsjes en regenjasje aan en helpt papa in de tuin. Daarna gaan ze samen op ontdekkingstocht in het bos. Maar dan begint het hard te waaien …

Een vrolijk en leerrijk verhaal over een avontuurlijke herfstdag.  Leeftijd vanaf 2,5 jaar.

Saar in de herfst

Het regent en het waait. De staartjes van Saar wapperen in de wind! De blaadjes krijgen het koud en vallen van de bomen. ‘De zomer is voorbij,’ zegt oma. ‘Het is tijd voor de herfst.’

Een warm verhaal over de herfst en over alle leuke dingen die daarbij horen!  Zeker een aanrader. De tekeningen zijn duidelijk en erg herkenbaar. Leeftijd vanaf 3 jaar.

Waar blijft de herfst?

Konijn en Egel zijn beste vriendjes. Egel gaat elk jaar in winterslaap, zodra het eerste rode herfstblad valt. Maar Konijn wil zijn vriend niet missen. Kan hij de blaadjes en de herfst niet gewoon verstoppen?

Super leuk boekje. Hoe kan je de herfst verbergen en lukt dat wel? Het herfst thema een keer van een andere kant belicht. Leeftijd vanaf 4 jaar.

Bobbi in de herfst

Bobbi ontdekt samen met zijn vriendjes hoe leuk de herfst is. Lekker spetteren in de plassen, en kastanjes en mooie bladeren zoeken in het bos.

Ik heb een aantal boekjes van bobbi. Wat ik er zo fijn aan vind is het formaat, stevig en de tekeningen duidelijk en herkenbaar de tekst is kort en duidelijk Ideaal voor de allerkleinste met nog een korte spanningsboog. Leeftijd vanaf 4 jaar.

Kinderboeken tips over de herfst

Lees ook eens: Hoe leer je een kind taal leuk te vinden?

Ik ben benieuwd naar wat jou het leukste boek lijkt. Of heb je er al een van gelezen? Zo ja dan hoor ik daar graag je mening over.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Marieke
    13/09/2017 at 20:06

    Superleuk! <3

  • Leave a Reply