Knutselen met klei. Boter, kaas en eieren.

Crea- cross, DIY, Knutselen met kinderen | 0 Reacties

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; klei.  Tja wat maak je van klei. Er is bijna niets wat je er niet mee kan maken. Maar ja wat zal ik er mee gaan maken.

Dit keer wist ik ruim van te voren al wat de andere dames gingen maken. Hierdoor viel mijn idee direct in het water. Ilse en ik hadden het zelfde idee. Iets anders bedenken dan maar…

Knutselen met klei. Je kan ongelooflijk veel maken van en met klei. Maar ja wat zal ik vandaag weer eens verzinnen. Op mijn zoektocht naar inspiratie zag ik genoeg leuke dingen. Maar niks waarvan ik zei ja dat is het. Denk dat de warmte en het feit dat ik me zieker voel dan de afgelopen weken dat ik geen inspiratie kon vinden.

Hopelijk zou het momentje wel tot mij komen als ik de play doh te voorschijn zou halen. Lekker met de kinderen aan de slag. Met mijn bullet journal spullen naast me en de klei voor me gedacht ik me. Waarom niet boter kaas en eieren maken van klei en een stuk papier. Super simpel (waar ik van hou). Maar toch leuk tijdverdrijf is om te spelen.

Veel uitleg heeft dit niet nodig. Veel materiaal ook niet. Zoals je kan zien, ziet mijn versie er erg simpel uit. Je kan het mooier maken dan dit.

Dit kan door bijvoorbeeld:

 • Twee of meer kleuren te mengen tot een marble effect. Let hierbij wel op dat de verschillende setjes klei genoeg van elkaar verschillen. Je moet wel duidelijk het verschil zien tussen de twee.
 • Blanke klei of zoutdeeg klei zelf verven in een mooie patroon.
 • Vormen te maken van bijvoorbeeld een ster of konijn.

Zelf klei maken. Lees dan: Beste zoutdeeg recept Al meer dan 30.000 keer gepind en gelezen.

Boter kaas en eieren

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 5 minuten

Benodigdheden:

 • Minimaal 2 kleuren klei
 • Pen of stift
 • Papier

Werkbeschrijving:

 • Teken op een vel papier het wel bekende boter kaas en eieren veld. Maak dit niet te klein.
 • Aan de hand van de vakjes kon ik de grote van de vormen bepalen.
 • Ik heb kleine balletjes in mijn handpalmen gedraaid. Nadat ze ongeveer goed waren, pletten in de bal iets. Hierdoor blijft het goed liggen. Ik ging duidelijk niet voor perfectie, al vind ik dit ook wel zijn charmes hebben
 • Maak van elke kleur er 5
 • De klei droogt met dit weer vrij snel op.
 • Ik maak veel dingen met zoutdeeg en bak het hierna af. Dit is in ongeveer een uurtje gedroogd in de oven. Kijk op de verpakking naar de voorwaarden van de klei die jij gebruikt. Play Doh kan je ook afbakken. Altans  dat las ik ergens. Helaas vergeten waar. Zelf dus nog geen ervaring mee. Heb jij hier wel ervaring mee laat het mij dan weten in de opmerkingen.
 • De boter kaas en eieren kan nu overal gespeeld worden. Keer op keer. Zonder dat er heel veel papier aan verspild wordt.

 

Tips

 • Teken op een vel papier de boter kaas en eieren. Lamineer het en je kan er heel lang plezier van hebben.
 • Of maak een zakje en teken hier met textielstift op. Doe de vormpjes in het zakje. En overal waar je gaat kan je het spel mee naar toe nemen.

Eerder maakte ik van klei ook al eens hangers en een handafdruk.

Wat maak jij en je kind(eren) graag met klei? 

Veel knutsel/ speel plezier.

Melanie

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Vandaag is er ook een mede co host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. 

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.Of gebruik #creacross op je sociale media zodat wij kunnen zien dat je mee doet.

Link droppen en voorwaarde:

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Zelf gemaakt : nachtlampje (elfenhuisje/kabouterhuisje) – Mijn mama momenten - […] klei’ aan de beurt. Ilse gaat met klei schaaltjes maken, Melanie laat zien hoe je kunt knutselen met klei…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutselwerk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen. 

Veel plezier

Let's get social

Pin It on Pinterest

Share This