0 In Film en uitgaan tips/ Tips

De Nationale Natuur Filmwedstrijd voor jongeren.

De Nationale Natuur Filmwedstrijd voor jongeren. BMelloW.nl.

De nationale Natuur Filmwedstrijd voor jongeren wordt georganiseerd door Wildlife Film Festival in Rotterdam. Jongeren tot 16 jaar kunnen hieraan meedoen. De Nationale Natuur Filmwedstrijd begint op vandaag op 1 juni en tijdens de finale op 28 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Natuur is overal om je heen. Of het nu je plaatselijke park is of je achtertuin. Overal is het om je heen. Zelfs onder een stoeptegel. Laat zien hoe jij de natuur ziet. Maak met een camera of gewoon met je mobiel een te gek filmpje.

Maak je eigen natuurfilm

Vind jij het leuk om te filmen, Of ben je gek op de natuur. Lijkt het je te gek om jouw film op een mega groot scherm terug te zien? Dan zoekt de Nationale Natuur Filmwedstrijd jou. Maak een filmpje van maximaal 3 minuten en stuur deze in. De deadline voor inzending is 29 september 2017. De beste filmpjes worden eind oktober op het Wildlife Film Festival Rotterdam vertoond waarna een jury met o.a. filmmaker Ruben Smit de winnaar zal uitroepen.

De wedstrijd:

  • Maak je eigen natuurfilm van maximaal 3 minuten
  • Onderwerp is vrij, kan over van alles gaan (vogels in je tuin, het bos bij je oma, of de natuur tijdens je vakantie)
  • Iedereen tot 16 jaar kan meedoen
  • Je maakt en monteert de film zelf of in een groepje van maximaal 4 personen
  • Inzenden van je film kan t/m  29 september
  • De beste films worden vertoond tijdens de grote finale op het WFFR eind oktober

Filmmaker Ruben Smiths heeft nog een aantal tips.

Jurylid en ambassadeur van de wedstrijd Ruben Smit roept jongeren op om mee te doen:
“Ik ben altijd enorm nieuwsgierig hoe de natuur er uitziet, maar vooral hoe dieren en planten samenleven. Daarom ben ik ecoloog geworden. Later besefte ik dat het vertellen van natuurverhalen helemaal mijn ding is. En hoe kun je dat beter dan met beeld? Daarom ben ik eerst natuurfotograaf en later natuurfilmer geworden.”
De maker van bekende natuurfilms als ‘De Nieuwe Wildernis’ en ‘De Levende Rivier’ heeft ook een aantal tips om de beginnende natuurfilmer op weg te helpen.
Deze tips deelt hij op www.nationalenatuurfilmwedstrijd.nl Op deze pagina is ook alle informatie over de wedstrijd te vinden.

Jeugdprogramma.

Het programma voor de jeugd zijn ze nog aan het uitwerken. Hier zal later meer informatie over terug te vinden zijn op hun site.  Uiteraard hou ik jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

In 2016 organiseerden ze samen met OERRR de natuurfilmwedstrijd, het verslag van de finale kunt u hier lezen.
En basisschool Over De Slinge bezocht het eiland Tiengemeten om een eigen natuurdocumentaire te maken. Tijdens de vertoning van het eindresultaat op het festival maakte het Jeugdjournaal een mooie reportage.

Wildlife Film Festival 26-29 oktober 2017

Eind oktober zal de derde editie van Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) plaats gaan vinden in filmtheater Cinerama. Vier dagen lang worden de beste en meest recente natuurdocumentaires uit binnen- en buitenland getoond. Bezoekers, jong en oud, kunnen genieten van maar liefst 80 topfilms, van lezingen & workshops en van een speciaal programma voor de jeugd. Tijdens dit jeugdprogramma worden de winnende filmpjes van Nationale Natuur Filmwedstrijd vertoond. WFFR is een privaat initiatief, opgezet door vrijwilligers, en geboren vanuit een passie voor dieren, natuur en films.

De nationale Natuur Filmwedstrijd voor jongeren.

Lees ook eens: Min favoriete films

Ik vind het zo iets leuks dat ik er wel een stukje over moest schrijven. Geen idee of mijn jongens hier voor te porren zijn. Maar ik ga het zeker aan ze voorleggen. Ik kijk er zo en zo al naar uit om bij de finale aanwezig te zijn in Rotterdam. Persoonlijk ben ik graag in de natuur, ik ben dan ook benieuwd wat voor leuks en moois kinderen zullen inzenden.

Is jouw kind gek op filmen of de natuur? Is deze wedstrijd wat voor jouw kind?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply