8 In Film en uitgaan tips/ Geef mij er 5./ Persoonlijk

Mijn favoriete films.

Mijn favoriete films. BMelloW.nl.

Mijn favoriete films. Na lang wikken en wegen bedacht ik dat dit maar eens moest zijn waar mijn top 5 over moet gaan. Ik ben gek op film en schrijf er graag over. En in mijn rubriek geef me er 5 had ik het nog niet over mijn favoriete films gehad. Dus bij deze. Mijn top 5 favoriete films.

Ik moest hier wel even goed over na denken. Wat zijn eigenlijk mijn favoriete films. De nummer 1 is geen probleem om te bedenken. Maar dan. Wat zijn nog meer mijn favoriete films? Wat maakt een film tot een favoriet? Toen ik mezelf die vraag stelde was het antwoord ineens een stuk duidelijker. Wat maakt een film favoriet? Simpel als ik de film duizenden keren kan kijken en het verveeld me nog steeds niet. Wat maakt een film voor jou favoriet?

Mijn favoriete films zijn:

#1 Pulp Fiction.

Ik kan deze film wel duizenden keren kijken. Ik heb het ook thuis liggen. Wat ik het mooie vind aan deze film is dat ik er elke keer weer iets nieuws in ontdek. En dat vind ik knap voor een film. Voor de mensen die de film niet kennen ik zal er in het kort iets over vertellen.

Pulp Fiction is een Amerikaanse misdaadfilm uit 1994 onder regie van Quentin Tarantino.  Naast de regie heeft hij ook het script geschreven. Er spelen in deze film 2 van mijn favoriete acteurs in mee namelijk,  Samuel L. Jackson en John Travolta. De film won 40 prijzen waaronder een Oscar voor Beste Origineel Scenario.

Waar gaat Pulp Fiction over?

Het geheel bestaat uit een aantal verschillende verhaallijnen, die elkaar gaandeweg ontmoeten en beïnvloeden. Alle verhalen lopen kris kras door elkaar heen. Het is lastig om precies uit te leggen waar het over gaat. Ik zou zeggen kijk de trailer maar.

#2 The Godfather trilogie

Maar met de trilogie doel ik vooral op deel 1 met Marlon Brandon als de Godfather. Wat ik zo mooi vind aan deze film reeks is gewoon het hele plaatje. Je leeft met de familie mee. Je gelooft elk woord. Het acteer en regisseer werk is van een zeer hoge kwaliteit.

The Godfather deel 1 won drie Oscars waaronder voor beste film. Ook bij de golden globes viel deze film goed in de prijzen. Deze film word ook wel eens gezien als de beste film die er ooit is gemaakt.

The Godfather is een Amerikaanse speelfilm uit 1972, 1974 & 1990 van regisseur Francis Ford Coppola. En natuurlijk is het een Al Pacino die de film compleet maakt.

Waar gaat The Godfather over?

De Corleone familie is een machtige maffiafamilie, en houdt zich bezig met allerlei duistere zaken. Dit zorgt nog weleens voor problemen. Op zakelijk gebied gaat het er nogal hard aan toe. In de Godfather krijg je een kijkje in de wereld van de maffia. Hieronder de trailer voor als je nog even een geheugen steuntje nodig hebt. Al kan ik me niet voorstellen dat je deze film nooit hebt gezien.

Lees ook eens: Boss Baby de leukste kinderfilm van het moment.

#3 Braveheart

Braveheart is een Amerikaanse film uit 1995. De film werd geregisseerd en geproduceerd door Mel Gibson, die ook de hoofdrol speelde.

De film is gebaseerd op het leven van de Schotse held William Wallace, De film kreeg best wel wat kritiek omdat het niet veel op heeft met de ware geschiedenis rond Wallace. Er staat dan ook gebaseerd en dat kan je vaak erg ruim nemen. Los van dat vind ik het een geweldige film. En super geacteerd.

Braveheart won vijf Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie.

Waar gaat Braveheart over?

Bravehaert verteld het verhaal over van William Wallace een schotse held. Het verhaal begint als zijn vader wordt gedood door de Engelsen. William word opgevoed door zijn oom. Na 20 jaar komt William terug in zijn dorp en trouwt met Murron. Als er een dag na de trouwerij door de Engelsen het dorp leeg wordt geroofd. Murron verkracht en vermoord wordt achter gelaten dan knapt er iets bij William Wallace. Hij zou de schoften wel krijgen die dit op hun geweten hebben. Wallace verenigd de clans en gaat met een grote groep mannen vechten tegen de Engelsen. Dit leidt tot een oorlog tussen Engeland en Schotland.

#4 Snatch

Snatch is een komische gangsterfilm uit 2000 geregisseerd door Guy Ritchie. De film speelt zich voornamelijk af in Londen.

Snatch heeft voor zover ik weet geen grote prijzen gewonnen. Sterker nog ik denk dat deze film niet eens bekend is bij het grote publiek. Maar ik vind het een briljante film. Net alleen omdat ik er van overtuigt bent dat Brad Pitt (Mickey) in deze film zijn beste acteer werk laat zien, maar dit is ook waar de carrière van Jason Statham ( Turkish) door in de lift kwam.  Het regisseer werk van Guy Ritchie is in de ze film fenomenaal. En maakt het tot een unieke film.

