KreaDoe beurs de beurs voor elke creatieveling. Of je hier nu komt om al je hobby spullen in te slaan of om nieuwe leuke technieken te leren kennen. Er is voor eenieder wat wils. Vorig jaar ging ik voor het eerst en was ik na een uur alweer weg. Maar hoe vond ik het dit keer. Wat viel mij op. En heb ik nog leuke spullen gekocht. Je lees het allemaal in mijn verslag.

Voor de tweede keer ging ik naar de KreaDoe beurs in Utrecht. Dit keer nam ik mijn 11 -jarige buurmeisje mee. Net als ik een creatieve duizendpoot. Samen zouden we er een leuk dagje van maken.

Note:Deze blog is niet gesponsord. Ik krijg er niks voor. De producten en bedrijven die ik aanbeveel zijn dan ook voor 100% door mij gekozen omdat ik daar meer over wil vertellen. De bovenstaande afbeelding is niet van BMelloW.nl, alle rechten hiervan zijn van de KreaDoe beurs. 

Verjaardagsherinneringen vastleggen.

Cupcake theater

Gelukkig is Utrecht geen wereldreis om te komen.  Eenmaal binnen in de KreaDoe beurs liepen we direct naar de cupcake theater. Mijn buurmeisje is gek op bakken en wilde dan ook graag mee doen aan een workshop. En als iets mij vorig jaar had geleerd is dat je er op tijd bij moet zijn voor veel workshops. En dit is er een van. Eenmaal bij aankomst was het dan ook al druk. En was er niet veel plek meer over. Gelukkig kon zijn nog mee doen.

Er werden daar over de hele dag diverse workshops gegeven. Je kon er leren hoe je diverse dieren van fondant moest maken. Beertje, uil, vosje, olifant en eenhoorn. (Ik kan er eentje vergeten zijn.) Hier gingen we voor het uiltje. Dit vond mijn buurmeisje een van de leukste. Op de eenhoorn na, maar omdat die pas om 16.00 begon durfde ik dat niet aan. Stel dat je er niks aan vindt dan moet je dus de hele dag wachten op de beurs. Nee wij kozen voor het veilige alternatief en hoefde niet al te lang te wachten.

De workshop werd je heel makkelijk stap voor stap uitgelegd wat je moest doen. Enne wat een respect voor de vrouw die de workshops gaf. De hele dag aan een stuk alles aan elkaar praten. En dat alle beurs dagen. Petje af.

Tijdens de workshop deden vrij jonge kinderen deden al mee. Het was heel leerzaam. Met de technieken die je hier geleerd werd kan je denk ik heel veel andere dieren ook maken. Dus thuis maar eens een dagje oefenen inlassen.

KreaDoe beurs 2018

Het eindresultaat van het gemaakte uiltje door mijn buurmeisje.

Impressie rest van de beurs

Nadat we de workshop hadden gehad konden we ons weg vervolgen. Terwijl we wachten tot we aan de workshop mee konden doen hadden we de tijd om de daarbij horende hal af te struinen. Hier vond ik al snel waar ik voor kwam. Pennen en stiften. Heel veel meer mocht ik van mijzelf niet kopen. In dat ben ik redelijk geslaagd.

Op de beurs zelf heb ik nieuwe technieken gezien. Maar ook technieken die mij al bekend waren van YouTube en Pinterest en nu van dichtbij bekeken konden worden.

Op de beurs zelf hebben we niet veel workshops meer gevolgd. Het was of al vol of zijn geld (naar mijn mening) niet waard. Als je twijfelt over een techniek en of het wat voor je is, dan is het vast zijn geld waard. Maar heel veel vernieuwende workshops waren er niet voor mij.

Een waterverf workshop, super leuk, maar ik zou daar nooit €15,- voor over hebben. En wat heb je dan, een tekening. En zo waren er nog een aantal. Ik begrijp best dat het personeel zijn geld moet verdienen. En dat materiaal ook geld kosten. En nogmaals van sommige snapte ik het geldbedrag echt wel van. Maar mij lijkt het ook dat je “nieuwe” technieken onder de aandacht wilt brengen en toegankelijk wilt maken voor iedereen. En dat viel mij tegen. Nogmaals dat is mijn mening. Ik kan het zijn geld niet waard vinden maar jij misschien wel. 

Al met al over de beurs slenteren liet mij wel wat vernieuwende dingen zien. En het voordeel van het op stap gaan met een tiener is dat zij weer hele andere dingen kent dan ik. En zo leerde wij heel veel van elkaar.

KreaDoe beurs 2018

Welke stands op de KreaDoe waren mij opgevallen?

Omdat ik mij had voorgenomen om niet te veel aan te schaffen, slechts de dingen op mijn verlang lijstje heb ik vooral heel veel flyers en kaartjes mee genomen. Zo kan ik thuis om mijn gemak alles bekijken. Geen druk van de verkopers om te kopen. En met de feestdagen in aantocht kan ik nu genoeg leuke dingen bedenken om cadeau te vragen.

Als je van Kawaii houd dan kan je deze winkel niet ontgaan zijn. Most Cutest hadden zo veel op het gebied van Kawaii. Hier werd ik dan ook door mijn buurmeisje op gewezen. Ik kende de winkel niet. En veel van de producten ook niet. Kawaii zelf wel maar hier ging toch een wereld aan cute stuff voor mij open. Ik kon me voor nu inhouden maar mijn buurmeisje ging hier los. Ben jij gek op Kawaii of ken je iemand die dat is dan is dit wel de plek om je cadeautjes te kopen. Tip voor de feestdagen.

Bij Stitchonomy zag ik de mooiste borduur werken hangen. Mijn interesse ging vooral uit naar Punch Needle. Vaak voorbij zien komen op Pinterest maar nog nooit gezien hoe dat nu werkt. De dames van Stitchonomy namen de tijd om mij uit te leggen hoe het werkt. Ik ga hier in het nieuwe jaar zeker wat mee doen. Borduren heb ik al een hele lange tijd niet meer gedaan maar het is zo rustgevend. De Punch needle techniek ziet er zo mooi uit en helemaal niet moeilijk. Echt iets voor mij. Deze techniek leent zich er ook perfect voor om de mooiste kerstcadeautjes te maken.

Daans art liet ons zien hoe je moest werken met gel press. Een techniek dat ik op YouTube en Pinterest vaak voorbij zie komen. En nu live mocht bewonderen. Iets waar al een tijd mijn interesse naar uit ging. Leuk om het dan ook om gedemonstreerd te krijgen. En al mijn vragen beantwoord werden.

Er zijn nog zoveel winkels waar ik wat over kan zeggen. Maar ik wil er nog eentje toelichten. Eentje waar ik en mijn buurmeisje een uurtje zoet zijn geweest…..

Heb jij wel eens van Pixel art gehoord. Ik nog nooit. Bij Pixelhobby kon je voor een klein bedrag aan de slag en je eigen creatie maken. Het werkte op zowel mijn buurmeisje als ik rustgevend. Omdat ik niet wist of mijn kinderen dit wat zouden vinden heb ik niks mee genomen. Achteraf echt spijt van. Mijn kinderen waren alle drie gebiologeerd door mijn gemaakte werkjes. Ook weer een super tip voor de feestdagen. Superleuk “speelgoed” voor jong en oud.

KreaDoe beurs 2018 aankopen

Wat kocht ik?

Ik had mij voorgenomen dat ik alleen maar een paar Tombow brush pennen mocht kopen en een witte pen. Ik heb mij er redelijk aan gehouden.

Bij de eerste de beste kraam (helaas de naam vergeten) dat ik een witten pen zag had deze ook de Tombows. Er was een aanbieding van 5 voor €15 euro. Tja dan neem je er 5 mee. Ik wilde al een tijd een blender en een zachtroze en gele kleur. Gelukkig testen ik de geel tinten. Merendeel waren toch nog te fel van kleur of neigde al weer te veel naar oranje. (Al is deze kleur nog steeds niet helemaal wat ik zocht, veel dichter bij kwam ik niet.) Ik ben een grote fan van groen en blauw tinten en op deze kleuren werd ik spontaan verliefd. Uiteraard moesten die aangeschaft worden.

Ik was nog op zoek naar okergeel. Maar kon er niet echt wijs uit worden. Ik wilde het nog een CreaChick vragen (zij gebruikt in haar video’s vaak deze kleur) maar er stond steeds een mega lange rij en toen het eenmaal minder werd mocht ik mij niet meer aansluiten. Achteraf had ik eerder in de rij moeten gaan staan. Maar ik wilde het mijn buurmeisje niet aandoen. Zij kende haar niet. En dan een hele lange tijd in de rij staan…..

Verder kocht ik nog kralen bij Keet en Co. Het zijn siliconen kralen met de eerste letters van mijn kinderen. Het was heel moeilijk om hier niet los te gaan. Ze hadden zo veel geweldige kralen. Het is omdat ik op dit moment te veel kralen heb. Ik mocht echt niet meer van mezelf halen. Wat ik erg knap van mijzelf vond. Mijn buurmeisje is hier pas echtlos gegaan. (Stiekem jaloers op al haar gekochte schatten.)

Lees ook eens: DIY– kralenketting

Verder kocht ik ergens nog tacky glue. De flacon is perfect voor hele kleine werkjes wat opgeplakt moeten worden. Met al het scrapbooken geen overbodige luxe. En voor de prijs hoefde ik het niet te laten liggen.

Lees ook eens: Explotion box voor Valentijn

KreaDoe beurs 2018 conclusie:

De KreaDoe beurs kan voor iedereen die creatief is of wilt zijn zeker wat toevoegen. Wat ik een nadeel vind kan iemand anders oké vinden.

Ten opzichte van vorig jaar vond ik het al een hele verbetering dat het nu ruimer was opgezet. Vorig jaar werd ik echt gillend gek.

Nadeel is toch echt wel dat er veel van hetzelfde is. Graag had ik alle stands over eenzelfde onderwerp bij elkaar geplaatst gezien. Dan had ik alles in een overzicht bij elkaar. De dingen die mij niet interesseerde had ik dan links kunnen laten liggen. Eten was een drama. Mega lange rijen. En zeer beperkt keus. Broodjes waren duur en de ingrediënten die erop stonden zaten er niet eens in. Bij het navragen wat erin zat, wist merendeel van het personeel niet eens wat erin zat. Liefde gaat door de maag, en als dit niet een ruim voldoende is dan baal ik daar flink van.

Al met al heb ik me vermaakt met mijn buurmeisje en was het een echt dagje uit. Volgend jaar ga ik zeker weer maar dan misschien als standhouder of als blogger. De KreaDoe beurs beleven vanuit een ander oogpunt.

Ben jij naar de KreaBeurs geweest? Wat vond jij ervan? Wat heb jij allemaal aangeschaft? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This