Het is deze week, de Nationale sportweek. Een jaarlijks terug kerend initiatief van NOC*NSF. Het doel is om bewegen en sporten te promoten. Tijdens deze week zetten honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland hun deuren open en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. 

Nationale sportweek 2017. Neem iemand die niet of weinig sport mee naar je vereniging. Maak iemand enthousiast voor de sport.  Het is een effectieve manier om inactieve mensen van de bank te krijgen of vrijwilligers voor je sportclub te werven. In 2016 werden er landelijk 9.000 sportactiviteiten georganiseerd waaraan ruim één miljoen Nederlanders deelnamen. Recordaantallen, die ieder jaar weer toenemen. Aldus de Nationale sport week.

Het belang van sporten.

De laatste jaren zitten kinderen steeds vaker achter een televisie, telefoon, (spel) computer en tablet. Doordat ze minder bewegen bezeren ze zich sneller. Dit klinkt misschien raar…

Doordat de spieren en botten minder sterk zijn is een kind van nu sneller de sjaak. De kind van nu kan daardoor veel minder hebben. Een bot is sneller gebroken een voet verstuikt. Er is dan ook een enorme toenamen (die elk jaar groeit) met kinderen op de eerst hulp.

Alleen om die reden is het dus al belangrijk om te sporten. 

Dat sporten gezond is voor lichaam en geest hoef ik je niet uit te leggen. Toch is er nog een belangrijk aspect die van belang is voor mensen maar zeker voor kinderen. Het sociale aspect. Of je nu kiest voor een individuele sport of een groepssport.

Afgelopen zaterdag is het evenement Nationale sportweek 2017 al begonnen. Misschien heb je het bij jou in de buurt al gespot. Vooral in Rotterdam wordt er enorm veel georganiseerd. Woon je in of rond Rotterdam? Neem dan zeker even een kijkje op de site van nationale sport week  voor meer info.

Woon je daar niet in de buurt. Niet getreurd ook bij jou in de buurt wordt vast wel iets georganiseerd. Alleen in mijn gemeente zijn er al meer dan 400 initiatieven.

AH spaaractie

Ook is de Albert Heijn een spaar actie begonnen. Hier kan je sparen voor sportzegels. Een volle kaart geeft je toegang tot vijf keer gratis sporten. Let wel dit geld alleen voor de deelnemende verenigingen en sportscholen. Een leuk initiatief van de Albert Heijn  om zo kennis te maken met diverse sporten en verenigingen.

Geen geld om te sporten?

Vooral veel mensen met een lager inkomen laten hun kinderen niet sporten. Gebrek aan geld is de rede. Maar dit is geen excuus. Wist je dat er bij de gemeentes een vergoeding is voor vele sporten. Zo kan je bij mij in de gemeente met maar liefst 75% korting je kind op zwemles doen. Maar ook tot een bepaald bedrag een vergoeding krijgen voor sport kleding en geld om de sport te kunnen bekostigen. Vraag hier dan ook na bij je gemeente.

Ook hebben vele buurtcentra’s diverse leuke activiteiten tegen een kleine vergoeding. Ook hier kan je langs gaan om te informeren. Diverse activiteiten van o tot 100+ voor een ieder wat wils.

Welke sport past bij jou?

Als je niet weet welke sport jij of je kind leuk vind. Dat kan ik begrijpen. Er is ook zo veel keus. Juist daarom is de Nationale sportweek een geweldige initiatief. Zo kan je alle sporten die jou of je kind leuk lijkt uitproberen.

Speciaal voor mensen uit de omgeving Amstelveen:

Chung do kwan in 2015 uitgeroepen tot beste sportvereniging in Amstelveen.  Nu weerbaarheidsles en conditie core voor lady’s only. Nu een proefperiode september en oktober voor €20,- Daarna slechts 17,50 pm.

Of deze top aanbieding:

Bootcamp op je eigen tempo en  niveau mee doen. Samen werken aan conditie, beweeglijkheid, balans en kracht. Onder begeleiding van een fysiotherapeut en sporttrainer. Onderdeel van: bewegen op recept.

Vanaf woensdag 13 september elke woensdag om 16.00.

Locatie: sportveld aan de Den bloeyenden wijngaerdt. Amstelveen

Kosten: €1,50 Zo goedkoop daar moet je het toch voor proberen.

Vragen? Saskia van der Meer 06-53257895

Geen excuus meer om niet te sporten.

Geen tijd, geen geld niks is een excuus om niet te sporten. Alleen je eigen luiheid is een excuus. Kijk niet naar wat je niet kan maar naar wat je wel kan.

En bij deze zal ik deze woorden ook in mij opnemen. Ik geef toe ik ben lui. De uitspraak luie indo is er niet voor niks. Ik sport ook niet op het moment. Al fiets ik minimaal 50 km per week. En ren ik de hele dag achter een peuter aan. Telt dit ook mee?

Wist je dat het al goed is voor de gezondheid van je kind om ze lekker actief buiten te laten spelen. Dus schop je kind wat vaker naar buiten. Weg achter de apparaten. Nog tips nodig over wat te doen buiten. Lees dan: Buitenspeeldag.

Heb jij wel eens gehoord van de nationale sport week? En de daarbij behorende Sport activiteiten. Sport jij zo ja op welke sport zit jij? En je kinderen op welke sporten zitten zij? Ben erg benieuwd naar jouw antwoord.

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

Volg jij mij al op: Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter  & Google+

 

Pin It on Pinterest

Share This