3 In Crea- cross/ DIY/ Printables

LEGO opdrachten kaartspel

LEGO opdrachten kaartspel

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; spelen. Een opdracht die mij verbazingwekkend makkelijk af ging. Ik maakte dit keer een idee dat ik al heel lang wilde maken. Maar op de een of andere manier kwam het er nooit van. Speelkaarten speciaal om het bouwen met LEGO nog uitdagender te maken. Gewoon voor de fun of om echte wedstrijden te houden.

Bij het thema spelen denk ik meteen aan printables. Met twee grote liefhebbers van LEGO in huis is het dan ook niet zo gek dat ik het volgende heb bedacht. Het LEGO opdrachten kaartspel

Ik weet niet wat ik moet spelen. Ik verveel me. Komt het je bekend voor? Regelmatig hoor ik deze woorden voorbij komen. Vooral als ze weer eens willen nestelen op de bank achter de tv en spelcomputers. Als dat dan niet mag is niks leuk. Maar hoe kan je er dan toch voor zorgen dat kinderen zich kunnen vermaken. Los van mijn 75 manieren om je kinderen bezig te houden overzicht kan je vanaf nu deze leuke LEGO opdrachten kaartspel er bij pakken.

Speelregels:

Nadat je het hebt uitgeprint en uitgeknipt kan je aan de slag. Er zijn twee sets om uit te printen.

 • De eerste set heb je nodig om het spel te kunnen spelen.
 • Download 1
 • De tweede set is een toevoeging op de eerste. En zal het spel wat moeilijker maken. En voor meer uitdaging zorgen.
 • download 2

Wat is de bedoeling:

 • Schud de eerste kaart set door elkaar. Doe dit ook met de tweede kaart set. Hou ze wel gescheiden.
 • Pak van de eerste stapel een kaart. Lees wat er op staat en bouw dit. Sommige opdrachten zijn best een uitdaging. Maar denk vooral niet te moeilijk.
 • Wil je meer uitdaging dan pak je er een kaartje bij van de tweede stapel. Hier staat op met welke stenen je moet bouwen. Of wat je in je bouwwerk moet verwerken.

Dit waren de spelregels. Zo simpel is het

Voor nu heb ik deze LEGO opdrachten kaartspel gemaakt. Met speciale feestdagen zal ik met nog meer leuke uitdagingen komen om uit te printen.

Spelen jouw kinderen graag met LEGO? Zo ja wat maken ze er graag mee? denk je dat deze LEGO opdrachten kaartspel een toevoeging zal zijn tijdens het spelen met LEGO?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

LEGO opdrachten kaartspel

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Vandaag is er ook een mede co host, neem je ook een kijkje bij mijn mama momenten. Natasha heeft weer iets heel erg leuks gemaakt. 

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Link droppen en voorwaarde:

[inlinkz_linkup id=782754 mode=1]

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Sas
  11/10/2018 at 09:29

  Hallo,

  Ik zou heel graag de lego kaartspel willen doen. Maar ik de pdf niet downloaden. Kan u me helpen

  • Reply
   BMelloW
   11/10/2018 at 09:58

   Hoi Saskia het probleem moet nu verholpen zijn. Veel plezier er mee.

 • Reply
  Zelf gemaakt: Vingerpoppetjes (crea-cross) – Mijn mama momenten
  31/05/2018 at 06:03

  […] Ilse maakte een ‘I spy spelletje’ (met printable), Melanie van BMellow heeft een kaartspel met Lego-opdrachten gemaakt. en ik laat je zien hoe je de familie Vinger maakt…speciaal voor de […]

 • Leave a Reply