Maandoverzicht mei 2019

Blog, Persoonlijk | 0 Reacties

Wil je weten wat ik deze maand allemaal heb gedaan?

Leuke blog evenement, lekker ontbeten en nog heel veel meer. Ook heb ik een aankondiging over mijn blog, vertel ik in het kort over hoe het nu gaat met mijn gezondheid. 

Persoonlijk:

Een hoogte punt van deze maand was toch wel de eerste schooldag van mijn dochter. Vooral papa vond het erg spannend, zijn kleine meid op weg naar een nieuw avontuur. Gewapend met haar knuffel doekje ging ze het avontuur dapper aan.

Toen ik haar later kwam ophalen, wilde ze niet mee, goed teken.

Ik vond het vooral gek om ineens kind loos te zijn. Wat zou ik gaan doen? Duizenden dingen schoten door mijn hoofd. Wat zal ik gaan doen met mijn niet verworven vrijheid? Uiteindelijk besloot ik een keer helemaal niks te doen. Best fijn kan ik je vertellen.

Reuma

Het is al een ruime tijd geleden dat ik iets heb geschreven over mijn reuma. Het is niet dat ik er geen last van heb. Het is eerder dat ik niet graag klaag. Oké, over kou kan ik heel goed klagen. Maar over mijn ziekte hoor je mijn weinig.

Het is er, punt. Nog altijd is er weinig veranderd. Volgende maand moet ik weer foto’s laten maken van mijn gewrichten en zal ik te horen krijgen over het achter uit is gegaan of niet.  Omdat ik ben gestopt met de medicatie is de pijn en de extreme vermoeidheid toegenomen. Dit is dan ook een van de reden dat ik deze maand niet erg actief was op de blog.  (Scrol door om de andere reden te weten te komen. Of lees lekker verder.)

Lees eens:

Echte post is cool

Ook dit jaar deed ik weer mee aan echte post is cool.  Voor de 4de keer deed ik mee. En nog altijd even leuk.

Lees ook eens:

Wat houdt echte post is cool in? Ik krijg een naam en de nodige gegevens. Voor die persoon koop en of maak je leuke cadeautjes en verstuur je. Iemand anders heeft mij. Dit keer maakte iedereen op 18 mei hun cadeau open.

Dit keer had ik een blogger die ik persoonlijk ken. Dat maakt het nog leuker. Ik had Marieke van Marieke blogt. Op haar blog kan je zien wat ik haar gaf.

Ik kreeg van Xeef (Instagram only) superleuke cadeautjes. Ik ben er echt super blij mee. (Zie rechter foto). Ik kreeg:

  • (mijn favo kleuren).
  • Bol.com bon (altijd goed).
  • Boekenlegger
  • Bullet journal stencils van Mus (erg handig).
  • Tap bladen van sticky notes van Mus (gaan heel veel gebruikt worden)
  • Notebook
  • Super schattige stickertjes.
  • En een heel lief kaartje die ik direct een mooi plekje hebt gegeven.

Mijn dank is groot Eva voor het geven van deze superleuke cadeautjes.  Je hebt er een waar feestje van gemaakt. En Inge van monsieur mango voor het organiseren van de swap.

Verrassing van Optimel

In de meivakantie stond Optimel voor de deur met een megapakket. Ik ben gek op de producten van Optimel. En het uitproberen van hun nieuwe salades maakt mij direct enthousiast.

De salades hebben mij dan ook niet teleurgesteld. De kerrie vond ik het minst lekker. Maar dat komt omdat de kurkuma iets te veel overheerste naar mijn smaak. Maar dat is slechts wat ik vind. Ik heb er samen met mijn gezin van genoten.

Mijn favoriet was de selderij, appeltjes en rozijnen. Mijn kinderen vonden de paprika variant het lekkerst. Ik zou zeggen ga het uitproberen. Ik ben benieuwd welke jouw favoriet is.

Lees ook eens: Optimel is vernieuwd. 

Viking direct blogger evenement

Ik kreeg een uitnodiging van Vicking direct. Vorig jaar had ik al een superleuke samenwerking met hun. Mijn interesse was direct gewekt. Een creatieve middag met diverse workshops. En het is in Amsterdam, 5 km van mijn huis af. Perfect voor mij. Ik ga niet vaak naar blog evenementen. Maar deze wilde ik niet missen.

Het evenement vond plaats in Crazy kitchen. De industriële uitstraling viel mij direct op bij binnenkomst. De prachtig open indeling. Ik hou ervan.

Fotografie workshop

We kregen een workshop fotografie. Iets waar ik zeker nog het nodige over moet leren. De workshop werd gegeven door My Lucie.com.

Een paar foto’s zijn dan ook door haar gemaakt.

Met de tips die Lucie gaf kan ik zeker mijn foto’s verbeteren. Voor zowel mijn blog als mijn Instagram account. Vooral voor mijn Insta kan ik goed aan de slag met haar tips.

Ook realiseerde ik me dat ik mijn fotografie veeeel meer aandacht moet gaan geven en er veel meer bij na moet denken.

Na de fotografie workshop was het etenstijd. Al het eten zag er zo heerlijk uit. Aan de veganisten en vegetariërs was goed gedacht. Gewend om altijd zwaar in de minderheid te zijn als vegetariër. Vaak niet eens rekening gehouden met mij. Daar was hier wel goed rekening mee gehouden. Keuzen genoeg.

En wat was het eten lekker. Ik heb hier de lekkerste hummus ooit gegeten. Smaakte naar meer.

Foto gemaakt door MyLucie.com

Kalligrafie workshop

Na het eten werden we in twee groepen verdeeld. Zo kon er in kleinere groepen een workshop worden gegeven. Ik besloot eerst te beginnen met de workshop kalligrafie. De workshop werd gegeven door Manon van Oh pretty paper.

Ik worstel vanaf dag een om het kalligraferen in de vingers te krijgen. Op school was ik er al belabberd in. En met mijn reuma is het nu helemaal een uitdaging.

Ik hoopte dan ook iets beter te snappen hoe het zou werken. Hoe ik de letters moet, (of beter gezegd) kan schrijven.

Met hulp van de tips die Manon ons gaf is er zeker een duidelijke verbetering in mijn kalligrafie. En met haar tips kan ik thuis oefenen om het ooit net zo goed als haar te kunnen.

Want volgens haar moet je dit heel veel oefenen voordat je het onder de knie krijgt. Haar beste tip was denk ik wel dat je je eigen draai moet geven aan de kalligrafie.

Je hoeft niet letterlijk de letters over te nemen en na te maken.

Houtbranden workshop

De workshop werd gegeven door Ilse van Lus creatieve workshop.

Zelf heb ik al jaren een houtbrander liggen maar nog nooit wat mee gedaan. De workshop was voor mij de eerste keer dat ik uberhaupt met deze techniek werkte.

Het viel mij vies tegen. De perfectionist in mij kreeg het niet voor elkaar om de bloem op het doosje te maken zoals ik het wilde. Later begreep ik dat houtnerven het moeilijker maakt om strakke lijnen te branden. En tja… later er nu net heel veel houtnerven zitten in het doosje wat ik had.

Ik vond het ondanks dat erg leuk en ik ga er zeker een keer mee aan de slag thuis. Kans is groot dat je het hier op mijn blog voorbij gaat zien komen.

Het was een superleuke middag, Ik heb er veel geleerd en weer leuke bloggers gezien en nieuwe ontmoet. Bedankt Vicking direct voor de supergezellige en creatieve dag. Met alles wat ik hier heb geleerd kan ik zeker gebruiken voor mijn blog.

Tot slot …

Mijn blog BMelloW

Het is je vast wel opgevallen dat het wat rustiger is op mijn blog. Dat blijft het voor nu ook wel. Ik heb zo veel te verbeteren aan de blog zins ik van blog thema bent veranderd, dat dit mijn prioriteit heeft.

Het veranderen van de thema heeft ervoor gezorgd dat de bestaande blogs er niet meer zo mooi uit zien. De indelingen en lettertypes kloppen niet meer. Daar moet ik mee aan de slag.

Ik wil zo snel mogelijk het leesplezier voor jou verbeteren. En met meer dan 500 blog berichten ben ik daar wel even mee bezig.

Ik kan niet en nieuwe content ontwikkelen en verbeteren. Daarom ga ik voor nu tot zeker september terug naar 1 dag in de week bloggen. De vaste dag gaat donderdag zijn. De dag dat ik mee doe aan de crea cross uitdaging. Zo nu en dan zal er op dinsdag of op zaterdag een extra blog verschijnen zoals je dat al van mij gewend bent. Maar omdat dat niet vast staat, neemt dat voor mij de druk weg om iets online te moeten zetten.

Ik hoop dat je het snapt en wilt begrijpen. Uiteindelijk doe ik het voor jou als mijn lezer.

Ik sluit de maand mei af met een goed gevoel en start met een lekker warme eerste echte zomerse dag de nieuwe maand. De maand waarin mijn jongste en oudste kind jarig zijn. En de laatste schoolmaand in gaat voordat de zomervakantie kan gaan starten in Nederland.

Wordt lid van mijn BMelloW facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

 

Fijn weekend en een super nieuwe maand vol mooie herinneringen.

Melanie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutselwerk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen. 

Veel plezier

Let's get social

Pin It on Pinterest

Share This