Het is weer zaterdag. Tijd voor weer een top 5. Ik moest er best wel even over na denken waar ik het nu weer over zal hebben. Ik heb echt ideeën  genoeg. Maar niet alles inspireert me nu om er over te schrijven. Best wel irritant. Maar dat zal er wel bij horen als blogger. Uiteindelijk is het me toch gelukt. Leukste Disney classic films.

Voor als je het nog niet weet. Ik ben gek op Disney films. En dan heb ik het vooral over de tekenfilms. Als kind was ik er al helemaal weg van en dat is nooit over gegaan. Ik heb dan ook een flinke collectie Disney films.

Ik heb een enorme zwak voor het liefste ezeltje ter wereld namelijk Igor. Igor vind ik zo aandoenlijk. De films vind ik voor mij niet zo boeiend. Maar welke Disney classic films vind ik dan wel het leukst……

Lees ook eens: Mijn favo films.

# 1  Mulan

Mulan is de 36ste Disney classic film. En komt al weer uit 1998. De film is enigszins gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het is een komische film met een serieuze kant. Wat mij zo aanspreekt in de film is denk ik het stukje geschiedenis. ( Ik hou van geschiedenis) Met een snufje cultuur en een sterke vrouw die vecht waar ze in gelooft. Mulan laat zich door niets tegen houden. Mijn soort film dus.

Waar gaat de film over?

De Hunnen zijn terug. Alle mannen in China worden opgeroepen om te vechten. Mulan heeft geen sterkt broers die kunnen vechten. Enkel een oude vader die bovendien slecht te been is. Haar vader neemt de uitnodiging van de Keizer aan om te gaan vechten voor zijn land en Keizer. Mulan vind dat maar niks. Midden in de nacht pakt ze de harnas van haar vader en zijn uitnodiging om te gaan vechten.

Maar vrouwen mogen niet vechten. Niemand mag dan ook weten dat ze geen man is. Haar bescherm draakje zou haar wel helpen om als echte krijger te kunnen vechten. Maar zo makkelijk is het niet om in een leger vol mannen zo een groot geheim te bewaren. Kan Mulan de Hunnen verslaan? Lukt het haar om haar geheim te bewaren of doet ze haar familie schande brengen…..

# 2 Keizer Kuzco

Keizer Kuzco is de 40ste Disney classic film. En komt uit 2000. Keizer Kuzco kostte ongeveer 100 miljoen dollar (exclusief reclamecampagnes en meer) en is daarmee een van de duurste Disney-animatiefilms ooit gemaakt. De film bracht wereldwijd bijna 170 miljoen dollar op, en was daarmee niet erg succesvol.

Ik vind vooral de humor in deze film geweldig. Maar al met al vind ik het verhaal op zich gewoon mooi. Vroeger had ik een konijn van mij zelfs Pacha genoemd na een van de hoofdrol spellers. ( Veel van mijn dieren hebben namen van Walt Disney karakters gehad.)

Waar gaat de film over?

De film draait om de egoïstische Keizer Kuzco. Doordat zijn eigen ik belangrijker is dan wat of wie dan ook op de wereld vinden niet veel mensen hem aardig.  Yzma aast op zijn troon en doet er alles aan om die te krijgen. Ze veranderd Keizer Kuzco in een lama. Een pratende lama. Maar hoe wordt de ijdele en egoïstische Keizer weer mens?

Via een zware weg terug naar huis krijgt hij de hulp van Pacha. Pacha is een lieve hard werkende man van wie Kuzco zijn huis af wilt pakken. Kuzco wilt namelijk er een groot huis op bouwen. Dat er voor zijn huis een heel dorp moet wijken dat boeit hem niet zo. Al gaande leren Kuzco en Pacha elkaar beter kennen. Kuzco transformeert in een man die in gaat zien dat hij fout zit. En beloofd Pacha dar zijn huis niet hoeft te wijken voor die van Kuzco. Of zegt Kuzco dit alleen maar om de hulp van Pacha te krijgen? En lukt het Kuzco weer om mens te worden?

