2 In Film en uitgaan tips/ Geef mij er 5.

Memorabele concerten. 

Vandaag is het weer zaterdag en dus tijd voor de rubriek geef mij er 5. Dit keer vertel ik over mijn memorabele concerten.  Welke concerten zijn mij het meest bij gebleven.

Ik ben in mijn leven met regelmaat naar concerten geweest. En een aantal zijn mij heel erg bij gebleven.  Sommige waren boven verwachting goed en sommige erg teleurstellend.  Vandaag in memorabele concerten neem ik je mee naar de 5 concerten die mij het meeste bij zijn gebleven.

Pharrell Williams

Ik ben al meer dan tien jaar een grote bewonderaar van zijn werk.  Of het nu zijn werk was met de band NERD. Of zijn solo werk met artiesten zoals Snoop Dogg. Ik vind hem altijd even briljant.  Toen hij naar Nederland kwam hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Gelukkig konden we kaartjes bemachtigen en zijn concert werd een feit.  Ik keek er erg naar uit.  Zijn grootste en meest bekende hit Happy was nog niet zo lang uit.  En dat was te merken.  Het publiek was jong en veel studenten.  Zijn oudere werk niet echt bekend bij het publiek zo zal al snel duidelijk worden.

Veelte lang liet ook deze ras artiest op zich wachten. Uiteindelijk kwam hij dan.  Pharrell. Een briljant artiest.  Iemand met veel gevoel voor muziek,  zang en dans.  Maar niks van dit alles kwam tot uiting tijdens dit concert.

De achtergrond was er eentje van weinig indruk.  Een scherm met wat psychedelische vormen. Iets wat al jaren in de discotheken voorbij komt.  Niks vernieuwend.  Hij kwam op in een futuristisch pak met twee danseressen die een beetje om hem heen dartelde.  Geen indrukwekkende dansshow.  Nog een goeie zang partij.  Na precies een uur liep hij het podium af.  En verdween.  Dat was het.  Geen toegift of bedankje voor zijn fans.

Ik ben nog nooit zo teleurgesteld in een artiest en het concert.  Ik verwachte van hem zo veel meer.  Een man van zijn kaliber zal toch op zijn minst een show kunnen neerzetten.  Het leek wel of het hem allemaal niks interesseerde.  Hij had zijn zakken gevuld.  Zijn fans niet belangrijk. Gelukkig was het 1 van mijn goedkoopste concerten.  Ooit.  Nee,  mijn geld krijgt hij niet meer.  Totaal afgeknapt.

Madonna.

Van haar ben ik naar meerdere concerten geweest. Maar de geen die ik het beste vond blijft voor mij Confessions tour Dit misschien ook wel omdat het mijn eerste concert van haar was. Maar ook omdat ik dit de beste show van haar vond. Ik denk wel de beste show die ik ooit hebt gezien.

Deze show mocht in bepaalde landen niet.  De katholieke kerk was er niet blij mee. Elke krant en televisie programma haalde ze naar aanleiding van haar omstreden show.  Dit allemaal omdat ze tijdens de show aan het kruis hangt met een doorn krans op haar hoofd.

De show was ijzersterk.  Haar dansers fenomenaal. Voor haar zang hoef je niet naar haar concerten te komen.  Ze playbackt vrijwel alles.  Maar ze weet wel hoe ze een show moet neerzetten. Ik heb zoveel respect voor een vrouw van haar leeftijd die zo een show kan maken. Ik heb nog nooit iemand zo een show zien geven, behalve zij.  Zo mooi en zo goed.  Als het om show gaat zijn er denk ik maar weinig artiesten die zich kunnen meten met haar.

Ziggy Marley

Dit concert vond plaats op één van mijn meest favoriete locatie.  Namelijk Paradiso.  Ziggy zong zowel zijn eigen muziek als dat van zijn vader.

Wat dit concert er eentje maakte om nooit meer te vergeten is toch wel vanwege de sfeer.  Lekker relaxed.  Kan komen omdat de meeste joints aan het roken was inclusief Ziggy zelf.  Maar er is iets met Paradiso.  Juist het kleinschalige van dit concert maakte het voor mij een fijn concert. Alsof hij persoonlijk voor je aan het zingen was.

Lionel Richie

Dit concert vond plaats in Ahoy.  Ook een van mijn favoriete locaties.  Maar onderweg naar het concert belanden we in een file.  Een file waardoor de ring rond Rotterdam vast stond.  Alle wegen naar de Ahoy stonden vast.  Ruim 2 uur lang geen beweging in te krijgen.  Dit maakte het al onvergetelijk.

Via de radio kregen we te horen dat Lionel Richie een uur later zou beginnen met zijn concert.  Omdat hij het belangrijk vond dat iedereen de kans moest krijgen om zijn concert te zien.  Erg attent van hem.  De meeste artiesten houden geen rekening met hun fans.

Het concert was geweldig.  Hij is een echte artiest.  Zang en muziek hij kan het allemaal.  Een zeer goed concert zonder opsmuk. Maar dat had hij ook niet nodig.

Anouk.

Toen ik kaartjes kocht van dit concert was ik alles behalve een fan van haar. Maar ze gaf een optreden in misschien wel de mooiste locatie die er bestaat. Namelijk Carre.

Haar muziek vond ik wel leuk anders was ik er niet naar toe gegaan.

Net als Paradiso is Carre een kleine intieme zaal. Anouk stond toen nog aan het begin van haar carrière. Ster allures had ze toen nog niet. Ze gaf een prima concert. En wauw wat kan zij zingen. Een strot ongekend. Ik heb veel concerten mee gemaakt. Maar er zijn maar heel weinig artiesten die ook echt zuiver en goed live kunnen zingen. En dat moet ik Anouk nageven zingen dat kan zij.

Maar wat dit concert voor mij zo onvergetelijk maakt is haar toegift. Na een paar toe giften vond de band het wel genoeg. Maar Anouk wilde haar fans niet teleurstellen. Zonde microfoon. Op haar inmiddels blote voeten liep zij het publiek in. En daar begon ze uit het niks Sacrifice te zingen. Het was van zo een ongekende zang kwaliteit om zo te zingen zoals zij dat toen deed. Kippenvel kreeg ik er van. En als ik er aan denk krijg ik nog elke keer kippenvel.

Dit was zeker haar beste concert geweest. Want een ander concert van haar in Eindhoven beschouw ik als 1 van de slechtste ooit. Niet van wegen haar zingen, want dat kan ze. Maar omdat zij vond dat haar fans moesten blijven zitten op hun stoelen. Staan en dansen mocht niet. Dit was het begin van haar enorme echo en diva gedrag. Erg jammer. Hierdoor is zij mijn respect wel een beetje verloren.

Memorabele concerten.

Ga jij graag naar concerten? Heb jij een concert die je geweldig vond of juist ruk? Ben je misschien wel naar het zelfde concert geweest als ik? Is er een artiest waarvan jij zegt die moet je een keer zien optreden. Ik hoor het allemaal maar wat graag van jou.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Maaike
  25/03/2017 at 09:58

  Wat een leuke blog! Ben zelf een keer naar Anouk geweest in Rotterdam. Maar het concert van Bon Jovi in het goffert park staat bij mij op 1!

  • Reply
   BMelloW
   25/03/2017 at 11:08

   Ik ben ook een keer naar Anouk in Rotterdam geweest. Bon Jovi kan ik me heel goed van voorstellen dat dat een super concert was. Lijkt mij ook wel wat.

  Leave a Reply