Wat te doen in de voorjaarsvakantie met het hele gezin? Heb jij er al over na gedacht? Misschien ga je op wintersport of even de warmte opzoeken. Maar wat als je gewoon thuis blijft… Ik ging daarom op zoek naar een aantal leuke uitjes. Dus bij deze een overzicht aan leuke dingen die er in het hele land te doen zijn. Voor grote en kleine kinderen.

Ik ben op zoek gegaan naar zoveel mogelijk verschillende uitjes. Voor een ieder wat wils. Niet allemaal even bekend, Maar wel zo leuk. Tips voor grote en kleine kinderen. Uitjes met en eventueel zonder kinderen. Bovendien moest ik nu rekening houden met de verschillende voorjaarsvakanties in zuid en midden/ noord Nederland.

Ben je op zoek naar uitjes in Amsterdam. Ga dan even langs op mijn blog dan heb ik de leukste uitjes voor Amsterdam op een rijtje gezet. Want daar is zo veel te beleven dat ik er een aparte blog aan wijd.

Tuin en sfeer beurs

15 t/m 18 februari

Op Tuin&Sfeer draait alles om beleven, inspireren en ideeën opdoen voor het maken van nieuwe tuinplannen. U vindt er de nieuwste collecties terrasmeubelen, nieuwe trends in bestrating, sierherkwerk,overkappingen, tuinhuisjes en blokhutten.

Om kinderen te vermaken hebben ze een speurtocht uit gezet. Elke kind ontvangt na afloop een leuke attentie.

Toegangsprijzen:

€8,-

Locatie:

Martiniplaza
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen

Museum Volkenkunde

17 februari t/m 4 maart

Elke dag is een goeie dag voor een museum maar in de voorjaarsvakanties hebben vele museums speciale tentoonstellingen of activiteiten. Zo kan je na het zien van een prachtige Oegandese sieraden tentoonstelling zelf een armband maken. Er worden verhalen verteld en rondleidingen gegeven. Maar ook kleurplaten ingekleurd worden.

Toegangsprijzen:

Gratis t/m 4 jaar

Kinderen vanaf €6,-

Volwassenen 14,-

Museum jaarkaart is gratis toegang.

Locatie:

Steenstraat 1, Leiden

Tattoo expo Maastricht

17 en 18 februari

Onder het genot van live muziek en andere acts kan je je laten tatoeëren of bewonderen hoe anderen worden getatoeëerd. Artiesten uit binnen en buitenland komen hun kunsten vertonen. Met aan het einde van de avond een wedstrijd, wie heeft die dag de beste tatoeage gezet.

Toegangsprijzen:

Toegang op Zaterdag 17 feb of Zondag 18 feb kost 15,= euro.
Weekend pasje pasje kost 25,= euro.
Kinderen t/m 11 jaar gratis toegang – één kind per volwassene en onder eigen toezicht

Locatie:

MECC BV
Forum 100
6229 GV Maastricht

Knotsgekke kaarten dagen

22 t/m 24 februari

De Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen is met ruim 100 stands en 35 workshops de grootste creatieve kaarten- en scrapbeurs van Nederland. Alles op het gebied van kaartenmaken en scrappen is hier te vinden.

Toegangsprijzen:

Tickets online: € 7,00
Tickets kassa: € 8,50
Kids t/m 12 jaar gratis
Mannen gratis (mits in gezelschap van een vrouw)

Locatie:

Brabanthallen
Diezekade 2
5222AK
‘s‑Hertogenbosch

TuinIdee

22 t/m 25 februari

TuinIdee is hét vierdaagse event dat je als tuinliefhebber niet mag missen – met zo’n 200 aanbieders met topmerken. Dit jaar biedt TuinIdee nog meer inspiratie voor iedere tuinliefhebber. Of je nu een onderhoudsvriendelijke tuin hebt, alles voor een gezinstuin zoekt of die tuinfanaat bent die op zoek is naar een beetje luxe;

Toegangsprijzen:

Tot en met 21 februari kan je met hoge korting een kaartje kopen voor €12,- Anders €16,50

Er zijn speciale trein en bus  combi ticket te koop. 

Locatie:

Brabanthallen
Diezekade 2
5222AK
‘s‑Hertogenbosch

Veiligheidsmuseum

24 februari t/m 4 maart

Diverse leuke activiteiten zijn er te doen in de veiligheidsmuseum maar ik noem er 1 speciaal voor de aller kleinste. Voor andere leuke activiteiten raad ik je aan om even op de site te kijken.

Ga met de Paw Patrol pups op avontuur in het museum. Kun jij alle hondenpootjes van Chase, Everest, Marshall, Rocky, Rubble, Skye en Zuma vinden? Doe de opdrachten en verdien een Paw Patrol stickervel! De speurtocht duurt ongeveer 45 minuten en wordt aangeraden voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. 

