0 In DIY/ Film en uitgaan tips/ Knutselen met kinderen/ Printables

Natuur speurtocht

Natuur speurtocht voor alle leeftijden. Ga de natuur in en ontdek.

Ga de natuur in en ontdek samen met je kinderen de leukste dingen. Om het nog leuker en spannender te maken heb ik een natuur speurtocht gemaakt. En het mooie is……. het is gratis uit te printen.

De natuur in gaan is een heerlijke manier om de dag door te brengen. Het is een perfecte manier om te bewegen terwijl je ontspant en geniet. Om je kinderen te leren kijken naar de natuur en uiteraard bezig te houden heb ik een natuur speurtocht gemaakt. En het mooie is het is gratis te downloaden.

Een speurtocht heeft denk ik niet veel toelichting nodig. Het verklaard zich zelf wel. Toch kan ik het niet laten om er iets aan toe te voegen.

Toelichting

Er zijn twee verschillende soorten natuur speurtochten. Eentje speciaal voor kinderen die nog niet kunnen lezen of daar nog moeite mee hebben. Speciaal voor hun heb ik er plaatjes bij geplaatst. Dit zorgt er wel voor dat de speurtocht minder uitgebreid is.  De andere speurtocht bestaat uit woorden en daardoor kon ik er veel meer aan toe voegen.

Heb je meerdere kinderen waardoor beide soorten speurtochten gebruikt gaan worden. Dan is dat geen enkel probleem. Voor een deel zoeken ze naar het zelfde. De uitdagingen voor de grotere kinderen kan je ook met kleine kinderen doen.

Bij de speurtocht voor de grotere kinderen zitten extra uitdagingen bij zoals zoek iets met een bepaalde kleur of zoek iets dat op een bepaalde manier aanvoelt. Door hier naar de kijken en wie weet aan te raken zijn kinderen aan het speuren met al hun zintuigen.

Lees ook eens: Auto bingo en speurtocht voor onderweg

Uitleg diverse woorden

Diverse woorden zullen misschien voor verwarring kunnen zorgen. Denk er alsjeblieft niet te moeilijk over.

Water kan natuurlijk een vijver, meer, zee of een dauwdruppel op een plant zijn.

Insecten heb ik expres in het breedste zin van het woord gehouden. Om het meer een uitdaging te maken kan je grotere kinderen laten turven hoeveel insecten ze tegen komen. Of zoveel mogelijk verschillende soorten insecten laten opschrijven.

Nest kan ook een hol van een dier zijn.

Afval is iets wat helaas steeds vaker in de natuur gedumpt wordt. Persoonlijk vind ik dit een manier van bewust wording en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Ook dit kan je turven. Kan je niks vinden. Een vuilnisbak is ook prima. Ik zeg niet voor niks denk niet te moeilijk.

Als volwassene kan jij zelf prima inschatten wat jou kind kan en niet kan. Turven kan hierbij een leuke extra uitdaging zijn. 

Lees ook eens: leesbingo De perfecte manier om je kind aan het lezen te krijgen.

Gratis te downloaden

Zoals ik al duidelijk maakte zijn deze natuur speurtochten gratis te downloaden.  Klik op de gewenste speurtocht om te downloaden.

Natuur speurtocht met plaatjes. geschikt tot een jaar of 7:

Klik hier om het te downloaden

Natuur speurtocht met extra’s, geschikt vanaf een jaar of 6:

Klik hier om het te downloaden 

Ik wil je heel veel plezier wensen met deze speurtochten.

Ga jij vaak de natuur in met je kinderen?

Melanie mijn naam. BMelloW.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply