Vandaag ga ik je laten zien dat je geen ster in het bedienen van de naaimachine hoeft te zijn. Zolang je maar weet hoe je de naaimachine aan het werk kan krijgen zal deze kussen maken voor jou geen probleem moeten zijn. Een kussen maken voor beginners.

Ik heb zo veel ideeën aan leuke projecten voor op de naaimachine. Maar op de een of andere manier ben ik te lui om dat apparaat te voorschijn te toveren.  Toch kroop ik vorige week even achter de naaimachine.

Al een paar weken ben ik mondjes maat de kamer van mijn dochter aan het opknappen. Nog steeds zonder een duidelijk plan en doel. Al gaande bedenk en ontdek ik leuke DIY’s.

Lees ook eens: nieuwe peuterkamer zoeken voor mijn dochter.

Zo liep ik in de walhalla onder de knutselaars, de Action. En daar loop ik zoals altijd even goed struinend over de afdelingen. Zo zag ik daar een aantal theedoeken in een kleur die past bij de muur van mijn dochter haar kamer. En bij het zien van de print wist ik het….

Een cactus kussen.

En omdat dit een perfecte naai project is voor een beginner moest ik het wel delen.

Kussen maken voor beginners.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Theedoeken naar keuzen
 • naaimachine
 • garen
 • vulling voor de kussen

Werkbeschrijving:

 • Installeer de naaimachine en jezelf
 • Zorg dat alles klaar staat om aan de slag te kunnen.
 • Ik ga er van uit dat je de basis van een naaimachine wel een beetje begrijpt. Zo niet lees dan even goed de bij geleverde instructies.
 • Controleer of het boven en onder draad goed staat. Ik was namelijk zo slim om daar niet naar te kijken. En kon op de helft alles weer uithalen en opnieuw beginnen. Het beste is een proef lapje.
 • Ik maak gebruikt van twee theedoeken met een leuke cactus print. De lijnen heb ik ruim om de print heen afgespeld.
 • Even het geheel omdraaien om te zien of de andere kant ook een beetje overeen komt met het afgespelde print.
 • Zo ja dan kan het naaien beginnen.

Kussen naaien voor beginners. BMelloW.nl

Lees ook eens: Kussen maken voor beginners deel 2

Kussen maken voor beginners.

 • Heb je niet een leuke grote print er op staan die je kan gebruiken als vorm of denk je dit nog te lastig te vinden dan kan je uiteraard er voor kiezen om de theedoeken aan elkaar vast te maken. dan krijg  je een vierkante kussen.
 • Naai de twee delen aan elkaar. Laat een stuk open zodat je de vulling er in kan stoppen. Ik heb de onderkant van de cactus open gelaten. Dit zorgt er voor dat de opening later het minst op valt.
 • knip de teveel aan stof er af. Laat wel een cm aan stof over.
 • Draai nu de kussen binnenste buiten zodat de mooie kant boven komt.
 • Vul de kussen op. Omdat ik voor een vorm koos moest de kussen goed vol omdat anders de vorm verloren gaat. Let hier op tijdens het vullen van je kussen.
 • Als de kussen goed vol is kan het dicht maken beginnen. Dit doe je met de hand. Hoe kleiner het gat hoe minder je er van zal zien dat er een deel met de hand is gebeurt.

Kussen maken voor beginners.

Tip:

 • Gebruik een oude kussen en haal daar de vulling uit. Zo recycle je en bespaar je vele euro’s.

Kussen maken voor beginners.

Je vraagt je misschien af waarom theedoeken? Ik kwam er bij toeval op. Maar zo onlogisch is het niet. Zeker voor een beginnende naai project is dit vele malen geschikter dan gewoon stof. Je hebt namelijk de print aan twee kanten en dat is met gewoon stof vaak niet. Dan moet je meer opletten wat je doet.

Bovendien zijn theedoeken vaak van een stevigere materiaal gemaakt. Ze moeten toch een tijdje mee gaan. En een kussen heeft vaak een hoop te verduren.

Deze theedoeken heb ik voor nog geen 3 euro gekocht ik weet niet meer de exacte prijs maar ik meen er nog geen €1,50 pst. voor betaald te hebben. Voor nog geen drie euro en 20 minuten werk heb ik een leuke kussen gemaakt al zeg ik het zelf. 

Lees ook eens: Tutu maken zonder naaimachine.

Nu is je kussen maken voor beginners af. Simpel toch!! Maak jij wel eens leuke dingen op de naaimachine? Of ben je nog een beginner en is dit een leuk project voor jou?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Op zoek naar leuke naai projecten? Volg dan deze pinterest bord.

Pin It on Pinterest

Share This