Kom van die bank af. Een boek dat je als ouder inzicht geeft over hoe pubers denken en hoe je ze toch kan motiveren om van die bank af te komen.

Mijn puber is er zo eentje. Steeds minder gemotiveerd om te bewegen. Bank hangen verheven tot een nieuwe sport. En zijn nummer één meest favoriete dagbesteding. Ik kan me er soms flink aan ergeren. Doe wat! Onderneem! Maar nee deze puber is aards lui en ziet alles als zeuren. Komt het je bekend voor?

Elke puber ontwikkeld zich op zijn of haar eigen manier. En de een zal meer last hebben van gierende hormonen dan een ander. Maar mijn puber is lui. Wilt nagenoeg niks meer. Sporten is niet meer zijn belangrijkste uitlaatklep. Voorheen sporten hij minimaal 4 keer per week. En nu mag ik al blij zijn met 1 keer per week.

Dat sporten belangrijk is voor ieder mens hoef ik je hier niet te gaan uitleggen. We weten het allemaal. Of we het doen is het tweede. Voor mijn ADHD-er was sport altijd een manier om wat van zijn tomeloze energie kwijt te kunnen raken. Nu hij veel minder sport merk ik dat er veel te veel energie in hem opgekropt blijft zitten. Dit uit zich op verschillende manieren. Hij is onrustig en moet meer sporten. Maar ja hoe krijg je een luie dwarse puber van die bank?

Toen ik dit boekje onder ogen kreeg moest ik het wel gaan lezen. Klinkt als… op het lijf geschreven.

Kom van die bank af:

Pubers zijn vaak lastig in beweging te krijgen. Dat ondervinden orthopedagoog Mariëlle Beckers en psycholoog Sonja Borgsteede dagelijks in hun praktijk Buro Bloei.

Omdat pubers vaak stoppen met sport en de effecten van beweging juist in deze leeftijdsfase groot zijn, richten zij zich in Kom van die bank af! specifiek op deze doelgroep. Ze vertalen de recente wetenschappelijke inzichten op een begrijpelijke manier naar de praktijk. Daarnaast staat het boekje boordevol tips die rekening houden met de gebruiksaanwijzing van de puber. Het vereist namelijk wel enige handigheid om hen van de bank af te krijgen!

Sonja Borgsteede (1978) is psycholoog, docent en runningtherapeut. Ze werkt samen met Mariëlle Beckers in hun eigen praktijk. Ze spreekt (op lezingen en congressen) en schrijft (o.a. als redactieraadslid van De Psycholoog) over vakinhoudelijke onderwerpen. Samen met studenten heeft ze onderzoek gedaan naar effecten van beweging op leren en concentreren.
Ze komt zelf graag van de bank af voor hardlopen en wielrennen.

Mariëlle Beckers (1975) is orthopedagoog, runningtherapeut en looptrainer. Ze wordt regelmatig gevraagd als deskundige voor diverse media en spreekt over opvoeden, onderwijs en ontwikkeling op congressen. Daarnaast is ze drie avonden per week te vinden in het Amsterdamse Vondelpark waar ze loop- en bootcamp trainingen geeft aan (pre)pubers. Zelf doet ze graag aan (bikram)yoga, hardlopen en wielrennen.

‘Een praktisch en vermakelijk boek met een belangrijke boodschap: voldoende bewegen is essentieel voor pubers.’

Kom van die bank af wat vind ik er van?

Het is een leuk en informatief boek. Een boek op een grappige manier geschreven is. Bovendien is het voor iedereen te begrijpen. Iedereen die zich omringt met pubers zal er genoeg in herkennen. Met handige tips kan je aan de slag hoe je de puber niet alleen kunt begrijpen maar ook hoe je hun “taal” kan spreken. Met de juiste tools in handen kan je vast en zeker je puber van die bank krijgen. Dit boekje zal je er zeker bij helpen.

Het boek is verdeeld in drie delen.

  • Gevoel
  • verstand
  • lijf

Deze delen zijn weer onderverdeeld in hoofdstukken. In elk hoofdstuk word eerst wetenschappelijke feitjes verteld. Op een leuke en duidelijk te begrijpen manier. Geen zware moeilijke kost. Na de wetenschappelijke feitjes komen tips. Met als laatste nog een expert op het gebied aan het woord. Door het onder te verdelen wordt alles nog duidelijker. En maakt het zeer makkelijk om te lezen.

Het boek raad ik iedereen aan die wat meer wilt weten over pubers. Met als belangrijkste doel ze van die bank af te krijgen en het liefst ze aan het sporten te krijgen. Of je nu ouder, coach, leraar of verzorger bent. Dit boek zal genoeg stof voor ons allen geven.

Minpuntje:

Wel vind ik het boek iets aan de dure kant. Het is een klein boekje en niet al te dik. (14 x 210 x 150 mm)

Overige informatie:

Auteur: Sonja Borgsteede en Mariëlle Beckers

Kom van die bank af ligt in divers boekenwinkels waaronder Bol.com voor de prijs van € 17,99

Uitgeverij: Lucht

Heb jij een puber in huis dat maar moeilijk in beweging is te krijgen? Hoe los jij dat op?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Boek: Kom van die bank af.

Pin It on Pinterest

Share This