0 In Film en uitgaan tips/ Geef mij er 5./ Persoonlijk

Leukste festivals. 

Leukste festivals. BMelloW.nl.

Vroeger,  voor kinderen.  Toen was ik een een echte festivalganger. Als ik niet behoefte te werken dan stond ik wel op een festival.  En in de winter dan had ik nog altijd een van de vele indoor feesten.  Maar het waren de (buiten) festivals waar mijn hart sneller van klopte.

Lees ook eens: Memorabele concerten

Van de week zocht ik een tas.  Ik moest wat kleding kopen voor mijn oudste zoon in Amsterdam. Dan wil ik geen luiertas mee nemen.  Maar een tas die ik kruislings kan dragen.  Dus na twee jaar een luiertas was het tijd voor een normale tas.  Zoekend in een van de vele bakken met tassen,  vind ik er eentje die ik allang was vergeten.  Mijn oude festival tas. Op deze tas staan vele namen van feesten en festivals waar ik ooit ben geweest.  Na elk bezoek van een nieuw feest/ festival schreef ik de naam op deze tas.

Je kan vast wel begrijpen dat er heel veel herinneringen boven kwamen drijven.  Van dansen in de bloed hitte in mijn bikini tot klappertanden in de koude regen.  I’ve done it all.

Vandaag de dag ga ik niet meer alle festivals af.  Het is niet dat ik het niet meer leuk vind.  Het is meer dat ik steeds meer een huismus bent geworden.  En het geld liever aan het gezin besteed.  Al probeer ik elk jaar nog wel een keertje te gaan.

Het festival seizoen is weer in volle gang.  En het leek me dan ook leuk om jou mee te nemen in mijn festival leven before kids and after.  Maar naar welke festivals ging ik allemaal.  En welke vond / vind ik het leukste. Vandaag is het zaterdag,  de dag voor een top 5. Vandaag de leukste festivals.

#1 Mysteryland.

Ik hou van dit feest. Het is veelzijdig qua muziek. Het is immens groot en niet al te ver bij mij vandaan. Voor iedere house genre is er wel een stand met muziek waar jij van houdt. Ik was altijd overal en nergens te vinden. Van Dirty Dutch tot Thunderdome en alles daar tussen in. Ik heb een brede muziek smaak. Zolang het een beetje tempo heeft en de sfeer goed is vermaak ik me altijd wel.

Ik heb hier letterlijk in de bloedhitte staan dansen. Maar de laatste jaren alleen nog maar in de regen. Na vier jaar bijna elk festival in de regen te hebben gedanst ben ik wel een heel stuk minder gaan festivallen. Ondanks dat ik Mysteryland een fantastische festival vind kan ik er niet altijd naar toe. Het valt vaak samen met de verjaardag van mijn jongste zoon.  Mysteryland is een must see voor elke liefhebber van festivals. Het is erg groot en veel afwisseling. Het is er altijd prachtig aangekleed. Je waant je in een sprookje. Overal verklede mensen.  Onverwachts leuke doe dingen. Een echte aanrader. Dit jaar kan ik weer niet. Het valt weer samen met de verjaardag van mijn zoon.

#2 Burning man NL

Burning man al jaren een begrip in Amerika. Het festival in zijn soort. Dit festival staat al zeker tien jaar op mijn to do lijst. Maar Burning man Amerika is gewoon te duur voor mij. Je moet een vliegticket hebben, een camper  en fiets huren. Plus nog eens alle camping benodigdheden. Onder de €4000,- zou dit festival waarschijnlijk niet haalbaar zijn. Snap je mijn dilemma. Ik was dan ook erg blij verrast dat Burning man naar Nederland kwam. Helaas zijn de kaarten niet voor iedereen te krijgen. Het festival is toch wel uniek in zijn soort en dat willen ze graag zo houden. Alleen voor leden zijn de kaarten te krijgen. En persoonsgebonden.

Burning man Nederland had ik maar uit mijn hoofd gezet.

Druk met andere dingen. En eerlijk was ik na het heugelijke nieuws dat het naar Nederland kwam het al weer vergeten. Totdat een vriendin van mij me opbelde met de vraag of ik mee wilde. Zij had een kaartje over. Nou dat wilde ik wel. Het was even een gedoetje om de kaart op mijn naam te krijgen. Maar het feest kon beginnen.

