4 In Geef mij er 5./ Persoonlijk

Mijn favoriete quotes van de Dalai Lama

Mijn favoriete quotes van de Dalai Lama .BMelloW.nl.

Vandaag is het weer zaterdag en dus tijd voor de rubriek geef mij er 5. In deze rubriek geef ik over een willekeurig onderwerp mijn top 5. Vandaag vertel ik wat mijn favoriete quotes van de Dalai Lama zijn.

Quotes zo nu en dan heerlijk om te lezen. Maar er zijn er een aantal waar ik waarde aan hecht. De eerst hangt zelfs bij mij op de wc. Kan je op de wc meteen even nadenken en filosoferen met jezelf. Lol. Persoonlijk ben ik al mijn hele leven geïnteresseerd in het boeddhisme.  Als kind had ik al een fascinatie voor de dikke Boeddha beelden van mijn moeder. Later ben ik er meer over gaan lezen. De quotes zijn afkomstig van de Dalai Lama de geestelijk leider van de boeddhisten. Of je er nu  in gelooft of niet, de quotes zetten je wel tot nadenken. In ieder geval mij wel. Lees met mij mee wat mijn favoriete quotes van de Dalai Lama zijn.

# 1 The Paradox of Our Age

We have bigger houses
but smaller families;
more conveniences, but less time.

We have more degrees but less sense;
more knowledge but less judgment;
we have more experts, but more problems;
more medicines but less healthiness.

We’ve been all the way to the moon and back,
but have trouble in crossing the street to meet our new neighbor.

We built more computers to hold more copies than ever,
but have less real communication;
We have become long on quantity,
but short on quality.

These are times of fast foods but slow digestion;
Tall men but short characters;
Steep profits but shallow relationships.

It’s a time when there is much in the window but nothing in the room

Kijk ook eens op mijn Pinterest board quotes

# 2  Created

People were created to be loved. Things were created to be used. The reason the world is in chaos is because things are being loved en people being used.

# 3 Happiness

Happiness is not something ready made. It comes from your own actions.

# 4 Make a diffrence

If you think you are to small to make a diffrence, try sleeping with mosquito.

# 5  Two days

There are only two days in a year nothing can be done. One is called yesterday, the other is called tomorrow. Today is the right day to love, believe and live.

Lees ook eens: Favoriete boeken

Ik hoop dat je Engels goed genoeg is om te begrijpen wat hier staat. Dit zijn mijn favoriete quotes van Dalai Lama. Wat vind je van de quotes? En wat is jouw favoriete quote van de Dalai Lama of misschien heb je wel een andere favoriete quote.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

Mijn favoriete quotes van de Dalai Lama .BMelloW.nl. (1)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  MamaPlaneet
  08/04/2017 at 13:48

  Stuk voor stuk mooi! Vooral nummer 5.

 • Reply
  Maaike
  08/04/2017 at 12:41

  Toevallig heb ik laatst mijn boek van/over Dalai Lama weer eens gepakt met het idee er eens een blog over te schrijven.
  Dus dit spreekt mij wel aan. Vooral nummer drie. En het feit dat je altijd zelf keuzes maakt. Je kiest niet de dingen die je overkomen, maar je kiest wel zelf hoe je er mee om gaat

  • Reply
   BMelloW
   10/04/2017 at 19:52

   Precies, veel mensen vervallen in de slachtoffer rol. Als je er een blog over gaat schrijven ga ik het zeker lezen.

  Leave a Reply