LEGO opdrachten kaartspel Pasen en lente thema

DIY, Knutselen, Knutselen met kinderen, Printables | 0 Reacties

Het is al weer even geleden dat ik met een LEGO speelkaarten uitdaging kwam. Maar met de lente en Pasen om de hoek heb ik weer een leuke thema om mee te werken. Speelkaarten speciaal om het bouwen met LEGO nog uitdagender te maken. Gewoon voor de fun of om echte wedstrijden te houden.

Bij het thema spelen denk ik meteen aan printables. Met twee grote liefhebbers van LEGO in huis is het dan ook niet zo gek dat ik het volgende heb bedacht. Het LEGO opdrachten kaartspel. 

Al meerdere thema’s zijn de revue gepasseerd. En nu eentje met een lente / Paas thema.

Ik weet niet wat ik moet spelen. Ik verveel me. Komt het je bekend voor? Regelmatig hoor ik deze woorden voorbij komen. Vooral als ze weer eens willen nestelen op de bank achter de tv en spelcomputers. Als dat dan niet mag is niks leuk. Maar hoe kan je er dan toch voor zorgen dat kinderen zich kunnen vermaken. Los van mijn 75 manieren om je kinderen bezig te houden overzicht kan je vanaf nu deze leuke LEGO opdrachten kaartspel er bij pakken.

Speelregels:

Nadat je het hebt uitgeprint en uitgeknipt kan je aan de slag. Je hebt om te beginnen het basis spel nodig.

  • De basis kaart 1 heb je nodig om het spel te kunnen spelen met een extra uitdaging. deze kaarten kan je toevoegen om het nog iets moeilijker te maken. Niet aan te raden bij hele jonge kinderen. Of als je maar een beperkt aantal LEGO blokken tot je beschikking hebt.
  • De overige kaarten zijn kaarten waarbij je een opdracht krijgt.  De kaarten zijn vaak rond een thema gemaakt.

Wil je het complete spel downloaden? Dat kan. Met de onderstaande link krijg jij het gratis bezorgd. Heb je al een deel en wil je alleen dit deel dan kan je alleen dit deel uitprinten.

Wat is de bedoeling:

  • Schud de eerste kaart set door elkaar. Doe dit ook met de tweede thema kaart set. Hou ze wel gescheiden.
  • Pak van de eerste stapel een kaart. Lees wat er op staat en bouw dit. Sommige opdrachten zijn best een uitdaging. Maar denk vooral niet te moeilijk.
  • Wil je meer uitdaging dan pak je er een kaartje bij van de tweede stapel. Hier staat op met welke stenen je moet bouwen. Of wat je in je bouwwerk moet verwerken.

Dit waren de spelregels. Zo simpel is het

Welk thema’s zou jij graag willen terug zien in de volgende reeks?

Spelen jouw kinderen graag met LEGO? Zo ja wat maken ze er graag mee? denk je dat deze LEGO opdrachten kaartspel een toevoeging zal zijn tijdens het spelen met LEGO?

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutsel werk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen.

Veel plezier.

Let’s get social  

Vragen, opmerkingen of samenwerken?

13 + 9 =

Email:

bmellowblog@gmail.com

Lets get social

Pin It on Pinterest

Share This