Help wat trek ik aan. Dagen lang gingen er foto’s van Pinterest over en weer tussen haar en mij. Uiteindelijk heb ik mijn outfit gemaakt. En voor mijn vriendin maakte ik een rode tutu. We zagen er uit alsof we al jaren er kwamen. Dat we geen maagden meer waren maar al echte Burners..  Een Burner is een ingewijd persoon die op het festival Burning man komt. Een maagd is iemand die er voor het eerst komt en nog ingewijd moet worden.

Het begon al goed.

De inwijding is om te gieren van het lachen. Bij de eerst stappen op het terein zagen we de eerst naakte mensen al lopen. Stapte net uit een hot tube. Een immens grote zeppelin achtig ding dat meters boven de grond stond. Overal waren kunst werken. Kinderen liepen en fietste over het terrein.

Op dit festival zijn kinderen net zo welkom als volwassenen. Een festival voor het hele gezin. Wel is dit een festival voor ruimdenkende mensen. Het is een aparte gemeenschap. Iedereen ziet er bijzonder gekleed uit. Veelal in steam punk, Ibiza style of meer hippy achtig kleding. Een bijzondere samen zijn van artistieke mensen. Ik heb hier de mooiste dans show ooit gezien. Briefjes gestuurd naar mensen die ik in de loop der jaren had verloren. Zo waren die ook even bij me. Je kan er mediteren, muziek maken, eten koken, eten delen. Je bent je eigen bar. Alles moet je zelf mee nemen, je eten en drinken. Het feest kan je dus zo duur maken als je zelf wilt. Het was zo een bijzondere festival. Ik heb er weken voor nodig gehad om weer te landen. Ik kan het niet anders uitleggen.

#3 Dance valley

Al is dit festival al jaren zijn glorie kwijt. Ooit was dit een van de best bezochte festivals. En wat heb ik daar een top tijd gehad. Van snik heet tot de hel van regen, ik heb het hier allemaal mee mogen maken. Glijdend van de heuvels, vallen in de modder. Vele zullen begrijpen wat ik bedoel.

Maar ooit toen DJ Jean nog draaide in zijn tent Madhouse. Dat stond bij de reuzenrad, toen was het nog een te gek feest. En niet iedereen zal het met mij eens zijn. Madhouse was niet bij iedereen geliefd, maar er was sfeer, gezelligheid op Dance valley. Dat was de laatste jaren zoek. Ik ben dan ook een paar jaar geleden voor het laatst geweest. Maar ik heb ik heb hier zo veel mooie dagen mogen beleven dat Dance Valley wel thuis hoort in mijn top 5 leukste festivals.

Lees ook eens: leukste uitjes met kinderen.

#4 Loveland.

Het is niet zo zeer dat ik de muziek van Loveland goed vind. Vere van eigenlijk. Veel te soft. Maar wat dit toch een leuk feest maakt is de locatie. Een feest in misschien wel het mooiste buitenbad die ik ken. Een grote speelweide, zwambaden en een natuurlijk meer. Hoe mooi kan je het hebben. De sfeer is er altijd goed. Goed voor een dagje vermaak en gezelligheid. De zwembad is leeg op het moment dat het festival aan de gang is. Maar dit mag de pret niet drukken. Ook al vind ik de muziek, traag en gehele festival is dat zeker niet.

# 5 New frontier 1998

New frontier was mijn eerste festival. Naar feesten ging ik al wel. Maar dit was buiten. Toen Almere strand nog gewoon Muiden strand heten. Het was magisch. Tenten op het strand met diverse muziek stylen. Iets nieuws toen. Nu niet meer weg te denken. Ik weet nog goed dat ik de zonsopkomst bekeek vanaf het strand. Het was zo iets moois. Na een avond feesten de warmte je tegemoet zien komen. New frontier mocht maar een jaar bestaan helaas. Het tweede jaar moest op het laatste moment afgelast worden. Na een kort geding van de omwonende tegen dit feest. Erg jammer, het had zo een mooie feest kunnen zijn. Dit feest staat in mijn top 5 omdat dit het begin was van mijn vele festival avonturen. Een mooi feest met mooie herinneringen.

Festivals die ook leuk zijn met kinderen zijn: De rollende keukens,  Parade en  Kwaku. Als het weer het toe laat neem ik hier dan ook graag een kijkje. Boeit het mij niet of ik een beetje regen vang. Met kinderen vind ik dit toch niet echt geslaagd. Zeker niet met kleine kinderen. Ik ben dan ook een mooi weer festivalganger geworden.

Dit was in het kort een verslag van mijn leukste festivals. Ga of ging jij wel eens naar festivals? Zo ja welk festival vind jij erg leuk en waarom. Staan er nog festivals in de planning?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply