LEGO NINJAGO ruilkaartenspel Heb jij ze al gespot? Zins 1 maart liggen deze super leuke ruilkaarten in de winkel. De LEGO NINJAGO fans kunnen vanaf nu niet alleen tv kijken of met hun LEGO NINJAGO bouwen maar ook het kaartspel spelen of verzamel al je helden.  

Met het ruilkaartenspel gaan fans (5 t/m 12) mee op avontuur in het LEGO  NINJAGO universum. Samen met de personagekaarten, met daarop de helden en schurken van NINJAGO City, worden de fans tot bondgenoot gemaakt en gaan ze het duel aan met hun tegenspeler. De speciale actie- en bonuskaarten, die unieke effecten bieden, zorgen voor extra spanning en urenlang speelplezier.

Toen ik de mail kreeg van Uitgeverij MEIS & MAAS dat er LEGO NINJAGO ruilkaartenspel een in de winkels kwam te liggen was ik meteen enthousiast. Mijn jongens zijn groot fan van LEGO NINJAGO. Dit is dus echt wat voor ons.

Van Uitgeverij MEIS & MAAS kreeg ik een set opgestuurd om uit te proberen samen met mijn jongens. Wat wij er van vinden……

Het binnen krijgen van het pakket was al een feestje op zich. In een doos dat onmiskenbaar van LEGO NINJAGO moest zijn. Het uitpakken was natuurlijk het grootste feest.

LEGO® NINJAGO® Ruilkaartenspel starters set

LEGO NINJAGO ruilkaartenspel Unboxing:

Het Starterspakket, enkele booster en het multi- pack en een LEGO NINJAGO   poppetje.

Dit zegt je natuurlijk niet zo veel. En ons in eerste instantie ook niet. We pakte alles uit en zochten het uit.

 • Het Starterspakket bevat één luxe verzamelalbum, twee speelarena’s, de regels van het spel en een XL kaartenoverzicht. Dit heb je nodig als je het spel wilt spelen of je kaarten netjes en geordend wilt bewaren.
 • De enkele booster bevat bevat 5 kaarten, waarvan 1 kaart gegarandeerd holografisch is.
 • Het Multipack bevat 5 enkele boosters met in totaal 25 kaarten en 1 exclusieve gouden speelkaart.

Nadat alles was uitgepakt konden we de spelregels gaan doornemen….

LEGO® NINJAGO® Ruilkaartenspel de spelregels

De spelregels:

Op een mega grote poster staan de spelregels uitgelegd in het Nederlands. Met duidelijk foto’s kan het haast niet missen. Ter verduidelijking zal ik het in het kort uitleggen.

Het spel kan beginnen als je de arena voor je hebt liggen. De kleine arena voor beginners en de grote arena voor gevorderde spelers. Wij besloten het maar te houden op het beginners arena. (zie onderstaande foto)

Schut de kaarten en leg ze op het spelbord op het rode vakje met de tekst stapel. Pak elk 3 kaarten die je mag inzien en mee gaat spelen.

Er zijn verschillende soorten kaarten waarmee je het spel kan spelen. Maar hier kom ik later op terug.

LEGO® NINJAGO® Ruilkaartenspel Arena

Spelregels in het kort.

Speler A legt een kaart op het bord met het plaatje naar zichzelf toe gekeerd. Speler B mag nu een kaart neer leggen. Je kan besluiten met elkaar een gevecht aan te gaan. Is jouw aanval sterker van de verdediging dan heb jij de kaart gewonnen. Je mag de kaart dan naar jou toe draaien op het bord. Maar als jouw verdediging sterker dan de aanval dan win jij de kaart en mag jij het naar jou toe draaien.

De ronde eindigt als de arena vol met kaarten ligt. De persoon waarvan de meeste kaarten naar toe zijn gedraaid wint de ronde.

LEGO® NINJAGO® Ruilkaartenspel

De verschillende kaarten:

Zoals ik al vertelde zijn er verschillende kaarten in omloop. Zo zijn er in totaal maar liefst 256 verschillende kaarten, waaronder 16 megakaarten, 16 ravenzwarte kaarten en 5 zeldzame gouden kaarten. Zo valt er genoeg te verzamelen en te ruilen.

De kaarten kan je verder verdelen in verschillende categorieën:

 • helden
 • schurken
 • actie kaarten
 • voertuigenkaarten
 • Mega kaarten helden
 • mega kaarten schurken
 • raven zwart kaarten
 • puzzelkaarten
 • zeldzame kaarten

Om het spel te kunnen spelen heb je helden en schurken kaarten nodig. De actie kaarten geven een opdracht (actie) aan en maken het spel spannender. De voertuigen kaarten moeten jou in het spel sterker maken. De mega kaarten zegt het eigenlijk al. Deze kaarten zijn mega sterk. De raven zwarte kaarten zien er niet alleen zwart en stoerder uit maar zijn net als de mega kaarten sterker dan de gewone kaarten. De puzzelkaarten zijn kaarten die je niet kan gebruiken in het spel. Deze kaarten vormen een puzzel. Er zijn 4 setjes van 9 die samen een puzzel vormen. De achterkant van deze puzzel vormt samen een nieuwe arena. De zeldzame kaarten zullen zo nu en dan voorbij komen.

Conclusie:

De LEGO NINJAGO ruilkaartenspel zou zomaar de nieuwste rage kunnen worden. De kaarten zien er mooi uit dit maakt ze uitermate geschikt om te sparen. Voor de waaghals is het spel zeer geschikt om aan meer kaarten te komen.

Het zal zeker de concurrentie aan kunnen gaan met de immens populaire Pokemon. Volgens mij zoons zijn de LEGO NINJAGO ruilkaartenspel veel mooier. Ik neem dit maar wat graag van ze aan.

Het spel is leuk om te spelen en zullen voor veel vermaak zorgen. In de verzamel map ka je alle kaarten kwijt. Min puntje vind ik wel dat het boek niet genummerd is. Je moet zelf dus goed tellen om te weten waar je kaart in het boek moet.

De prijs van een pak kaarten is ook leuk. Leuk in de zin van ik neem zo nu en dan een pakketje mee voor mijn kinderen. Perfect cadeau om te vragen. En ideaal om zelf va hu zakgeld te kopen.

Wat zijn de prijzen?

Een enkele booster € 1,00

Het Starterspakket € 7,99

Multipack en het Boosterpack € 4,99

Waar is het te koop?

Het is nu onder andere te koop bij Albert Heijn, Bruna en Primera. Vanaf April kan je online de kaarten bestellen.

Lees ook eens: Vogelvrij de nieuwste boekenserie voor jong volwassenen

Is jouw kind een fan? Zijn de kaarten iets voor jouw kind om te sparen?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: PinterestFacebookInstagramTwitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding

LEGO® NINJAGO® Ruilkaartenspel review.

Pin It on Pinterest

Share This