Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging. Elke week ga ik mee doen met de uitdagingen van Ilse van Kreanimo. Deze week is het thema; Gedichten. Dit was de uitdaging waar ik een beetje tegen op zag. Ik had echt tot gisteren nog geen idee hoe en wat ik er mee aan moest. Bijna wilde ik de handdoek in de ring gooien.

Dichten ik kan het wel een beetje. Maar op het een of andere manier had ik nu geen idee. Ik kreeg geen leuke zin op papier. Schut ik Sinterklaas gedichten zo uit mijn mouw. Maar dit keer lukt het gewoonweg niet. Hoe en wat moet ik dan met dit thema.

Ik besloot het enigste dichtbundel dat ik thuis had te pakken. Eerder deze maand gekregen tijdens een evenement van uitgeverij de Harmonie. Ik heb niet zo veel met dichten en de bundel was nog niet eens ingekeken. En terwijl ik het doorlas werd ik er ook niet warm en of koud van. Maar dat ik iets met dit boekje moest gaan doen dat was mij duidelijk.

Maar hoe dat was me nog niet duidelijk. Ga ik een nieuw boekje kapot maken? Dit gaat tegen elke vezel in mijn lichaam in. Boeken zijn bij mij nog net niet heilig. Maar toch wist ik dat het er van zou komen. De gedichten op canvas klonk steeds aannemelijker. Elke keer als ik er aan dacht een beetje meer.

Mixed media. Gedichten op canvas.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • canvas
 • gedichten
 • verf
 • mod podge
 • kwast
 • pot met water

Werkbeschrijving:

 • De canvas die je gebruikt mag nieuw zijn maar ook een oude die toch ergens ligt te wachten op de vuilniswagen.
 • Scheur uit een oude gedichten bundel divers gedichten. Heb je dit niet dan kan je van het internet genoeg leuke gedichten halen. Print ze uit. Wees dan wel voorzichtig met de inkt dat het niet uitloopt met de verf.
 • Smeer de canvas in met mod podge en plak de gescheurde gedichten op de canvas.
 • Smeer en weer een laag mod podge over heen
 • Laat het geheel nu goed drogen.
 • Als het goed droog is dan kan je met een heel klein beetje verf en heel veel water de canvas insmeren. Niet te netjes. De kleuren mogen best een beetje in elkaar over lopen. Mooiste is wel om kleuren te zoeken die mooi zijn als ze in elkaar over lopen. Zo koos ik voor roze en blauw met een klein beetje groen. Blauw en roze wordt samen paars. De groen en blauw wordt samen turquoise.
 • Geel en rood wordt samen oranje. Blauw en geel wordt samen groen.
 • Laat de canvas weer drogen.
 • Kleine stukjes tekst en woorden die mij aanspreken ben ik uit de bundel gaan knippen. Samen met nog een paar gedichten
 • Plak nog een paar gedichten op en herhaal het geheel met de verf nog een keer. Bewaar een of twee gedichten. Plak die er nog niet meteen op. Plak met mod podge de letters, stukjes tekst en de laatste gedichten er op. Lak het dit meteen af.
 • Als hier en daar de verf doorsijpelt in de letters of tekst vind ik dat niet erg dat maakt het meer een geheel. Maar doordat het papier witter is valt het net iets meer op. Zonder te veel op te vallen. Snap je?

De bloem:

Links onderin heb ik een bloem gemaakt. Deze kan je maken maar hoeft uiteraard niet. Ik vond het bij het geheel wel passen. En zorgt voor dat kleine beetje extra. Maar smaken verschillen. Ik zal je een uitleg geven hoe ik deze hebt gemaakt. Voor de liefhebbers.

 • Teken op een bladzijden van het boek een duidelijke bloem en knip deze meerdere keren uit. Ik heb een stapel bladzijdes op elkaar gelegd en ben ze in een keer uit gaan knippen.

Liever lui dan moe is toch de uitdrukking?

 • Niet alle bloemdelen (behalve 1) aan elkaar. De laatste die plak je er boven op zodat je het lelijke nietje niet ziet.
 • Frunnik wat aan de bloem blaadjes zodat het wat meer uit elkaar gaat staan. Kreukelen mag wat mij betreft. Plak de bloem nu op het canvas.
 • Het hart van de bloem is vrij open. Ik heb er voor gekozen om het toch zo te laten. Dit zodat je kleine fragmenten van een gedicht kan lezen. Als ik het hart van de bloem ga bewerken dat ben ik dit kwijt.
 • Laat het geheel goed drogen voordat je het een mooi plekje in huis gaat geven.

Mixed media. Gedichten op canvas.

Ik hoop dat mijn uitleg duidelijk is. Zo niet stel dan gerust je vragen. Maak jij wel eens mixed media? Of schrijf jij gedichten?

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken wat zij heeft gemaakt met het thema. Deze keer geen andere co host. Kennelijk was ik niet de enigste die dit een lastige opdracht vond.

Denk je dit lijkt mij wel wat die crea- cross, je kan altijd mee doen. Drop eventueel een link van de opdracht in de onderstaande link.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest,Facebook,Instagram,Twitter  & Google+

Pinnen op Pinterest? Gebruik dan AUB de onderstaande ↓ afbeelding:

Mixed media. Gedichten op canvas. Crea cross uitdaging_ Gedichten

Link droppen en voorwaarde:

[inlinkz_linkup id=762494 mode=1]

 

Pin It on Pinterest

Share This