Waar gaat Snatch over?

Het verteld verschillende verhalen. En deze verhalen en de daarbij horende personages komen langzaam aan samen tot 1 verhaal. Het hele verhaal draait om het hebben van die ene grote diamant. De grootste diamant ooit. Iedereen maakt er jacht op en dit zorgt voor veel grappige en spannende momenten. Net als Pulp fiction is het een te ingewikkeld verhaal om hier zo even te vertellen zonder te veel van het verhaal weg te geven. Ga het gewoon zien. Deze film zal je niet teleurstellen.

#5 Scarface.

Ik vond dit toch wel een lastige hoor. Scarface als hekken sluiter in mijn top 5. Er zijn nog zeker een aantal films die eigenlijk in mijn favoriete film overzicht thuis horen. En dat zijn films als Zeven, Silence of the lambs, Lord of the ring trilogie, Green mile, The  Patriot, Reservoire dogs, Jacky Brown en Casablanca. Waarom deze dan toch niet in mijn top 5 staan, simpel ik heb ze gewoon minder vaak gezien.

En ook al heb ik Scarface vaker gezien dan Snatch toch is dit mijn volgorde. Simpel omdat ik Snatch een unieke film vind.

Scarface is een Amerikaanse misdaadfilm uit 1983 van regisseur Brian De Palma. De film is een nieuwe versie van de gelijknamige film uit 1932, het plot werd wel deels veranderd. Ondanks die negatieve recensies bracht Scarface wereldwijd 65 miljoen dollar op.

Wist je dat:

Scarface bevat 207 keer het woord “fuck”, gemiddeld 1,22 keer per minuut.

Waar gaat Scarface over?

Antonio Montana gespeeld door Al Pacino is een Cubaanse vluchteling. Die het maar moeilijk kan verkroppen dat hij niet het grote geld verdiend. Als hij de kans krijgt om een coke deal op te gaan halen is dit het startsein van zijn carrière als  Coke dealer. Hij werkt zich op in de criminele wereld van een simpel dealertje tot mega baas. Tony zoals hij genoemd wordt heeft een driftig karakter en en dat brengt hem nog wel eens in de problemen. Zijn driftige karakter en het snel opklimmen in de criminele wereld gaat niet on opgemerkt. En zal hem uiteindelijk echt in de problemen brengen. Met een legendarische slot scene.

Als ik zo naar mijn overzicht aan films kijk heb ik toch wel een sterke voorliefde voor gewelddadige films.  Maar ik hou ook best van een goeie komedie of Fantasie. Maar een klassieker als Gone with te wind of Casablanca daar mag ik ook graag naar kijken. Ik hou alleen niet van westerns. Daar heb ik echt niks mee.

Ook zie ik in deze overzicht een aantal van mijn favoriete acteurs terug komen. Welke dat zijn daar kom ik een andere keer op terug komen. dat is goed voor weer een andere geef mij er 5.

Lees ook eens: Romantische film top 52.

Dit waren mijn 5 favoriete films. Wat vind je er van? Staat jouw favoriete film er tussen? Wat zijn jouw favoriete films?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  29/04/2017 at 21:10

  Oké, Snatch ken ik niet… Gat in mijn filmcultuur?

  Braveheart is hier ook één van de favorieten…

  • Reply
   BMelloW
   29/04/2017 at 22:52

   Ik zou zeggen Ilse ga het zien. Echt een aanrader. Hard, grof, maar ook met veel humor. En op een unieke manier wordt het verhaal verteld. Briljant.

 • Reply
  Johanne
  29/04/2017 at 20:23

  Jaaa, Snatch is zo goed! Ik houd ook echt wel van dit soort films, maar je mag me ook wakker mag maken voor heerlijke zoetsappige films of romantische komedies.

  • Reply
   BMelloW
   29/04/2017 at 22:50

   Ik hou ook echt van dat soort films. En die zijn er te weinig. Romantische komedie kan ik ook nog wel waarderen.

 • Reply
  Dewi
  29/04/2017 at 19:52

  Haha we kunnen elkaar de hand schudden. Ik hou ook van dit soort films. Netflix kijk ik ook altijd de “harde” geweldige films gewoon spannend! Vriendinnen snappen er niks van die vinden mij net een vent wat films en series betreft. Ze kijken allemaal naar orange is the new black…ik was naar aflevering 2 al afgehaakt

  • Reply
   BMelloW
   29/04/2017 at 22:49

   Wat films en series ben ik net een vent. Orange is te new black begin ik niet eens aan. Ik ben nu al van slag dat the walking dead laatst is afgelopen. Al kan ik zo nu en dan een romantische komedie ook best waarderen. Maar dan zit er vaak wel weer grof taal gebruik in. lol

 • Reply
  Christa
  29/04/2017 at 19:26

  Haha ik zie het al, wij hoeven nooit samen films te kijken want wij verschillen enorm van smaak
  Dit zijn juist de films die ik het liefste oversla.

  • Reply
   BMelloW
   29/04/2017 at 19:33

   Ik hou van veel meer hoor. Maar actie en trillers hebben mijn voorkeur. Maar een romantisch komedie vind ik ook leuk. Zolang het maar geen western is

  Leave a Reply