Mijn favoriete eten. Vandaag is het weer zaterdag en dat betekend dat ik voor jou mijn top 5 bedenk. In het rubriek geef mij er 5 vertel ik vandaag van welk eten ik hou. Gerechten waar je me midden in de nacht wakker voor mag maken.Nou ja. Met drie kinderen is slaap mij heilig. Liever maak je me voor niks wakker. Dus bij deze welke gerechten mag je mij altijd voorschotelen. Wat is mijn favoriete eten?

Mijn favoriete eten.

1     Nasi goreng

Een goeie Indonesische of Surinaams. Nasi goreng maak je mij altijd blij mee. En dan het liefst de Nasi rames variant. We eten dit dan ook regelmatig. Als ik inspiratie loos ben dan maak ik nasi rames. Iedereen in huis houdt er van. Dus fout kan ik er niet mee gaan. Nasi goreng het gerecht dat ik echt elke dag kan eten. En nooit genoeg van zal krijgen. Het is dan ook niet voor niks mijn favoriete eten.

Voor als je uit een ei komt en niet weet wat nasi is. Nasi betekend eigenlijk niet meer dan rijst in het Indonesisch. Plak er goreng achter en het betekend ineens gebakken rijst. Rames betekend een mix van verschillende groeten en vlees.

Danny van 24 kitchen heeft een goed recept voor nasi. Voor het recept klik hier.

2     Gado Gado met longtong.

Laat ik hier wel heel duidelijk over zijn. Dan hebben we het wel over gado gado met kool niet met sla. Zo zie ik het nog wel eens bij Nederlanders die denken Indisch te koken. Ook vind ik gado gado het lekkerst met longtong. O ja, en natuurlijk ook petjel en geen pindasaus.

Vertaling van het eten: gado gado is een verzameling van groenten ( chineeskool, sperziebonen, wortelen en taugé.) Hierbij hoort ook gekookte ei. Longtong is kleefrijst in blokjes gesneden. Over dit alles hoort petjel. Veel mensen noemen het pindasaus. Maar het is toch iets anders. Zeker als het om de smaak gaat.

Hare Maristeit had een goed bericht over longtong. Wil je meer weten over longtong en het recept. Klik dan hier. Ook schreef zij een leuk stuk over gado gado.

3     Pasteitjes.

En ook al heb ik pasteitjes uit verschillende landen geprobeerd, er gaat niks boven de Indische pasteitjes. Ik vind ze verschrikkelijk om te maken. En zou het eigenlijk veel vaker moeten doen. Dan zal ik er ooit vast een handigheid in krijgen. Maar ik en pasteitjes gaan niet samen. Ja als ik ze mag opeten.

Weten hoe je pasteitjes maakt: klik dan hier.

Mijn favoriete eten.

4     Roti vegetarisch

Roti betekend in het Indonesische brood. Al eten ze daar vrijwel geen brood. De roti die ik bedoel komt daar niet eens vandaan. De roti die ik bedoel komt uit Suriname. Ik hou van de Indische en Surinaamse keuken. Dat mag nu wel duidelijk zijn. Wat nu pas duidelijker wordt is dat ik vrijwel geen vlees eet. Ik hou er niet van. Maar de roti vegetarisch die eet ik maar wat graag. Een goeie roti is maar moeilijk te vinden. En als ik die dan kan eten dan laat ik het mij altijd goed smaken. En voor mij hoort bij een goeie roti een rode Fernandes. Ik weet niet waarom. Het is gewoon lekker. Het mierzoete van het drankje en de pittige roti. Jammie. Krijg er nu al trek in.

5     Penne Arrabiata

Dit vond ik best lastig om te kiezen. Maar een vers gemaakte Arrabiata saus met penne. Dat is toch echt wel genieten. Als je even niet weet wat Penne Arrabiata is. Penne is een holle pijp vormige pasta. Arrabiata is de saus. Dit is een simpele pasta saus gemaakt van niets meer dan tomaten saus en peper. De eenvoud maakt dat ik hier echt gek op bent. Mits goed gemaakt. Pittig en vers. Weten hoe je dit moet maken. Klik dan hier.

Dit was het weer. Mijn 5 favoriete. Wat is jouw favoriete eten?  Waar mogen ze jou wakker voor maken?  En wat vind je van mijn favoriete eten. Ken je de gerechten? 

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Pin It on Pinterest

Share This