2 In Persoonlijk

Last van een winter dip

Last van een winter dip

Last van een winter dip. Althans zo zie en voel ik het. Ik ben zo klaar met de winter en dit bracht mij in een dip. Klaar met alles. Nergens meer zin in. Te moe om ook maar iets voor elkaar te krijgen. Kortom zit tegen een depressie aan. En het ergste is dat ik moe van mezelf word.

Ben zo toe aan vitamine c van de zon. Energie opdoen en mezelf een dikke schop geven. En ondanks dat ik me erger aan mezelf en weet dat er niks uit me komt kan ik me er ook niet toe aanzetten. Dit heb ik wel een keer eerder gehad. Toen had ik last van een burn out. Zou ik er dan weer tegen aan zitten? Geen idee. Ik hou het voor nu op een enorme winter dip.

De winter dip hoe uit zich dat?

Zoals ik al hierboven schrijf. Er komt niks uit me. Te moe om ook maar iets te doen. Een energie niveau van nul. Kan me nergens toe aanzetten. Mijn blog en huishouden bevind zich op een laag pitje. Ik ben sacherijnig om niks. Wil het liefst de hele dag onder een deken met dichte gordijnen verblijven. Uit mijn winterslaap komen als de lente er toch echt is en niet alleen meteorologisch.

Buiten mens

Ik wil eigenlijk naar buiten genieten van het buiten leven. Er op uit met de kids. En nee niet in een hal of museum doorbrengen. Maar echt naar buiten. Dan zou je denken dan ga je toch. Die kou, die kou houd mij tegen. Ik kan echt niet met kou overweg. Ik haat kou. Wat dat betreft ben ik in het verkeerde land geboren. En met een dochter die er nog een grotere hekel aan heeft als ik, zorgt er voor dat ik veel tijd binnen vier muren doorbrengt.

Ik ben een buiten mens en dat is iets waar ik nu weinig te vinden ben. Dan te bedenken dat dit jaar de herfst/ winter wel erg lang duurt is het niet zo gek dat ik er een dip aan over hou. In september deed de herfst al snel en heftig zijn intreden. En nu we al weer bijna in april zitten en de lente nog niet in zicht is of al aanwezig is geweest ben ik er nu echt wel klaar mee. Al meer dan een half jaar is het gewoon klote weer.

Mijn blog

Mijn blog ligt ook een beetje stil de laatste tijd. Ik blog niet meer zo veel als ik zou willen. Het kon me er niet toe aanzetten. Soms zelfs met tegen zin. En dat is het laatste wat ik wil. Bloggen moet leuk zijn, willen en geen moeten. Daarom heb ik zo nu en dan mijn blog de blog gelaten. Ook op sociale media was ik veel minder aanwezig. Allemaal om die reden. Even een stap terug.

Dat ik te kampen heb gehad met veel technische problemen op mijn blog werkt ook niet motiverend. Sterker nog dit ontnam dat kleine beetje motivatie geheel. Samenwerkingen heb ik laten schieten. En ook al ben ik met mijn blog nog niet geheel waar ik wil zijn. Ik ben er wel weer mee aan de slag gegaan. Van al deze technische problemen heb jij als mijn lezer niet veel van gemerkt. Althans als het goed is. Er zijn nog een aantal dingen die ik moet doen. Deze ben ik langzaam aan mee bezig. En hoop ik opgelost te hebben in April.

De technische problemen kan ik natuurlijk uit handen geven. Door een expert laten oplossen die het zo heeft gedaan. Maar ik doe vrijwel alles zelf. Ik vind het reuze interessant om zelf uit te vogelen. En eenmaal gedaan weet ik het voor altijd. Zo leer ik mezelf de technische kant van bloggen steeds meer aan. Iets wat me leuk lijkt om ooit mijn werk van te kunnen maken. Vandaar dat ik het graag zelf doe. 