Toegangsprijzen:

Volwassenen (v.a. 13 jaar) €9,50
Kinderen (4 t/m 12 jaar) €6,50
Kinderen (0 t/m 3 jaar) gratis
Gezinsticket (2 volw. & 2 kind.) € 27,50
Museumkaart gratis

Locatie:

Veiligheidsmuseum PIT
Schipperplein 4
1315 SB Almere

Modelbouwen

24 & 25 februari

Gebouwen, voer- en vaar- en vliegtuigen worden op een gestandaardiseerde schaal nagebouwd en te bewonderen.

De modelbouwshow is een evenement voor jong en oud. Een ontmoetingsplatform waar liefhebbers van modelbouw en LEGO  Bouwstenen  kennis en ervaring met elkaar kunnen uitwisselen. Voor 2018 heeft de Modelbouwshow als thema Plasticmodelbouw gekozen, zoals vliegtuigen, auto’s, boten en nog veel meer. Volop nieuwe modellen en activiteiten. Deze modelbouwshow mag u niet missen, het is dé vakbeurs voor de modelbouwer.

Toegangsprijzen:

Volwassenen: € 11,00
Kinderen 3 tot 12 jaar: € 5,00
Parkeren: € 5,00

Locatie:

Zeelandhallen
Da Vinciplein 1
4462GX Goes

Café Theater Festival

1 t/m 4 maart

In 28 cafés in Utrecht vind de café theater festival het CTF plaats. Vele leuke programma’s voor jong en oud. Kijk voor de diverse voorstellingen op de site. CTF is voor iedereen. En gratis te bezoeken. Je betaald wat jij vind dat de voorstelling waard was.

Let op:

De voorstellingen zijn vrij toegankelijk. En vol is dan ook echt vol. Hou hier rekening mee en kom op tijd.

Toegangsprijzen:

Gratis

Locatie:

Diverse cafés in Utrecht

Leuke tips voor dagjes uit in de vakantie met het hele gezin. De film tips. BMelloW.nl

Film tips voorjaarsvakantie:

Een vakantie is niet compleet zonder een bioscoop bezoek. Dus bij deze een overzicht van de kinderfilms die draaien in de bioscoop tijdens de voorjaarsvakantie.

  • The shape of water Eindelijk te zien in Nederland. Een prachtig sprookjesachtig verhaal. Gedurende de Koude Oorlog. De stomme schoonmaakster Elisa vindt op een dag samen met haar collega Zelda een visachtig wezen. Een vriendschap volgt. Dit wezen is de laatste van zijn soort en wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om eventueel te worden ingezet in het leger. Elisa wil het wezen helpen te ontsnappen uit het laboratorium.
  • Black panter Marvel’s Black Panther volgt het verhaal van T’Challa, die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen.
  • Gekte van Oranje Gek van Oranje is een zomerse ensemble-komedie, die zich afspeelt tijdens die paar weken dat Nederland een gedaanteverandering ondergaat, zijn doe-maar-gewoon mentaliteit van zich afschudt en zich verliest zich in de totale oranjegekte.

De volgende films zijn geschikt voor het hele gezin:

  • Bob de bouwer Scoop, Muck en Liftie zijn er helemaal klaar voor om Bob te helpen met de grootste klus die hij ooit heeft gedaan: een dam bouwen en een oude steengroeve veranderen in een waterreservoir voor Lentestad.
  • Ted En het geheim van Koning Midas Ted reist naar Las Vegas voor een presentatie van archeologe Sara Lavroff. Ze heeft bewijs gevonden van het bestaan van de Halsketting van Midas, de mysterieuze koning die volgens de mythe alles wat hij aanraakte in goud liet veranderen. Maar de hereniging met Sara wordt verstoord wanneer een rijke slechterik haar ontvoert. Hij wil haar dwingen de talisman te vinden, die oneindige rijkdom kan brengen. Samen met zijn vriendjes Belzoni de papegaai en Jeff de hond begint Ted aan een reis rond de wereld om Sara te redden. Onderweg ontmoet hij nieuwe vrienden… Maar ook nieuwe vijanden!
  • Early man  Holbewoner Dug leeft met zijn vrienden in het Stenen Tijdperk. Dan wordt zijn dorp aangevallen door een stam van verderop die – heel modern – al aan de Bronstijd is begonnen. Ze moeten er alles aan doen om hun dorp te redden van de ondergang
  • IJsland bende  Sem wilt ter nagedachtenis aan zijn overleden vader, een expeditie naar IJsland opzetten. Met zijn beste vriend Mohamed richt hij hiervoor De IJslandbende op. Vijf  jongens en een meisje, allen met hun eigen originaliteit, verenigen zich.

Lees ook eens 75 manieren om je kind(eren) bezig te houden

Dit waren mijn Leuke tips voor dagjes uit in de voorjaarsvakantie met het hele gezin. Zitten er tips bij voor een leuk dagje uit met jou en je gezin? Of heb jij misschien nog een leuke tip voor een dagje uit? Ik hoor het graag.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Leuke tips voor dagjes uit in de voorjaarsvakantie met het hele gezin.. BMelloW.nl

Pin It on Pinterest

Share This