#3 Big Hero 6

Big Hero 6 is de 54ste Disney classic film. En komt al weer uit 2014. Het is een vrij nieuwe film Wat ik deze film zo bijzonder maakt is dat dit verhaal zo anders is dan alle andere teken films. Het verhaal speelt zich af in het heden. Iets wat niet vaak voorkomt bij Disney films. Het hele verhaal is zo van nu. Natuurkunde en scheikunde zit in de lift en is niet langer een vak voor nerds. En deze film bevestigd dit maar weer. Mijn oudste zoon is heel erg in het robots ontwerpen, natuurkunde en scheikunde. Hij vooral was dan ook weg van de film.

Waar gaat de film over?

Hiro woont na het overlijden van zijn ouders bij zijn tante en zijn broer. Hij houd zich bezig met robot gevechten. Zijn broer Tadashi wilt zijn leven wat meer richting geven en neemt hem mee naar de technische universiteit waar   Tadashi zijn uitvindingen bedenkt. Hier laat hij Hiro zijn laatste uitvindingen zien en stelt hem voor aan zijn vrienden.

Hero is zo onder de indruk van de school, dat het 14 jarige wonder kind zich inschrijft op de school. Hij ontwerpt de microbots, een revolutionair nieuw model robots. Zijn uitvinding levert hem veel lof op. Zowel een zakenman als een professor zien zijn werk microbots wel zitten…

Als zijn broer plotseling bij een brand omkomt stort zijn wereld in. De hele universiteit interesseert hem niet meer. Niks interesseert hem meer. Totdat er een reeks van rare gebeurtenissen plaats vinden die Hero maar niet kan verklaren. Hij gaat op onderzoek uit. Hier bij raakt Hero bevriend met een van de uitvindingen van zijn broer. Samen gaan ze op zoek naar de waarheid. Wat is eigenlijk de waarheid? En wat is er echt met zijn broer gebeurd? Komt hij achter al deze vragen….

# 4 Vaiana

Vaiana is de 56ste Disney classic film. En komt uit 2016. Een van de meest recente films. Ik wordt zo blij van deze film. Ik weet niet waarom. Misschien zijn het de witte stranden en de blauwe zee die mij zo doet verlangen naar al dat moois. Het doet me denken aan een van de mooiste plekjes waar ik ooit ben geweest.Misschien dat ik daarom er zo blij van wordt.

Lees ook een: DIY Vaiana bloemen krans 

Waar gaat de film over?

De tiener Vaiana, dochter van een opperhoofd is een ondernemend meisje. Geliefd bij haar volk. De grote zee roept haar, maar haar vader wilt er niks van weten. Er wordt niet gevaren en daar mee uit. Vaiana vind het best moeilijk om naar  haar vader te luisteren. De zee blijft haar maar roepen.

Vaiana wordt tot opperhoofd gemaakt. Ze voldoet aan deze rol zoals het hoort. Geliefd bij iedereen. Maar dan mislukken ineens alle oogsten. Zijn alle vissen in de zee dood. Niks is meer eetbaar. Er moet snel iets gebeuren. Om haar stam te redden gaat ze af op de oude verhalen van haar voorouders. De vloek die zou rusten op haar volk. Veroorzaakt door Maui. Vaiana gaat op zoek naar de halfgod Maui. Samen met Maui vertrekt ze op een avontuurlijke reis over de oceaan op zoek naar het legendarisch eiland Te Fiti om haar volk van de ondergang te redden. Onderwg beleven ze spannende avonturen.

# 5 Peter pan.

Peter pan is de 14de Disney classic film. En komt maar liefst uit 1953. Eerlijk gezegd kon ik echt niet kiezen welke het rijtje mocht gaan afsluiten. Peter Pan is het geworden omdat het de eerste film was die ik ooit in de bioscoop zag. En nee ik kom niet uit 1953. Mijn ouders waren toen nog niet eens geboren. Geen idee waarom die film toen in de bios draaide misschien een vernieuwde versie?

Waar gaat de film over?

Iedereen kent het verhaal toch wel. Het verhaal is al zo vaak voorgekauwd en overgoten in een nieuw jasje. Ik ben dan ook niet van plan om het uit te leggen. You all know te story. 

Leukste Disney classic films

Lees ook eens: verschrikkelijke ikke 3 première en review.

Dit was het dan weer mijn top 5 van deze week. De leukste Disney classic films voor jou op een rijtje. Ken jij de films? Zo ja welke vindt jij het leukst van deze 5? Wat vind jij de leukste Disney classic film? Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This