Maskers maken. Of het nu voor een feestje is of gewoon thuis voor je eigen kinderen. Maak van 1 basis masker je eigen creatie. Makkelijk aan te passen voor welk thema dan ook.

Voor het eindfeest van mijn oudste zoon was mij gevraagd of ik  wat dingen kon maken en bedenken. Een van die dingen was een aantal knutsel opdrachten wat makkelijk en snel uit te voeren is voor kinderen van ongeveer 2 tot 12 jaar. Het thema van dit jaar was Disney.

Ook al vallen de Minions niet onder Disney toch mochten ze meedoen. Een masker maken dat wilde ik ze laten doen. Maar hoe maak je nu een masker en sjablonen waar iedereen mee overweg kan. Het was even puzzelen maar uiteindelijk kwam ik er uit.

1 basis masker steeds anders te maken.

Dat was mijn uitgangspunt. En ik geloof dat dat aardig gelukt is. Je kan ze maken als een echt masker wat de kinderen op zetten.  Of je maakt het op een stokje zodat ze perfect zijn als props voor een photo booth.

Met deze basis kan je alle kanten op. Van indiaan tot prinses. Voor elke thema en gelegenheid zijn is deze basis masker geschikt. 

Moeilijkheidsgraad: ★ ★☆ ☆ 

Tijdsduur: > 30 minuten 

Benodigdheden:

 • karton
 • elastiekjes of stokjes
 • diverse gekleurde papier
 • leuk decoratie materiaal
 • lijm
 • schaar
 • sjabloon of pdf masker

  Werkbeschrijving:

  • Print de pdf masker uit. (Zie bovenstaande foto).
  • Knip de printable uit. Liefst op karton. Zie bovenstaande foto
  • Je kan de printable meteen versieren of je maakt het op een stevig stuk karton zodat je het ten alle tijden kan gebruiken als sjabloon. ( zie onderstaande fotoHierdoor kan je het steeds weer gebruiken zonder dat het snel kapot gaat. Zeker op een kinderfeestje adviseer ik dit.

  Lees ook eens:

  • De cirkel die bij de prinatable zit is voor de bril van een Minion. Die zelfde cirkel kan je gebruiken om het oog van Mike te maken. Binnenste ring is voor het blauw en de buitenste cirkel wit. Kijk maar naar de foto’s dan begrijp je wat ik bedoel.
  • Kleine kinderen zullen meer hulp nodig hebben bij het uitknippen als je een groep peuter of kleuters de maskers zelf wilt uit laten knippen dan kan je er ook voor kiezen om ze met een prikker de masker te prikken in plaats van knippen.
  • Als je de basis van het masker hebt kan je de kinderen het naar eigen inzicht laten versieren.

  De basis is nu af.

  • Ik ben benieuwd wat je kinderen er voor moois van maken.
  • Als de masker mooi versierd is kan je gaten aan de uiterste zijkanten maken en er aan beiden kanten een elastiekje er doorheen. ( zie onderstaande foto)
  • Wil je de maskers gebruiken voor een photo booth dan moet je aan de binnenkant van een  uiteinde een stokje vast maken. Het zou gedaan kunnen worden met een saté prikker. Maak dan wel even de prikkant bot door er een stukje af te knippen. Je wilt natuurlijk niet dat iemand zich pijn doet.

  Op de bovenstaande foto kan je een paar suggesties zien. Plaats alleen de meest duidelijke elementen van een karakter op je masker.

  Zo heeft Mike maar 1 oog en twee kleine horentjes. En een Minion is geel en heeft altijd een bril op. Met zwart stekel haar. Er is niet voor niks een uitdrukking minder is meer.

  Natuurlijk kan je ook je eigen fantasie er op los laten. Zoals je kan zien op de paarse masker met stippen.

   

  TIP.

  Het is de perfecte knutsel project voor op school, opvang maar ook thuis tijdens een verjaardagsfeestje.

  Klein en groot zal zich hier best mee kunnen vermaken. Bij hele kleine kinderen kan je er ook voor kiezen om er stickers op te plakken. 

  Wordt lid van mijn BMelloW facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

  Veel knutsel plezier, 

  Melanie

  6 Reacties
  1. Astrid

   Cool! Wat een grappige maskertjes. Ik ga ze voor de kids maken!

   Antwoord
   • BMelloW

    Dank je. Tip, als je ze van vilt of foam maakt kunnen ze nog heel lang mee. veel knutsel plezier

    Antwoord
  2. MamaPlaneet

   Super leuk! Ga ik binnenkort met de kinderen maken. Bedankt voor de leuke tip!

   Antwoord
   • BMelloW

    Graag gedaan laat het resultaat zien als je wilt.

    Antwoord

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hoi mijn naam is Melanie

  Hoi mijn naam is Melanie

  Welkom bij BMelloW. Voor de leukste, vaak simpel te maken DIY, knutsel ideeën. Diverse knutselwerk ideetjes voor kleine en grote creatievelingen. 

  Veel plezier

  Let's get social

  Pin It on Pinterest

  Share This