Koningsdag tutu.

Nog iets meer dan een maand en het is weer zo ver. Koningsdag. En wat is er nu leuker dan verkleed te gaan in de bekende Nederlandse kleuren. Ik heb de perfecte Koningsdag tutu voor je dochter of jezelf. Het is simpel te maken zonder naaimachine. Je dochter zal zeker de show stelen tijdens Koningsdag met de Koningsdag tutu.

Koningsdag tutu. In minder dan 30 minuten gemaakt zonder naaimachine. Het is echt mogelijk.

Moeilijkheidsgraad:★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten.

Benodigdheden;

 • Tule in rood, wit en blauw
 • lint in rood, wit, blauw of oranje
 • schaar
 • meetlint

Werkbeschrijving;

 • Voor deze Koningsdag tutu heb ik gebruik gemaakt van de kleuren rood, wit en licht blauw. Ik kon niet zo snel aan donker blauw komen. De kleur moest ik bestellen en licht blauw kon ik op dat moment gewoon kopen. Natuurlijk kan je ook voor donker blauw gaan. Als je het ruim op tijd ( nu dus) besteld zal je alle tijd hebben om het te maken. Ik had vorig jaar toen ik deze tutu maakte er niet genoeg tijd meer voor.
 • Ook heb ik de Koningsdag tutu iets langer gelaten dan dat ik dit normaal zou doen. Zo kan je dochter een jaar of misschien wel 2 jaar later het ook nog aan. Het is namelijk niet een rok dat je dagelijks aan zal trekken. Zo heb je er nog wat aan.
 • Gebruik veel tule hoe meer hoe voller de tutu. Ik hou wel van een beetje drama.
 • Een volle rok heeft ook als voordeel dat het een jaar later ook nog aan kan zonder er nieuw tule tussen te plaatsen. Wat natuurlijk ook kan. Persoonlijk ben ik daar niet zo van.

Koningsdag tutu.

 • Wil je stap voor stap uitleg over hoe je de rok moet maken. Ik heb al een mooie beschrijving van de rok in een vorig bericht. Ik wil je daar dan ook naar verwijzen. De kleuren zijn anders maar de beschrijving is het zelfde.
 • Klik hier voor de uitleg.
 • Wel wil je nog een tip meegeven voordat je verder gaat op het andere bericht. Als je een satijnen lint gebruikt zoals ik het hebt gebruikt bij het maken van de Koningsdag tutu, dan moet je de afgeknipte lint uiteinden voorzichtig branden. Zo brand je de rafels en voorkom je dat de lint steeds verder gaat rafelen.

Ga jij en je kinderen verkleed met Koningsdag? En wat vind je van het idee van een Koningsdag tutu? Ga je het maken? Als je het gaat maken zou ik het leuk vinden als ik er foto’s van mag invoegen. Uiteraard met jou naam en eventueel een link naar jouw blog. Stuur me dan een mailtje. Ik zou het echt heel leuk vinden om terug te zien.

Veel plezier tijdens Koningsdag,

Melanie

↓Pin afbeeldingen. Klaar om door jou een plekje op Pinterest te krijgen.↓

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutsel werk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen.

Veel plezier.

Let’s get social  

Vragen, opmerkingen of samenwerken?

2 + 13 =

Email:

bmellowblog@gmail.com

Lets get social

Pin It on Pinterest

Share This