Als vervende DIY-er heb ik in de loop van de jaren een aardige verzameling spullen bij elkaar gekocht. En ook al is mijn verzameling nog niet compleet. Er zijn een aantal spullen waar ik echt niet meer zonder kan. En zodra dat op is of kwijt raak ik lichtelijk in paniek. Welke dat zijn….

Knutselen is een uit de hand gelopen hobby. Met een blog als resultaat. Maar het heeft er ook voor gezorgd dat ik 3 kasten vol heb met knutsel spullen. Oke iets meer. Onder mijn bureau en in de vensterbank staat ook het nodige.

Ik weet het is echt uit de hand gelopen. Ik ben nu als ik even tijd over heb bezig met een la of doos aan het uitzoeken. Het resultaat is al 3 vuilniszakken vol met troep dat weg is. En ik ben er nog niet. Voor nu ben ik heel erg aan het kijken wat ik allemaal kan maken met de spullen die ik heb. Voor het einde van het jaar wil ik de spullen weg hebben uit mijn vensterbank en onder mijn bureau. En dat lukt al aardig. Zeker nu de feestdagen er aan komen, kan ik vele projecten afmaken. Projecten die vorig jaar bleven liggen.

Maar ondanks het opruimen zijn er een hoop knutsel spullen waar ik echt niet zonder kan. Vandaag vertel ik welke dat zijn. En eigenlijk iedereen in huis hoort te hebben als DIY-er.

Knutsel spullen waar ik niet zonder kan:

Alles lijm (van de Action) :

Ik gebruik de alles lijm van de Action. Spot goedkoop, maar werkt perfect. Bijna alles lijmt het vast.

Lijm pistool:

Een lijm pistool gebruik ik niet elke dag. Maar wel voor projecten die lang mee moeten gaan en veel te voortdurend krijgen. Zoals bij de speelgoed krans. 

Mod podge:

Ik schreef er al eens over. En ik gebruik het met regelmaat. Voor grote en kleine projecten. Staat standaard in mijn kast.

Gesso:

Ook hier schreef ik al eens over. Ook dit staat standaard in mijn kast. Na het opruimen van mijn kast vond ik zelfs drie flessen terug. Oeps!!!

Verf:

Acryl verf gebruik ik tegenwoordig en dit bevalt mij een stuk beter dan plakkaat verf. Ook deze haal ik bij de Action. Prima kwaliteit prijs verhouding.

Maar ook waterverf en aquarel potloden heb ik. Al gebruik ik dit veel minder. Voor mij dan ook niet echt een must have.

Verf pallet:

Verf mengen doe je ik op een pallet. Deze is gewoon van plastic en redelijk schoon te maken. Al is die van mij al meer dan 20 jaar oud en krijg ik de nodige verf er niet meer vanaf. Het doet nog steeds wat het moet doen…. Mengen.

Penselen en kwasten:

Ik heb ze in vele diktes. rond en plat. Een pot vol mee. Ik kan er echt niet zonder. Ik schilder regelmatig. Ook voor Mod Podge heb ik ze nodig. Ook deze koop ik bij de Action. Spot goedkoop en goed genoeg voor mijn projecten. Koop dan wel de penselen die bij de schilder spullen liggen en niet die bij de kinderafdeling liggen.

Fineliners:

Ik ben nog niet zo lang bezig in mijn bullet journal. Maar ik gebruik hier vooral Fineliners. Maar ook los van mijn bujo gebruik ik de fineliner graag. Het schrijft en tekent makkelijk. Spot goedkoop te koop bij de Hema in doosjes voor maar €2,-

Potloden in verschillende diktes:

Ik ben erg zuinig op mijn doos met potloden in verschillende diktes. Hiermee schets ik vooral. Ook deze heb ik al zo’n 20 jaar. Stampt nog uit mijn modevakschool tijd.

Gum:

Om de fouten uit te kunnen gummen. Waar anders zal je een gum voor nodig hebben.

Liniaal:

Ik heb er meerdere. Mijn ijzeren voor al het snij werk. Mijn flexibele liniaal gebruik in voor mij bujo. (Deze liniaal laat geen vlekken achter.) Een geodriehoek voor het kleine precisie werk. Ik heb nog veel meer linialen maar deze gebruik ik vrij weinig. Niet zo belangrijk dus.

Scharen:

Niet één schaar maar meerdere. Zo heb ik een schaar die ik alleen gebruik om stof mee te knippen. Meerdere scharen heb ik in verschillende lengtes. Dit omdat een kleine, korte schaar makkelijker te hanteren is bij priegel werk. Grote schaar gebruik in meer voor grote projecten die om weinig details vragen.

Papier:

In verschillende kleuren, grote en dikte.

Ook heb ik vele boeken vol met printjes papier. Deze gebruik ik voor mijn scrapbook projecten. Crêpe papier voor alle pinata’s die ik maak.

Lint en touw:

Hier heb ik echt een la vol mee. Het is een sport geworden om dit zo goedkoop mogelijk op de kop te tikken. Ik gebruik dit beide heel veel. Voor mijn pinata’s heb ik hier altijd best veel voor nodig. Maar ook gewoon om een scrapbook project op te leuken.

Stanley mes:

Vaak gebruik ik deze mes om mooie strakke lijnen te kunnen uitknippen/ snijden. Met een Stanley mes gaat het maken van strakke lijnen vaak sneller en mooier dan met een schaar.

Snij mat:

Ik heb er drie. Eentje voor de kleine projecten. Eentje die ik vooral gebruik als onderlegger tijdens het lijmen en zins kort een hele grote snij mat. Hier ben ik erg blij mee. Hoef ik niet steeds mijn uit te snijden werk opschuiven. Of per ongeluk in de tafel te snijden. Oeps!!

Passer:

Omdat een perfecte cirkel maken niet zo uit de losse pols getekend kan worden.

Knutsel spullen waar ik niet zonder kan:

Ik geloof dat ik nu wel de meest belangrijke knutsel spullen hebt genoemd. Spullen waar ik echt niet zonder kan. En dikke paniek uitbreekt als het er niet meer is.

Ken jij al mijn knutsel spullen? Welke knutsel spullen ontbreken er niet in jouw kast?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This