Lente kroon vol vlinders

Het is bijna lente. Al lijkt het er meer op dat het herfst wordt als je naar buiten kijkt. Hoe dan ook ik heb een lente kroon van papier gemaakt vol met vlinders.

Het is weer crea-cross tijd. En dit keer is het thema lente. Als ik aan lente denk dan denk ik aan pastel kleuren, bloemen en vlinders. Het was dan ook niet te moeilijk om te bedenken dat ik hier iets mee zou gaan doen.

De kroon is zo simpel om te maken zodat zelf een kind het kan maken.

Lente kroon vol vlinders

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆ 

Tijdsduur: <20 minuten

Benodigdheden:

 • stevig papier
 • diverse kleuren vouw papier
 • schaar
 • lijm
 • niettang

Lees ook: Bloemen kroon net als Vaiana

Werkbeschrijving:

Maak eerst een aantal vlinders. Aan jou hoeveel je er wilt maken. Ik heb eerder een blog geschreven over hoe je vlinders kan vouwen. Er staan twee verschillende vlinders en hoe te vouwen. Aan jou, welke jij mooier vind. Of welke je kind kan maken.

 • Als je genoeg vlinders hebt gevouwen kan je beginnen met de basis. De kroon.
 • Als je een groot stuk karton hebt waar je het uit kan knippen is dat prima. Ik had een A4 karton en moest het uit twee delen laten bestaan. De voorkant heb ik hoger gemaakt zodat ik daar meer vlinders op kan plakken.
 • Meet de omtrek van het hoofd. Dat is de maat wat je nodig hebt voor de kroon. Hou er rekening mee dat je voor elke naad ongeveer een cm extra nodig hebt om het aan elkaar te kunnen maken.
 • De delen van de kroon heb ik vast gemaakt met nietjes. Zorg dat de uiteinden van de nietjes naar buiten gaan en niet naar de binnenkant van de kroon. Dit voorkomt dat je huid kan openhalen aan de nietjes. ( Zie bovenstaande foto).
 • Plak de vlinders op de kroon.
 • De lente kroon vol vlinders is af.

Wat vind je van de vlinder kroon? Maak er een grote cijfer op en je hebt een verjaardag kroon. De jarige kop dat gek op vlinders is zal dit zeker geweldig vinden.

Vergeet niet om verder te lezen om te zien wat de andere hebben gemaakt voor de crea cross..

Melanie

Crea cross 2019

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Kims blogs

Deze week is de co host Kim van Kims blogs. Een student die schrijft over haar gezin en veel leuke DIY’s maakt.

Kim maakte bijen van wc- rollen. Super leuk. Vergeet dan ook niet om een kijkje bij haar te nemen.

Denk je dat wil ik ook wel eens Co-host zijn, dat kan. Stuur een email naar Ilse: Ilse@kreanimo.be of neem even contact op met mij of Natasha voor meer info.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natasha van mama duizendpoot (de andere Co-host). Natascha maakte dit keer een tuin tas. 

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutsel werk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen.

Veel plezier.

Let’s get social

Vragen, opmerkingen of samenwerken?

15 + 2 =

Email:

bmellowblog@gmail.com

Lets get social

Pin It on Pinterest

Share This