Cijfers

Er is nog een reden dat ik minder blog. Zoals je wellicht weet is mijn blog de laatste tijd rap gegaan met bezoekers. Een toenamen die ik niet zo snel had verwacht. Als doel had ik voor mezelf om met 10000 bezoekers het jaar 2017 af te sluiten. Een mooi getal als je een jaar blogt. Deze bezoekers aantallen had ik al gehaald na 7 maanden. Een terug loop in bezoekers had ik verwacht. Maar ik bleef maar groeien. 2018 sloot ik af met 20.000 bezoekers Gaf ik mezelf als doel om het jaar 2018 af te sluiten met 25000 bezoekers heb ik dit op 60 bezoekers na al gehaald in februari.

De groei in bezoekers aantallen ben ik enorm blij en dankbaar voor. Begrijp me niet verkeerd. Maar dit zorgt bij mij ook voor druk. Een druk om het hoog te houden. Jou als mijn lezer echt tevreden te houden. Niet dat ik het hiervoor niet deed.

Veel bloggers zijn enorm met cijfers bezig. Bezoekers aantallen. DA, PA, trust flow en zo voort. Veel cijfers om als blogger naar te kijken. Dingen waar bedrijven vaak naar vragen. Iets wat allemaal best goed gaat bij mij. Maar de druk om die cijfers hoog te houden nam toe. Ik werd ongelukkig van al die cijfers en voelde me er niet goed bij. Als ik moet bloggen voor cijfers is voor mij de lol er vanaf. En daarom nam ik ook een stap terug. Voor mezelf heb ik besloten om de cijfers los te laten. En dat voelt goed. Een druk een last is van mijn schouders af gevallen.

Natuurlijk kijk ik nog wel naar mijn bezoekers aantal. Immers bij een enorme onverklaarbare daling weet ik dat ik iets fout doe. Dat jij als mijn lezer mijn werk niet meer leuk vind. Uiteindelijk schrijf ik voor mijn lezers. Maar ik klam me er niet meer aan vast.

Conclusie

Tot een conclusie ben ik nu wel echt gekomen. Ik hoor hier niet thuis. Ik hou van Nederland. Zelfs de jaargetijden vind ik allemaal prachtig. Maar na een dag mag van mij de zomer of de lente er wel weer zijn. Het maakt mij geen leuk mens. De zon op mijn gezicht. Geen winterjas of tui aan, dat wil ik. Daar word ik gelukkig van. Meer dan ooit ben ik er van overtuigd dat ik weg wil uit Nederland. Natuurlijk ga ik bepaalde mensen en dingen missen. Maar voor mijn gemoedstoestand en die van de mensen om mij heen is het beter als ik de warmte voor goed ga omarmen.

Het is niet dat ik morgen al weg ga. Sterker nog… de komende jaren blijf ik nog ‘gezellig” hier in Nederland. Eerst de boys hier hun middelbare school af laten maken. Die paar jaren geeft ons de kans om te gaan oriënteren en er hard aan te werken om het voor elkaar te krijgen. Emigreren.. het klinkt met de dag beter.

Als het om mijn blog ga.. Ik ga mezelf weer herpakken. En dat zorgt er voor dat je deze week weer elke dag een blog online hebt zien komen. Als ik eenmaal bezig ben met schrijven is er ook geen stoppen aan. Er aan beginnen was het probleem. De plan en leuke dingen die ik met mijn blog wilde gaan doen ga ik ook zo snel mogelijk doorzetten. Genieten van het bloggen en van al het moois wat bloggen ook met zich mee brengt.

Lees ook eens: Bekentenis van een moeder

Waarom ik dit allemaal met je deel. Simpel zodat je als lezer weet waarom het stil is rond mij en mijn blog. Ook als het minder gaat mag je dat best weten. Sociale media doet al genoeg suggereren dat elkaars leven perfect is. Terwijl niemands leven altijd perfect is. 

De winter dip de deur uit. De lente komt er hopelijk snel aan. Op naar mooiere vooral warmere dagen. Ben jij de winter ook zo zat? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Roelina
  24/03/2018 at 23:25

  Ik kan maar een ding zeggen: eerst aan jezelf en je gezin denken. Bloggen moet je alleen doen als je er energie van krijgt, toch? Dan maak je de mooiste en beste artikelen. Is mijn inziens overigens met alles zo. Fuck die cijfers, je diet het toch wel goed!

  • Reply
   BMelloW
   04/04/2018 at 23:17

   Dank je wel Roelina. Dat is zeker zo.

  Leave a Reply